Apa vie – Dr.Patrick Flanagan, Henri Coandă


apaviehunza.blogspot.com/2010/05/apa-vie-este-o-realitate-afla-cum-poti.html In nordul Pakistanului se afla Tara Hunzilor, Vilkambamba este in Ecuador, o vale muntoasa se gaseste in Georgia, o alta vale exista in Mongolia si inca una in Peru. Acestea sunt locurile in care oamenii erau longevivi si sanatosi. Locuitorii din aceste regiuni au diete diferite, dar au in comun apa pe care o consuma, care este apa de ghetar. De exemplu, hunzii beau apa dintr-un ghetar albastru, vechi de mii de ani. Dr. Coanda a descoperit ca apa din aceste cinci locuri prezenta niste caracteristici anormale pe care le-a masurat. Astfel, el a observat ca punctul de inghet si de fierbere era diferit, vascozitatea era diferita si tensiunea superficiala era diferita fata de apa obisnuita. Dupa 5 ani de cercetari, Henri Coanda putea prezice durata medie de viata a oamenilor din orice loc de pe glob doar prin stabilirea calitatii apei pe care acestia o beau.

(Aceasta apa este acum disponibila fiecaruia intr-o forma foarte practica, usor de procurat si cu efecte benefice deosebite. Citeste aici despre produsele (Microhidrina, Coral-Mine, HydraCel) care transforma apa obisnuita in apa vie. De asemenea, afla mai multe despre istoria acestei descoperiri si in ce consta ea citind urmatoarele articole pe care le voi publica.)

apaviehunza.blogspot.com/2010/05/apa-vie-dr-patrick-flanagan-continua.html Flanagan a primit rezultatele cercetărilor de-o viaţă ale savantului român privind apa vie sau apa hunza, de fapt apa care se găseşte în cele cinci regiuni descoperite şi studiate de Dr. Coandă, regiuni în care populaţiile trăiesc peste 100 de ani şi nu se îmbolnăvesc.  Henri Coandă i-a înmânat aceste rezultate la puţin timp după împlinirea vârstei de 80 de ani, când era încă în formă fizică foarte bună, cu condiţia ca să continue cercetările pentru a descoperi un mod a produce apă cu calităţi similare celei din aceste cinci regiuni. Dr. Flanagan şi-a început astfel cercetările care aveau să dureze 30 de ani. Tot Henri Coandă i-a lăsat o fiolă cu apă hunza, veche de peste 40 de ani, obţinută în timpul călătoriei sale în Ţara Hunzilor, lucru care pe vremea aceea, adică pe la începutul sec. XX, nu era deloc uşor. Expediţia dura în mod normal luni de zile, iar primejdiile erau foarte mari.

În cele din urmă el a descoperit în această apă nişte particule dintr-un mineral, particule de dimensiuni foarte mici, de aproximativ 5 nanometri, adică de 2000 de ori mai mici decât o globulă roşie. Aceste particule au un potenţial electric foarte ridicat, numit potenţial Zeta, fiind împrăştiate în toată apa hunza, sau apa vie, atrăgând moleculele de apă. Potrivit cercetărilor din domeniul rezonanţei fluido-magnetice, apa din celule şi din jurul celulelor prezintă o structură cristalină elevată. Apa normală pe care o bem de a robinet nu are o structură, este o apă amorfă. Pentru a o putea folosi organismul trebuie să o prelucreze şi s-o transforme în biologică sau “apă vie”, care are structură cristalină. Apa hunza are deja această structură, ceea ce înseamnă că atunci când o beau oamenii beau apă vie, apă biologică, cu toate caracteristicile de care organismul are nevoie, fără a mai trebui să o prelucreze. Rezultatul este că organismul economiseşte energie care poate fi folosită în alte scopuri.

Apa obişnuită are tensiunea superficială de 73 dyn/cm. Apa formează la suprafaţă o peliculă, sau “pojghiţă”, iar forţa necesară pentru a o neutraliza se măsoară în dyn/cm. Cu cât tensiunea superficială (TS) este mai mică, cu atât apa este mai “udă”. Celulele noastre necesită o apă cu tensiunea superficială de 45 dyn/cm. Motivul pentru care are nevoie de apă cu o astfel de tensiune superficială este acela că celula are o membrană lipoproteică, adică este formată din grăsimi (acizi graşi) şi proteine. Apa nu numai că hidratează celula, dar este în acelaşi timp şi mijlocul de transport în două sensuri: introduce substanţe nutritive în celulă şi scoate din ea substanţe reziduale. Dar dacă tensiunea superficială a apei nu este de 45 dyn/cm, atunci apa nu poate trece de membrana lipoproteică şi, ca urmare, schimburile, ca şi hidratarea, nu pot avea loc.

