Clubul Bildenberg – Stapanii lumii de Cristina Martin


Jurnalista Cristina Martin ne spune riscandu-si viata: destinul omenirii se decide dintr-un singur centru de putere ocult, ce reuneste elitele planetei.

clubul-bilderberg-thumb-250-0-18Prinsi cu grijile, nu mai observam ca proximitatea se schimba pe traiectorii halucinante si punem prea repede asta pe seama unei evolutii naturale ori a fatalitatii. Uitam sa mai intrebam. Iar daca primim raspunsuri, refuzam sa credem. Insa daca ni s-ar demonstra ca un grup de oameni, membri ai unei societati secrete, sunt raspunzatori de mortile fiilor nostri in transeele razboaielor transnationale sau de crizele mondiale, ca tainicele personaje dicteaza din umbra pretul painii, al benzinei sau absenta de maine a locurilor noastre de munca, poate ca am deveni mai atenti. Impreuna cu numarul urmator, „Saptamana Financiara” va ridica inca un subiect grav de reflectie: senzationala carte-dezvaluire „Clubul Bilderberg. Stapanii lumii”, semnata de Cristina Martin.

„Intre brandy, dezbateri de dupa-amiaza si bai in piscina, stam la taifas. Aparent, toate intalnirile par prietenesti si nu se deosebesc cu nimic de o intalnire informala intre cunoscuti, cu exceptia unui detaliu subtil: aici nu se discuta fotbal, ci geopolitica. Iar cei care iau cuvantul nu sunt tati de familie ori directori agresivi care incearca sa se relaxeze intr-un hotel de lux, ci barbatii cei mai puternici ai planetei”, nota lordul britanic Patty Ashdown in prima sa carte de memorii politice, dupa ce a participat, in 1989, la intrunirea Clubului Bilderberg de la Santiago de Compostela – Spania.

Cenaclul puterii absolute * Riscandu-si propria viata, jurnalista independenta argumenteaza o teza atat de simpla, incat pare de necrezut: in ultima jumatate de secol, sensul omenirii a fost decis si dramuit exclusiv dintr-un singur centru de putere ocult, ce reuneste elita economica, financiara, politica, militara si intelectuala a lumii. Nu din filantropie – ei intruchipeaza cinismul perfect. Nici pentru bani – banii sunt la ei. Ci numai pentru singurul tel care-i tine in viata: puterea absoluta. Ei sunt autorii si propovaduitorii globalizarii si ai Noii Ordini Mondiale. Ai trambitatei si falsei democratii care le intinde la picioare popoare, tari si resurse. „In spatele lumii, ascuns de ochii oamenilor de rand, intr-o ingrijoratoare tacere sepulcrala, un grup de taina se straduieste sa proiecteze si sa conduca destinele tuturor fiintelor de pe planeta. (…) In decursul a trei zile din luna mai sau iunie (…) se intrunesc, cu cea mai mare discretie, intr-unul dintre hotelurile cele mai luxoase de pe planeta”, descrie Martin, adaugand: „Ei vor transforma Natiunile Unite intr-un guvern planetar, omogen, care nu va face diferenta intre tari, ci intre regiunile de pe glob, si va impune aceleasi legi unor culturi diferite. (…) Lumea unica de sub controlul acestor «stapani» trezeste fiori, din cauza asemanarii ei cu sistemul imaginat de catre George Orwell in «Ferma animalelor» si in «1984»”.

