Cel mai mare aeroport din Europa Centrala la Cluj, mai mare decit aeroporturile din Viena sau Budapesta


Consiliul Judetean Cluj (C.J.) a initiat demersurile pentru efectuarea Studiului Aeronautic in baza caruia va fi stabilit amplasamentul Aeroportului " TRANSILVANIA", care va fi nu numai cel mai mare aeroport al Romaniei dar si cel mai important din Europa Centrala si de Sud-Vest. Presedintele C.J. Cluj, Alin Tise ne-a declarat in exclusivitate ca Aeroportul Transilvania va fi cel mai important nod aerian al acestui spatiu european si va avea o dimensiune comparabila cu cea a Aeroportului din Frankfurt, fiind, astfel, mult mai mare decat aeroporturile din Viena si Budapesta.
Potrivit lui Tise, aeroportul se va intinde pe o suprafata intre 300 si 400 de ha, va avea 10 piste de aterizare si decolare si va fi destinat transportului aerian transcontinental cargo si de persoane. De asemenea, proiectul include cateva malluri si un mare parc de distractii. 
 

Cel mai mare cimitir aviatic vazut prin Google Earth pentru prima data

Baza militara americana AMRAG 309, din Tucson, Arizona, gazduieste peste 4.000 de aeronave iesite din uz ale armatei americane, cele mai vechi dintre ele datand chiar din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, potrivit BBC News.

Numarul exact al avioanelor din imensul depozit de fier vechi nu mai este cunoscut cu precizie, insa imaginile surprinse de sateliti si prezentate de Google Earth sunt realizate la o rezolutie atat de buna, incat e nevoie doar de rabdare pentru a le numara.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Romania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s