(Produsul rezultat în urma cercetărilor Dr. Patrick Flanagan se numeşteMicrohidrina (sau Cristal Energy) şi, printre altele, face ca apa să aibă această tensiune superficial esenţială pentru a putea trece de perete celulei şi a realiza hidratarea şi schimbul în ambele sensuri de substanţe, lucru care este esenţial pentru viaţă şi sănătate.)

http://apaviehunza.blogspot.com/2010/05/apa-vie-descoperirea-mineralului.html Mineralele descoperite in apa hunza de Dr. Patrick Flanagan, atrag moleculele de apă şi fac ca apa hunza să aibă o structură cristalină fluidă, fac ca această apă să-şi păstreze proprietăţile în permanenţă, indiferent la ce acţiuni era supusă apa. Asta spre deosebire de apa pe care reuşise el să o realizeze iniţial în laborator, care imediat ce era mişcată îşi pierdea proprietăţile. Problema aceasta, de care depindea realizarea unei ape cu proprietăţi asemănătoare apei hunza şi care să reziste în timp, indiferent de acţiunea la care era aceasta supusă, l-a preocupat pe Dr. Flanagan timp de aproape 30 de ani.

După ce acesta a făcut, împreună cu soţia sa Gael, un post cu suc de portocale timp de 40 de zile, continuat cu un post timp de 6 luni numai cu lichide, mintea i-a devenit incredibil de clară. Atunci a reuşit el să sintetizeze acel mineral care era prezent în apa hunza. Produsul realizat a fost numit Crystal Energy (sau HydraCel) şi atât Dr. Flanagan, cât şi soţia sa, au început să-l consume. Prietenii au început să le spună că arătau mai tineri decât fuseseră în urmă cu 15 ani.

Putem bea tone de apă cu tensiunea superficială de 73 dyn/cm, cum este cea de la robinet, şi celula să ajungă la deshidratare, dacă lipsesc nutrienţii respectivi din apă, care să o convertească la o tensiune superficial de 45 dyn/cm! Apa trece prin organism fără a hidrata cu adevărat celulele, iar noi credem că dacă am băut suficientă apă suntem în siguranţă. Celulele deshidratate trec într-o stare catabolică (de dezasimilare şi descreştere) în care organismul începe să-şi consume propriile celule şi ţesuturi. Organismul începe practic să se distrugă singur, aceasta fiind şi explicaţia pentru bolile auto-imune, cum ar fi lupus, scleroza în plăci, sclerodermia etc. Apa trebuie să aibă tensiunea superficială de 45 dyn/cm pentru a putea hidrata celulele şi a servi ca mijloc de transport în ambele sensuri, atât pentru a introduce în celulă substanţele nutritive, cât şi pentru a elimina din celulă substanţele reziduale nocive, adică toxinele.

www.antioxidant-natural.ro/hydracel-crystal-energy-un-antioxidant-natural-care-transforma-apa-obisnuita-in-apa-hunza/ .

http://www.naturist-life.ro/forum/viewtopic.php?t=275

<Textul din acest site este in mare masura identic cu textul din blogul de mai sus. Acest text pare mai aproape de sursa, cu mai multe argumente, vine se pare dintr-o expunere, conferinta a dr.Flanagan.>

… Dr. Coanda a inventat in 1920 prima “masina de fulgi de zapada”, (o predecesoare a tunurilor de zapada de astazi). Fulgii de zapada au un sistem circulator ca si fiintele vii, format din artere mici ca niste brate, prin care circula apa. Apa ingheata spre exterior si continua sa circule in interior. El a descoperit ca la temperaturi sub 0°C, atunci cand fulgii se formeaza, viata lor dureaza atata timp cat apa circula prin artere, iar pe masura ce aceasta circulatie se incetineste, fulgii ingheata si mor. El considera de aceea fulgii de zapada ca pe niste fiinte vii.

Motivul pentru care nu se poate face piure de cartofi, din pudra de cartofi deshidratati si apa obisnuita, la temperatura camerei, este ca piureul are nevoie de o apa cu o tensiune superficiala (TS) de aprox. 45 dyn/cm. Apa obisnuita nu reuseste sa imbibe praful de cartofi cum trebuie si de aceea se formeaza cocoloase, in timp ce apa fiarta, cu 55 dyn/cm, este mai “uda”si poate fi folosita cu succes pentru a face un piure bun de cartofi.

Dr. Alex Carrel a primit premiul Nobel pentru ca a reusit sa mentina in viata o inima de gaina, timp de 37 de ani. El spunea ca secretul vietii consta in hranirea corecta a celulei si eliminarea toxinelor, iar daca acest lucru inceteaza dintr-un motiv sau altul, celula va muri intoxicata cu propriile ei reziduuri. Pentru ca toxinele sa poata parasi celulele, iar hrana sa poata patrunde in celule, este foarte important ca celulele sa fie intr-un contact foarte strins cu apa, si noi stim ca apa si uleiul (vezi grasimile din membrana celulara) nu se amesteca. Peretele grasos al celulei se opune penetrarii unei ape obisnuite cu 73 dyn/cm, pentru ca nu se pot crea legaturi intime intre aceasta apa si suprafata membranei celulare. Din acest motiv patrunderea substantelor hranitoare in celula si eliminarea toxinelor din celula nu ar putea avea loc in aceste conditii.

