Mosu-Tudor Diaconu


Mosu a studiat toata Viata. Are studii in istorie, filologie, filosofie, religie, matematica si medicia. Ca face din pasiune, da…pentru ca altfel n-ar fi lucrat 22 de ore pe zi, timp de zeci de ani…. Cu multi ani in urma, cand Mosu avea 42 de ani, a dat peste Miulescu, la biblioteca din Pitesti. Au ramas impreuna 9 ani, si-au studiat Vedele si Upanisadele, descoperind ca ele au fost scrise in Romania si descriu lanturi intregi de localitati de la noi. Primul lucru pe care la facut Mosu, alaturi de profesorul lui, care avea pe atunci 70 de ani, a  fost sa scoata somnul. I-au trebuit 6 luni de dusuri reci si calde, atunci cand adormea, pana a reusit acest lucru.

Marturie stau manuscrisele acestui mare Om. Emil Constantinescu, i-a inmanat diploma de onoare pt intraga activitate, cand era Presedintele Romaniei.
Pacat ca in necunostinta de cauza, aruncam meritele unui om de aceasta talie, la gunoi…. Este unul dintre cei mai mari oameni de cultura din lume. Publica carti in editura Obiectiv Magazin de la Craiova. Prima carte a lui, Limba vorbita de Adam si Eva – reprezinta o alta forma de abordare, a aflarii istoriei Neamului nostru. Mosu reprezinta in acest moment unul din  " uriasii in gandire " din lume. O mare revista americana i-au decernat de doua ori titlul (2000 sau 2001- nu mai stiu precis si in 2004 ) de cel mai valoros om in domeniul culturii, la nivel mondial.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Dacia, People. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s