Credinta


   "O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri   Slezin, şeful Laboratorului de
 Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică
   Bekhterev din Petersburg .
 
   "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
 
     Profesorul Slezin a  făcut ceva de necrezut – a   masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat   electroencefalogram ele unor călugări în timp ce se rugau   şi a captat un fenomen neobişnuit – "stingerea" completă a cortexului cerebral.
 
    Această stare poate fi observată numai la  bebeluşii de trei luni, atunci când seaflă lângă   mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul   somnului profund sau al  rugăciunii, aşa după cum a   dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
 
    Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi    afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul  rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
 
     Slujbele bisericeşti   ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii.
 Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după   slujbă. A rezultat că slujba în   biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

  
      Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la   Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au   arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a   instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului   Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea   radiaţiilor era normală.
 
      Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa   sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să   aibă, de  asemenea,  proprietăţi   vindecătoare…

 De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
 
      Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
      Proteinele viruşilor precipita şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară  microbii  patogeni (bacilul coli şi stafilococii) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
 
      Laboratorul   ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
      A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai  mică. Radiaţia   electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
    Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. 
      Apa sfinţită nu este  numai   purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine  inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
       Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar  fi păstrat.
 Aceasta   este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
 
     Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

 
      "Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia.

 Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană  credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Spirit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s