Intre timp am ajuns cu Crystal Energy mai departe. Dispunem acum de asa numita tehnologie a microclusterilor (Microcluster Technology). Luam minerale, le uscam si le facem pudra. Pudra de microclusteri prezinta caracteristici neobisnuite. In Fizica vorbim acum de Nanotehnologie. Daca acesta ar fi un coloid obisnuit (el deseneaza un cerc mare pe tabla) atunci un microcluster ar avea marimea unui punct, deci el este de departe cel mai mic dintre toti coloizii. In plus, daca pe suprafata unui coloid obisnuit se gasesc electroni, pe suprafata unui microcluster mineral de 5 Nm Ø, electronii nu se mai pot prinde, ci se misca neintrerupt in jurul acestei suprafete, formand un nor, asemanator cu cel al unui atom. Acest comportament ii confera proprietati catalitice foarte speciale, diferite de materia normala. Atunci cand am amestecat pudra de microclusteri cu nutrienti, am crescut absorbtia acestora din urma in mod semnificativ. In general hrana absorbita intr-un sistem digestiv care functioneaza bine, reprezinta aprox. o treime din cantitatea totala de hrana ingerata. Aceasta inseamna ca daca inghitim 1g vit. C, numai 300 mg vor fi absorbite de organism, restul de 700 mg vor eliminate prin tractul digestiv. Amestecand pudra de microcluster cu vit. C, randamentul absobtiei ajunge la 100%. La fel se intimpla si cu substantele grase ca vit. E, Steroizi, Progesteron, etc.. Dupa ce am amestecat toti nutrientii posibili cu aceasta pudra de microclusteri, absorbtia a ajuns in toate cazurile la 100%. Aceasta se poate masura foarte simplu si trebuie sa spunem ca ne-a mirat si pe noi din cale afara.
Am luat experimental o tableta de insulina, am administrat-o oral impreuna cu pudra de microclusteri si am constatat, ca ea nu a luat calea obisnuita prin ficat si sange, ci a ocolit ficatul, si a luat-o pe calea limfatica. In acest fel ea a fost absorbita total de organism.

Apoi am mers mai departe cu cercetarile si am studiat lucrarile lui Albert Szent Gyorgyi, un biochimist maghiar, deasemenea laureat al premiului Nobel, printre altele a descoperit si Vit. C. O lucrare a lui mi-a atras in mod deosebit atentia, acolo se facea afirmatia ca hidrogenul ar fi combustibilul vietii, si explica biochimic de ce este asa. Noi am auzit de ciclul sau circuitul carbonului in natura. De fapt este insa un ciclu al hidrogenului. Plantele iau lumina solara si apa, si desfac apa cu ajutorul luminii in hidrogen si oxigen. Hidrogenul se stie ca ia parte la producerea de glucide, lipide si proteine, in timp ce oxigenul este eliberat formand aerul, pe care-l respiram. Dehidrogenazele sunt enzime care scot hidrogenul din hrana vegetariana ajunsa in corpul nostru. Glucidele sint formate din 1/3 carbon, 1/3 oxigen si 1/3 hidrogen. Dehidrogenazele elibereaza hidrogenul (combustibilul) din glucide, care apoi este ars cu oxigen, rezultand astfel energia necesara organismului, iar carbonul si oxigenul formeaza bioxid de carbon care este eliminat la exterior, de unde este reabsorbit de plante. Ceea ce este numit circuitul carbonului in natura, se poate spune pe buna dreptate ca este de fapt un circuit al hidrogenului, plantele dandu-ne hidrogenul care este ars ca un combustibil de organismul nostru. Hidrogenul este adevaratul liferant de energie. Aprox. 60% din caloriile pe care le ingeram sunt transformate in ATP, un produs chimic de depozitare a energiei. Producerea ATP-ului este un proces de hidrogenare. Este nevoie de ca. ¼ kg hidrogen pentru producerea ATP-ului zilnic necesar corpului nostru. Restul de 40% din calorii sunt folosite pentru incalzirea corpului la 37° C. Albert Szent Gyorgyi a descoperit deasemenea ca organismul depoziteaza hidrogen. El le-a numit “rezervoare de hidrogen” si cu ajutorul reactiilor chimice care au loc acolo, descoperite de alti cercetatori in 1922, a reusit sa masoare cantitatea de hidrogen depozitata in diferite organe si tesuturi ale corpului. Cea mai mare cantitate de hidrogen se gaseste in ficat, cel mai important organ pentru apararea organismului, el fiind si laboratorul chimic care neutralizeaza toxinele din corp, apoi urmeaza intestinele, plamanii, si la urma splina (in ordine dupa cantitatea de hidrogen depozitata). Pentru mine a fost fascinant sa descoper ca organismul are nevoie de atata hidrogen, iar cand am privit mai atent testele chimice folosite de Albert Szent Gyorgyi pentru masurarea hidrogenului, am vazut ca hidrogenul masurat era de fapt ionul negativ de hidrogen ( H-). Hidrogenul obisnuit, este cel mai mic atom si are un singur electron. H- este in acest caz un atom de hidrogen ionizat, cu doi electroni. El are un electron suplimentar foarte slab legat si pe care il cedeaza cu mare usurinta. Szent Gyorgyi era de parere ca electronii nu se misca in organism, daca nu sunt asociati cu hidrogenul. Apa Hunza pe care am examinat-o, era plina de H-, si abia acum am inteles ca H- era elementul lipsa, pe care acum 7 ani nu am fost in stare sa-l masor. Am studiat mai profund acest lucru si am masurat hidrogenul din corpul meu cu metodele mele, am descoperit ca exista o technica speciala (photo detachment) pentru masurarea hidrogenului in organism, si asa, suficient de sigur am masurat cantitati imense de H- in toate lichidele organismului uman, la fel ca si in suc organic proaspat, de portocale, de morcovi sau grapefruit, etc. Acum stim de ce vanzatorul de sucuri de fructe are un succes asa de mare, noi bem sucurile sale organice si primim in acest fel cantitati enorme de H-.

