20 de ani


Cu 20 de ani in urma am crezut cu totzii ca e suficient sa cada Ceausescu si dintr-o data totul va fi bine, optimismul nostru era fara limite. Atunci Brucan a socat cu afirmatia ca vor mai trebui 20 de ani ca sa se implineasca schimbarea.
Dupa WWII Germania era complet distrusa, populatia decimata, orasele rase – in 20 de ani era din nou paradisul economic al Europei. Korea a trecut prin cite razboaie coloniale, si civile timp de citi ani? Dupa 20 de ani, jumatate din ea era superputere economica, cu Samsung, Goldstar, Hyundai, …
In 20 de ani, Pudong/Shanghai s-a transformat dintr-o adunatura de sate mizerabile intr-un megalopolis mai spectaculos decit New Yorkul.
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-romanii-care-sfideaza-criza-sunt-in-china_comment_p3_a81.html?&page=3&p_all_items=81
Romania ce a facut in 20 de ani?
Ceea ce face Romania zi de zi an de an, este suma a ceea ce face fiecare cetatean roman in parte, zi de zi an de an. Eu cred ca Romanii din stirpea lui Enescu/Brincusi devin minoritari in tara asta, majoritara devine etnia. Zi de zi de zeci de ani in fiecare maternitate la fiecare roman se nasc 2-3 romanes, poate ar trebui cineva sa faca statisticile, mie mi-a zis asta un prof univ pediatru acu 30 de ani. Se intreba ce va fi? Uite asta este, ajungem noi minoritari in tara asta.

… si totusi poate nu e chiar asa …

http://www.adevarul.ro/la_masa_adevarului/Neagu_Djuvara-_-Vom_fi_minoritari_in_tara_noastra_0_349165669.html Sunt anumite moravuri ţigăneşti pe care noi le-am fi putut evita. Amestecându-ne cu ei, era de aşteptat ca părţile româneşti să domine, dar văd că s-a întâmplat invers.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in AIS, Romania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s