Fratiile * Dar pentru ca mecanismul sa functioneze fara sincope, bilderbergerii se afla in contacte neintrerupte cu „activistii” altor institutii secrete care au monopolizat puterea si influenta pe mapamond. Iata o parte din acestea. „Skull & Bones” este o societate masonica autonoma, adica neafiliata la nicio Mare Loja obisnuita, care conteaza azi pe 900 de membri. Printre ei se afla si George W. Bush, care a aderat in 1968, fara a se feri sa-si recunoasca public apartenenta. „Mesele Rotunde”, initiate de Cecil Rhodes, discipolul masonului englez John Ruskin, propovaduitorul teoriei impunerii unui control strict al statului prin intermediul unui dictator sau al unei clase conducatoare speciale, constituie astazi un labirint de companii, institutii, banci si sisteme educative „care ar avea nevoie de o munca de un an pentru a i se stabili structura” (dr. Coleman, fost agent de spionaj britanic). Consiliul Afacerilor Externe (CFR), de fapt guvernul real al SUA, este o solida grupare paramasonica, cu peste 3.500 de membri, care incearca sa sustraga bancile oricarei puteri, pentru ca acestea sa ajunga sub controlul Guvernului Mondial. Nucleul dur al CFR este condus de fratii Rockefeller. Acelasi clan care „trage atele” Comisiei Trilaterale, „…o grupare de persoane din SUA, Europa Occidentala si Japonia, legate de marile finante, lumea afacerilor si politica, ce ofera elitei provenite din masonerie posibilitatea de a se intalni, in scopul unei colaborari secrete”. I-a furnizat Americii doi presedinti: Jimmy Carter si Bill Clinton. Masa Rotunda a industriasilor europeni (ERT), un grup de presiune ale carui propuneri si indicatii devin automat legi comunitare, pe care guvernele continentului le aproba fara crancire. Daca se confirma coexistenta a doua masonerii – una vizibila si alta ascunsa (Masoneria celei de-a Patra Coloane), atunci Clubul Bilderberg se pare ca actioneaza chiar din interiorul acesteia din urma.

De la o discutie sincera la atentate si lovituri de stat * Istoria Clubului Bilderberg se confunda cu aceea a planetei noastre dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Prima reuniune oficiala a avut loc intre 29 si 31 mai 1954, in localitatea olandeza Oosterbeek. Atunci a si imprumutat numele Hotelului Bilderberg, amfitrionul intalnirii, al carui proprietar era Printul Bernhard, tatal actualei Regine Beatrix a Olandei. De-a lungul existentei sale, desi isi neaga cu vehementa responsabilitatea pentru desfasurarea istoriei, Clubul a avut cuvantul decisiv in evenimente ca razboiul din Vietnam, crearea organizatiilor CECA, Euratom si CEE, precursoare ale Uniunii Europene, razboiul de Yom Kippur, loviturile de stat din Brazilia, Indonezia, Chile, Argentina, Honduras, Guatemala, debarcarea trupelor americane in Panama, bombardarea Ceceniei, razboiul din Golf, inventarea si sustinerea euro, conflictele nesfarsite dintre Israel si Palestina. Unii critici nu ezita sa-i considere pe bilderbergeri direct raspunzatori de atentatele din 11 septembrie. Clubul Bilderberg este pretutindeni.

„Marii preoti ai capitalismului” * Numai simpla enumerare a identitatii catorva dintre personajele care au avut fie calitatea de fondatori, fie pe cea de membri ai Comitetului Inteleptilor ori ai celui Director, fie pe cea de simpli membri activi ori participanti periodici ar putea sa confere dimensiunea influentei de neinchipuit pe care Clubul o exercita si a uriasei sale puteri decizionale. Citam la intamplare: David Rockefeller, familia Rotschild, Henry Kissinger, Romano Prodi, prim-ministru al Italiei, regele Juan Carlos si regina Sofia ai Spaniei, printul Charles al Angliei, Javier Solana, Bush-tatal si fiul, Donald Rumsfeld, Bill si Hillary Clinton, Bill Gates, Jose M. Durao Barroso, presedintele CE, George Soros, Margaret Thatcher. La care mai pot fi adaugati, de pilda, reprezentanti ai banci-lor si marilor concerne multinatio-nale, baronii marilor trusturi de presa ai lumii, academicieni sau laureati ai Premiului Nobel.

Indiferenta, inamicul public * Cum se poate scapa de sub jugul lozincii obsedante: „Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine!”? In viziunea Cristinei Martin, „cat timp nu se inventeaza ceva mai bun”, fortei coplesitoare care o propaga nu i se poate contrapune, prin trezirea la realitate, decat democratia autentica. Fiindca, puncteaza ea, „…cel mai mare dusman al acesteia nu sunt Clubul Bilderberg si ansamblul de societati care actioneaza in secret pentru a controla lumea, ci indiferenta pe care o arata poporul”. Pentru ca astazi, aici, alegerea nu mai implica nuante: „Vreti sa fiti sclavi sau preferati sa fiti liberi?”.

<<Download from My Books>>

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Bildenberg, Globalism Neoliberal and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s