Testosteron, oxitocina, cortizol, norepinefrina, adrenalina, feromonii, dopamina, …


Creierul Cand te indragostesti, nivelul dopaminei creste. Dopamina, prezenta in creier, e cea responsabila de sentimente si de satisfactie. Ea stimuleaza dorinta si are acelasi efect ca si un drog.

Parul Unul dintre cele mai frecvente semnale de atractie, oferit atat de femeie, cat si de barbat, este jocul cu parul. Mangaierile, o suvita rasucita pe deget sunt semne clare.

Nasul Nasul joaca un rol important. Se poate spune ca, prin intermediul lui, feromonii eliberati prin transpiratie ajung acolo unde trebuie. Iar feromonii sunt hormonii atractiei.

Ochii Un studiu arata ca o ocheada care dureaza exact 8,2 secunde e de bine. Daca domnul te priveste cam 4 secunde, nu exista nicio sansa de sex. Ai grija si cat de des clipeste, pentru ca asta iti poate indica daca e excitat de prezenta ta. Pupilele se pot mari chiar si de 10 ori, daca e excitat.

Gura si buzele Daca sunteti indragostit, aveti si gura uscata! Nivelul de adrenalina e de vina! Nivelul de testosteron, oxitocina si cortizol din corp se modifica in momentul sarutului.

Vocea Cercetatorii au descoperit ca, atunci cand este la ovulatie, femeii i se schimba vocea, ceea ce duce la un nivel ridicat de atractie pentru barbati.

Mainile Sansele ca barbatul sa se indragosteasca sunt mai mari daca isi atinge mainile de cele ale femeii. Din nou e responsabila oxitocina, care duce la relaxare. Si stresul scade in cazul in care va tineti de mana cu partenerul.

Pieptul Atunci cand simti iubirea, la nivelul pieptului se elibereaza norepinefrina. Hormonul are functiile adrenalinei si duce la bataile accelerate ale inimii.

Subratul La inceputul unei relatii, creste nivelul adrenalinei din sange, ceea ce duce la transpiratie. Transpiratia e cea care secreta feromonii.

Stomacul Surplusul de hormoni care apare in timpul "indragostelii" duce la senzatia de "fluturi in stomac".

Degetele de la picioare Energia din corp este, in general, transmisa la nivelul degetelor de la picioare. Excitatia nu face exceptie. Indoirea lor in timpul unei intalniri arata intimidarea, dar si atractia.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Spirit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s