In Franta a existat un doctor cu numele Vincent, care era hidrologul sef al Frantei. Slujba sa era sa calatoreasca prin tara si sa controleze calitatea apei. In acest fel a observat ca oamenii din citeva orase erau foarte bolnavi, nu aveau energie, erau foarte sensibili la tot felul de raceli, etc., in timp ce in alte orase oamenii erau plini de viata si sanatosi. El s-a gindit ca aceste situatii s-ar putea sa aiba legatura cu calitatea apei. A inceput sa analizeze toate aceste ape, iar apoi a continuat cercetarile in cadrul biroului francez pentru statistici medicale si a descoperit ca exista intr-adevar o legatura directa intre calitatea apei si starea de sanatate a populatiei din diferite orase.
Dr. Vincent a masurat 3 parametri ai apei:
1.Valoarea pH-lui indica gradul de aciditate sau alcalinitate al unei solutii.
Reprezinta prescurtarea cuvintelor latinesti “potentia hydrogenii”= puterea hidrogenului. Se masoara concentratia ionilor pozitivi de hidrogen, pe o scara de la 0 la 14, 0 reprezentand nivelul cel mai acid, iar 14 cel mai alcalin. 7 reprezinta punctul neutru, pe care il are apa curata. Un pH de 7, inseamna ca solutia respectiva contine 600 miliarde de H+ /cm³ de solutie, iar un pH=6 inseamna 6 bilioane H+.
2.Valoarea rH-lui (relative hydrogen). Cei mai multi oameni nu au auzit niciodata de rH. Valoarea rH-lui da informatii despre cantitatea de ioni negativi de hidrogen ( H- ) din apa. Pe scala de la 0 la 42, valoarea 28 reprezinta zona unde se mai gasesc in apa cantitati foarte mici de H-. Deasupra acestei valori nu mai exista H- in apa, iar sub aceasta valoare H- creste cu puterea lui 10. De ex., in comparatie cu valoarea 28, unde numarul de H- este extrem de redus (N), numarul electronilor la rH 22 = N x 1 000 000.
Cel mai sanatos oras din Franta are o apa cu rH 22, iar majoritatea celorlalte orase au o apa cu valori situate in zona superioara a scalei, cu mult peste 22. Aceasta inseamna ca apa contine putini electroni, de ex. ar trebui baut un milion de pahare de apa cu rH 28 pentru a primi aceiasi cantitate de electroni existenta intr-un pahar cu apa avand rH 22.
3.Al treilea parametru masurat a fost conductibilitatea electrica sau rezistenta apei, care da informatii despre continutul mineral al apei. Cu timpul el a stabilit ca cei mai sanatosi oameni beau o apa cu un pH putin sub 7, deci foarte usor acida, care contine insa cantitati mari de electroni si foarte putine minerale. Aceasta ar fi cea mai sanatoasa apa.

Am examinat apa Hunza veche de 40 de ani, si am descoperit ca era plina de electroni, avea cantitati uriase de electroni, echivalentul unui rH de 21, asta insemnand ca era de 10 ori mai buna decat apa celui mai sanatos oras din Franta. Ar fi trebuit sa beau 10 milioane de pahare din apa acestui oras, pentru a obtine aceiasi cantitate de electroni dintr-un pahar de apa Hunza. Si mai uimitor este insa, ca un pahar cu suc de portocale proaspat presat are un rH de 7, ceea ce reprezinta intr-adevar o incarcatura extraordinara de electroni.

Microhydrin sau Active-H (Microhydrin este denumire initiala a produsului realizat de dr.Flanagan, distribuit cu acest nume de firma Royal BodyCare (RBC). Ulterior dr. P. Flanagan a perfectionat produsul si il distribuie prin propria firma “NewVision” in America si firma partenera “Generation of Health” (GOH) in Europa, sub numele de Megahydrin, si actualmente sub numele de Active-H. Forma de distributie este Multi Level Marketing (MLM), oricine putand sa devina prin sponsorizare partener-distribuitor. Produsul initial avea un rH de 3. O capsula dizolvata intr-un pahar de apa, contine tot atatia electroni cat 10 000 (!) de pahare de suc de portocale organice, proaspat presat. (!?!)

Dr. Flanagan descrie in continuare tensiunea electrica care ia natere in apa in functie de cantitatea de electroni si cum acest lucru poate fi pus intr-o ecuatie, etc. Apoi se intoarce la tabla pentru a incheia expunerea referitoare la felul cum a obtinut in urma cercetarilor un hidrogen stabil, care putea fi consumat.

‘Initial apa nou creata, imbogatita cu H-, nu era asa de stabila ca apa originala Hunza. Am luat atunci din pudra uscata de microclusteri, la care am adaugat H-, si pudra a preluat in structura sa H-, atata timp cat era suficient de uscata, si a ajuns sa preia cantitati uriase de H-, acesta a fost momentul in care s-a nascut Microhydrinul (Active-H). Iar atunci cand acesta este amestecat cu apa sau lichide biologice, el elibereaza toti ionii H-, avand calitatea unui produs alimentar natural.

