Draco-Dragon-Cap de Lup


Capul de Lup ca steag/insemn heraldic a fost preluat de romani de la daci. Are o origine mai veche, prezent la sarmati, parti, alani, persani, folosit ulterior de bizant, in Georgia si Franci carolingieni. COHORS I AELIA DACORUM formata din 1000 de soldati daci(millitaria) a stationat in Britania 200 de ani care au folosit nume, insemne si comenzi dacice. Preluat de celti, folosit in luptele contra saxonilor (King Arthur). Dragonul celtic a pastra si coloristica tricolora rosu/galben/albastru la fel cum  legiunile a XIII – GEMINA si a V-MACEDONICA au pastrat pe insigne Aceeasi coloristica.
 
Stindardul dacic îngemănează două aspecte ale  lui Zamolxe Apollo: unul vizibil lupul şi altul iniţiatic, invizibil Şarpele. Numele Daoi sub care erau cunoscuţi dacii în antichitate devine în dialectul traco-frigian daos, care în tălmăcire înseamnă lup. Prin urmare, dacii se identifică cu lupul, animal totemic desemnându-l pe Marele Zamolxe/Apollo. Mai mult , printr-o altă asimilare lingvistică, atât Daos, cât şi daoi, se reduc la epitetul dioi, nume ce-l dădeau grecii, pelasgilor, locuitorii din nordul Dunării de Jos, din Dacia străveche, pe care îi considerau „ cei mai vechi oameni de pe pământ” deci oameni primordiali! (Isus reprezentat  în heraldica hermetismului medieval ca un şarpe cu cap de leu încoronat (deci tot un dragon), imagine cunoscută sub numele de Regele Lumii.)
 
 
 

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Dacia. Bookmark the permalink.

1 Response to Draco-Dragon-Cap de Lup

  1. Marius says:

    Draco – chipurile de piatra- FILMUL
    Un film documentar despre geto-daci si statuile dacilor de la Roma, Vatican si din lume. Dacii vazuti de artistii si istoricii vremii. Productia contine imagini inedite de la cetatile dacice din M-tii Orastie (patrimoniu UNESCO), Vatican, Roma, de pe cursul Dunarii, Adamclisi, M. Neagra,etc.

    http://dracofilm.blogspot.ro/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s