Dr. Flanagan prezinta in continuare lucrarile Dr. Vincent si concluziile sale privitoare la legatura dintre calitatea apei si rata mortalitatii prin cancer, infarct cardiac, etc., in diferitele orase din Franta. Rata mortalitatii era minima in localitatea Volvic, unde s-a masurat un rH de 22! Volvic exporta apa de baut in toata lumea, dar apa pe care o beau localnicii in Franta este mai buna, pentru ca este proaspata. In timpul imbutelierii si transportului apa este oxidata, datorita luminii care trece prin sticla si distruge electronii.

Oxidare inseamna pierdere de electroni. Oxigenul este un oxidant, pentru ca fura electronii, si oricine face acest lucru este un oxidant. Florul, apa oxigenata, fura electronii. In principiu toti radicalii liberi fura electroni din celulele noastre. Astazi se considera, ca denaturarea ADN-ului celular prin radicalii liberi sta la baza procesului de imbatranire. Fiecare celula din corpul nostru este atacata in fiecare secunda de ca. 100 000 de radicali liberi. Tot ce vor acesti radicali este sa ne fure electronii din celule, si daca nu avem suficienti antioxidanti, nu este bine… Toti antioxidantii au un lucru in comun, ei cedeaza electroni mai usor decat o fac celulele. Dar si ei cedeaza electronii la nivele diferite, de ex. Vit. C este un antioxidant, dar cand cedeaza un electron ca sa protejeze celula, devine la randul ei un radical liber, care cauta sa fure un electron de la celule, pana cand un alt antioxidant ca pycnogenolul (OPC) vine si doneaza electronul sau vitaminei C, devenind la randul sau un radical liber, pana cand Vit. E vine si ii cedeaza un electron, devenind ea un radical liber, totusi nu asa de periculos cum a fost Vit. C, si asa mai departe. Aceasta se numeste “cascada electronilor” sau “efectul de cascada” care arata de ce avem nevoie de un spectru larg de antioxidanti in corpul nostru. Un singur antioxidant nu este suficient, avem nevoie de toti acesti antioxidanti, ca Vit C, Vit. E, Selen (co-factor), Pycnogenol, numai impreuna pot ajuta la protectia organismului. Ionul negativ de hidrogen H-, este singurul donor de electroni, care nu devine radical liber prin cedare de electroni. Tot ce face este sa cedeze electronul, arde oxigenul si formeaza apa. El nu devine nicioadata un radical liber. Este singurul antioxidant care se comporta in acest fel si in acelasi timp cel mai puternic antioxidant, pentru ca ionul H- se poate deplasa in orice parte a corpului, exact acolo unde este nevoie de el. Acesti ioni trec usor prin toate mediile, chiar si prin cele mai oxidante, pentru ca impreuna cu pudra de microclusteri sunt foarte stabili. O capsula intr-un pahar cu apa face ca cel putin 8 ore apa sa fie plina de electroni. Daca amestecul se pune intr-o sticla de culoare inchisa, care impiedica patrunderea luminii, incarcatura electronica se poate pastra pe o perioada si mai lunga. In intuneric absolut am pastrat amestecul stabil timp de 6 luni, pentru ca nici un electron nu se pierde prin “fotodetasare”. Intre timp stim ca apa formeaza structuri geometrice pentagonale, cu forma unor domuri geodezice. Ionii sunt stabili si datorita acestor forme geodezice in care ei sunt prinsi, daca apa nu este expusa la lumina.

Cu aceasta am realizat un produs final si complet analog apei Hunza, cu:
·Un nano mineral cu care H- este stabilizat
·O tensiune superficiala scazuta impreuna cu alte caracteristici anomale (potential zeta, structura cristalina, etc.)

In India, se vorbeste despre o forta misterioasa in apa si in aer, numita “prana” care da viata sau imbunatateste viata. Acum cativa ani un preot tibetan, cu numele Carmapa, s-a intilnit cu un prieten de-al meu in Elvetia, Walter Stark, care l-a intrebat daca ionii negativi de hidrogen sunt “prana”. Karmapa a spus ca nu, ei sunt aproape prana, dar nu prana. Eu cred, ca hidrogenul din aer, in proportie de 100 de parti la un milion, este destul de mult zic eu, si daca acest hidrogen este ionizat negativ, cred ca el poate fi numit “prana”. Cred ca este energia luminii si energia vietii, care se regaseste in hrana proaspata, organica, pe care o mancam, si care este incarcata cu H-. Sigur, noi primim cu hrana, vitamine, glucide, proteine si lipide, etc., dar si H- in forma pura. Cine nu poate sa consume o hrana organica vegetariana sau vegana, plina de cruditati proaspete, are acum la dispozitie Microhydrin sau Active-H, pentru a suplini sau creste aportul de H- necesar sanatatii si vietii. Dupa toti acesti ani, cred ca descoperirea cea mai importanta din viata mea, mai bine zis a lui Gael si a mea, este acest H-. Este incredibil ce efect poate sa aiba, pentru ca oricine probeaza, simte energia. Cineva poate sa spuna ca si Vit. B12 energetizeaza. Dar cine ia Vit. B12, nu simte de obicei nimic. Motivul este ca rar exista o carenta de Vit. B12, in schimb toti oamenii prezinta un deficit de H-!

In Germania, Dr. Morell, inspirat de lucrarile Dr. Vincent in Franta, a conceput un aparat, pe care l-a numit “Bio-Terrain Analyzer” (BTA). Cu acest aparat se masoara pH-ul, rH-ul si conductibilitatea electrica a sangelui, urinei si salivei, si se obtine pe loc rezultate privitoare la aceste lichide biologice. El a inceput sa testeze pacienti in Germania, Franta si in toata Europa, pina in momentul de fata a testat peste un milion de oameni si a descoperit ca toti acesti oameni sunt supraoxidati, toti au un deficit de H-. Cu cat sunt mai varsta cu atat este deficitul mai mare, cu cat sunt mai tineri, cantitate de H- este mai mare. Aceasta ar putea sa fie cheia, pentru o viata lunga si sanatoasa! Dr. Morell a administrat acestor oameni cruditati, legume si fructe, pentru ca la timpul acela nu avea posibilitatea sa le dea H-. Sanatatea lor s-a imbunatatit spectaculos si fireste cantitatea de H- a crescut. Cu toate ca, cantitatea de H- din cruditati este incomparabil mai mica decat cea din Microhydrin sau Active-H, recomand cu caldura consumul de alimente organice crude, in cantitati cat se poate de mari. Pregatirea traditionala a mancarii duce la distrugerea acestor ioni. Fierberea hranei, duce de fapt la moartea ei. Fierberea in vase de metal duce la pierderea rapida a acestor ioni, pentru ca electronii se scurg foarte usor prin obiecte de metal. In unele societati arhaice se crede, ca prin atingerea hranei cu obiecte de metal, s-ar distruge o energia a vietii, pe care hrana o contine. In unele civilizatii se foloseau cutite de bambus sau de piatra, caci se stia intuitiv, ca folosirea metalului ar duce la distrugerea ionilor din hrana.

Dr. Morell a facut o diagrama in care el punea orice boala cunoscuta si arata cum absenta electronilor conduce la boala. Ca exemplu sa privim terenul unei ferme agricole. Daca ai un sol cu un pH scazut, fara un continut mineral si de electroni corespunzator, poti sa pui cereale, ele vor creste, dar vor fi putin rezistente la atacul insectelor sau altor distrugatori. Insectele nu ataca cerealele sanatoase, pentru ca pe un sol sanatos cresc plante puternice, cu un sistem de aparare capabil sa tine insectele la distanta. Insectele prefera plantele slabe care cresc pe un sol degradat. Acelasi lucru se intampla si in corpul nostru. Terenul biologic pentru celulele noastre este reprezentat de lichidul care le inconjoara. Noi stim ca apa este un element de baza pentru desfasurarea vietii. Daca vom studia biochimia organismului nostru, vom observa ca virusurile, bacteriile, ciupercile, sporii, etc. nu pot supravietui intr-un teren sanatos pentru celulele noastre. Totusi, cu fiecare minut in care ne hranim gresit, bem o apa de proasta calitate sau devenim supraoxidati, noi degradam terenul nostru biologic si devenim mai vulnerabili in fata acestor microbi. Se estimeaza ca zilnic noi venim in contact cu 3 milioane de virusuri sau bacterii, in timp ce in mod constant in corpul nostru se fomeaza si se distrug celule canceroase. Sa presupunem ca terenul nostru biologic este denaturat si ca microbii pot sa ne invadeze. Primul lucru pe care-l fac este sa secrete toxine, care obliga organismul sa-si consume electronii si sa-si modifice terenul biologic si mai mult, bineinteles nu in favoarea propriilor celule, ci in favoarea microorganismelor invadatoare. In Europa doctorii trateaza pacientii in asemenea cazuri cu ozon, ei scot sangele din organism, il trateaza cu ozon si apoi il reintroduc din nou in organism. In cazul infectiilor virale ei cresc in acest fel potentialul redox (ORP= oxidation-reduction-potential) la 900+ milivolti, nivel la care virusurile nu pot sa mai traiasca. Ele nu pot trai intr-un mediu puternic oxigenat. Problema este ca, acest mediu puternic oxigenat aduce celulelor miliarde si miliarde de radicali liberi, care denatureaza celulele si accelereaza procesul de imbatranire. Astfel in incercarea de a scapa de virusurile rele, sunt omorate si celulele bune.

Se poate insa si altfel, scazand potentialul redox prin cresterea continutul de electroni al organismului (Active-H are un ORP=850-) si prin schimbarea terenului biologic se sisteaza producerea de radicali liberi, iar prin neutralizarea toxinelor de catre H-, virusurile nu mai pot trai. De fapt nu trebuie combatut virusul. Oamenii de stiinta cauta sa trateze hepatita, SIDA, cancerul, etc., incercand sa atace virusul, respectiv agentul patogen cauzal, si bineinteles acest organism se va apara impotriva acestor atacuri. Oricand un organism viu este atacat direct, el va raspunde agresiunii, construind o linie de aparare, printr-o modificare sau mutatie. Daca insa vei schimba mediul lui de viata, el nu va putea face nimic impotriva, nu va mai putea trai mult, caci nu are nici un raspuns de aparare pentru asa ceva. Mediul de viata neprielnic pentru microorganisme ar trebui sa constituie prima linie de aparare a organismului, iar celulele n-ar trebui sa faca in acest caz nimic pentru propria lor aparare, pentru ca acolo unde terenul biologic celular este sanatos, nici un microorganism patogen nu poate sa traiasca. Se vorbeste astazi mult despre terenul biologic. Eu am un BTA (Bio-terrain-analyzer) in USA, cu care am testat deja o multime de lucruri, pentru a analiza terenul biologic.

Profesorul Claude Bernard in Franta a fost contemporan cu Louis Pasteur. Louis Pasteur a lansat teoria germenilor patogeni, si a fost cel care i-a sfatuit pe chirurgi sa-si spele mainile inainte de operatie, ceea ce este un lucru bun. Pasteur spunea ca microbii sunt totul, iar terenul nu este nimic. El este unul din cei care sustineau ca microbii trebuiesc combatuti. Claude Bernard sustinea contrariul, ca microbul nu este nimic, ci terenul este totul. Cand Pasteur s-a aflat pe patul de moarte, el a recunoscut ca terenul este totul, dar nu l-a mai luat nimeni in serios, crezandu-se ca a inceput deja sa aiureze. Ultimile declaratii ale unui biet muribund au fost ignorate.

Dr. Flanagan discuta despre diagrame cu orasele Frantei, care arata ca mortalitatea prin cancer poate fi direct corelata cu calitatea apei. Mortalitatea prin boli cardio-circulatorii poate fi deasemenea corelata cu calitatea apei potabile. Desenele si diagramele Dr. Vincent sunt o dovada in acest sens, impreuna cu harta terenului biologic realizata prin masurarea pH-ului, rH-ului si conductibilitatii electrice a sangelui, urinii si salivei. O persoana sanatoasa are un rH de 21, ceea ce inseamna ca organismul este plin de electroni. Un stadiu precanceros este caracterizat de faptul ca celulele canceroase existente incep sa emita toxine care conduc la pierderea de electroni, care se elimina masiv prin urina. Urina contine cantitati enorme de electroni, in timp ce sangele este oxidat. In stadiul de cancer reversibil, cancer care este vindecabil, sangele este extrem de oxidat, dar mai exista o mica rezerva alcalina, insa urina elimina cantitati uriase de electroni. In acest fel cancerul pregateste terenul biologic pentru a putea el supravietui, emite toxine care secatuiesc organismul de electroni. In stadiul de cancer ireversibil, cancer incurabil, observam ca sangele este extrem oxidat, de milioane de ori mai oxidat decat sangele sanatos, iar urina prezinta cantitati uriase de electroni. Dr. Morell in Franta a aratat ca celulele canceroase nu mai contin hidrogen. Sunt singurele celule din organism care nu au hidrogen, si se pare ca hidrogenul ar fi supapa de control care ajuta la reglarea cresterii si proliferarii celulare. De aceea marind cantitatea de electroni din organism, cancerul poate fi facut reversibil.

Aceasta este harta cu terenul biologic al diferitelor ape. Aceasta este harta cu terenul biologic al diferitelor paste de dinti, care arata ca toate pastele de dinti se afla in zona canceroasa, cu alte cuvinte sunt puternic oxidate, intr-o zona puternic acida, generatoare de cancer. Vincent declara ca toate aceste paste de dinti sunt cu adevarat daunatoare pentru noi. Desigur putem curata dintii si cu Microhydrin sau Active-H. Se presara putina pulbere dintr-o capsula, pe periuta de dinti umeda, si se periaza dintii. Prima data cand m-am intalnit cu Clinton Howard, fondatorul firmei RBC, i-am dat un pahar cu apa in care am dizolvat Microhydrin, el nu stia ce e asta; i-am spus: “Ia o inghititura si plimba-o prin gura, iar dintii tai vor scartai.” Aceasta a fost intr-adevar experienta sa. Acesta este un tabel cu potentialul electric al elementelor. Elementele de la baza tabelului iau un electron de la elementele aflate la inceputul tabelului. Sa vedem cum se desfasoara lucrurile in natura: hidrogenul are un potential =0, iar cuprul, mercurul, paladiumul, aurul, magneziul, potasiul, rubidiumul, etc., sunt donori de electroni in organism, iar acolo jos la baza este florul, etc., floridele si clorul fura electroni, ele sunt unele dintre cele mai pofticioase dupa electroni, acesta este un motiv pentru care apa florurata este realmente rea pentru dvs.

Crystal Energy-Apa in organism. 99% din toate procesele fizice care au loc in organism sunt dependente de apa. Hidrogenul ajuta la hidratarea celulara. Un citat din Lancet, un prestigios jurnal stiintific, aparut in 1993: “Este evident ca hidratarea celulara este un factor important in controlul turnover-ului proteic, sinteza de proteine, la nivel celular. Iar degradarea proteinelor este invers proportionala cu hidratarea celulara. O crestere a hidratarii celulare sau a turgescentei celulei, actioneaza ca un semnal anabolic, semnal de proliferare, pe cand o deshidratare celulara este un semnal catabolic si antiproliferativ.” Cand celulele noastre sunt hidratate, ele se umfla. Organismul nostru trece intr-o stadiu anabolic, cu formarea de noi celule, ceea ce este sanatos. Cand celulele sunt deshidratate, rapid (in minute) organismul trece intr-o stare catabolica, in care se consuma din masa musculara si in care apar tot felul de boli insotitoare. Organismul contine apa in proportie de 70%, creierul chiar 90%, asa ca o hidratare insuficienta poate duce la o senzatie de deprimare, lipsa de energie, etc. Organismul are nevoie intr-adevar de multa apa, si acest lucru nu este spus si subliniat suficient de mult. Apa obisnuita de la robinet are o tensiune superficiala (TS) ridicata, un unghi de imbibitie inalt, care inseamna ca nu poate sa hidrateze celulele. Apa trece prin corpul nostru fara sa poata fi utilizata cu adevarat de celule. Cu “Crystal Energy” se coboara tensiunea superficiala, scade unghiul de imbibitie, celulele sunt hidratate pe deplin, iar corpul utilizeaza apa din plin. Cand apa este mai uda, totul se face mai bine.

Unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face este sa ne procuram un filtru de apa, cu carbune, sau un aparat de purificare a apei prin osmoza inversa sau prin distilare. Beti daca este posibil apa care a fost demineralizata. Continutul mineral al apei schimba totul, de ex. s-au facut studii si s-a stabilit ca apa dura, este foarte buna pentru boli de inima, dar ceea ce ei nu au aratat, este diferenta intre doua feluri de minerale care fac apa dura. Este vorba despre carbonat de calciu si carbonat de magneziu. Carbonatul de magneziu este bun, pentru ca organismul are nevoie de el, aproape fiecare dintre noi are un deficit de magneziu. Eu si sotia mea Gael bem apa purificata prin osmoza inversa, combinata cu “Crystal Energy”, si luam magneziu ca supliment, un gram pe zi. Daca apa este dura de la calciu, nu este bine pentru inima, pentru ca calciul in exces fara suficient magneziu, duce la migrarea calciului din oase catre tesuturile moi, care se calcifica si avem muschi duri si asa mai departe. Cand avem suficient magneziu in corp, se declanseaza un raspuns hormonal ce conduce la migrarea inversa a calciului, din tesuturile moi inspre oase. Avem un prieten care a cercetat acest aspect si reuseste sa reversibilizeze osteoporoza cu magneziu. El a reusit sa creasca densitatea osoasa cu 1,5% in 6 luni. In general medicii incearca sa incetineasca osteoporoza, in loc sa o faca reversibila.

Ce se poate spune despre Microhydrin ca antidepresiv? Auzim oameni care mentioneaza acest aspect tot timpul, oameni depresivi care iau Microhydrin se simt mult mai bine, si unul dintre motive este ca organismul lor lucreaza mult mai bine, exista si citeva studii despre antidepresive. “Time Magazin” a prezentat acum cateva saptamani un minunat articol despre depresiune si efectele serotoninei in creier, faptul ca serotonina are efecte diferite in diferite parti ale creierului. Parerea mea este ca microhydrinul ajuta in depresiuni pentru ca ajuta la eliminarea radicalilor liberi din creier care ar putea interfera cu mixtura de neurotransmitatori din creier. Acesti neurotransmitatori din creier sunt responsabili pentru starea noastra psihica. Cred ca neutralizarea radicalilor liberi rezultati in procesul activitatii cerebrale joaca un rol important. Adesea oamenii nu se pot elibera de acesti radicali liberi, care pot intoxica si degrada creierul lor.

Experienta personala a Dr. Flanagan cu Microhydrin. Priveam pe fereastra la o priveliste minunata, moment in care o alta fereastra glisanta s-a inchis si mi-a prins mana cu care ma sprijineam. Cand am tras mana, unul dintre degete care fusese prins intre ferestre era deja aproape negru si umflat, iar o basica mare cu sange era in formare. Am luat imediat 2 capsule de microhydrin, o ora mai tarziu am luat inca 2, si dupa cateva ore inca 2, iar in dimineata urmatoare totul disparuse, basica cu sange, culorile albastre si negre, totul era normal si se simtea chiar normal, ceea ce de fapt era foarte surprinzator, pentru ca am mai patit odata asa ceva, din pacate fara microhydrin! Am un catel foarte mic, 7/8 pekinez si 1/8 canisch, cu blana alba, primul catel pe care l-am cumparat acum 15 ani. In ultimile zile am observat ca isi tara un picior din spate. Cand l-am ridicat, a inceput sa urle de durere, se putea vedea ca ceva nu este in ordine. Veterinarul ne spusese deja cu ani inainte, ca articulatia soldului a inceput sa degenereze si ca ar trebui sa-l scutim de chin. In loc de aceasta i-am dat o capsula de Microhydrin si a doua zi am vazut ca nu mai avea nici o durere. I-am mai dat o capsula in acea zi si inca una a doua zi, iar acum alearga fara dureri! Si este un caine deja foarte in varsta! …

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Bio, Hunza and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Apa vie – Dr.Patrick Flanagan, Henri Coandă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s