Minunile bicarbonatului


www.jurnalul.ro/via-s-n-toas/terapii-complementare/minunile-bicarbonatului

Pudra albă pe care o putem cumpăra din magazinele alimentare sau din farmacii şi-a arătat magia nu numai în bucătărie, ci şi în sănătate, igienă şi frumuseţe. Puţini sunt cei care mai ştiu astăzi câteva dintre simplele ei secrete “de aur”.
Dinţi albi, strălucitori şi o respiraţie proaspătă puteţi obţine foarte repede şi ieftin cu bicarbonat. Clătiţi-vă gura energic, în fiecare zi, cu soluţie de bicarbonat de sodiu. Purifică şi înlătură halena (mirosul neplăcut al gurii).  Cel mult de două ori pe săptămână faceţi un periaj al dinţilor cu o periuţă mai moale, umezită şi trecută prin pudra fină de bicarbonat. Bicarbonatul combate piatra dentară şi face dinţii mai albi, fără să le atace smalţul.
Şi transpiraţia se combate cu bicarbonat. Se prepară o soluţie din apă şi bicarbonat, în care se înmoaie o dischetă sau un tifon cu care se tamponează subraţele. Pentru înlăturarea mirosului neplăcut al picioarelor se fac băi cu bicarbonat, care nu numai că înlătură mirosul, dar şi relaxează tălpile obosite şi înmoaie pielea mai aspră a călcâielor, făcând calozităţile mai uşor de îndepărtat. Puţin praf de bicarbonat presărat şi lăsat peste noapte în pantofii pe care îi încălţaţi a doua zi înlătură cu succes mirosul de “încins”, pe care îl emană uneori încălţămintea în care piciorul nu prea respiră.
Pentru un păr sănătos, mătăsos şi lucios, fără mătreaţă sau des­cuamări este suficient să amestecaţi o linguriţă de pudră de bicarbo­nat în cantitatea de şampon pe care o folosiţi pentru o spălare. Rezultatele apar chiar după prima încercare.
De asemenea, dacă în apa de baie dizolvaţi o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu, faceţi şi terapie de relaxare, şi veţi avea şi o piele mai frumoasă şi mai sănătoasă. Bicarbonatul tonifică pielea, o hidratează şi o catifelează. Pentru pielea de pe faţă, în timp ce faceţi baia de relaxare, o mască cu bicarbonat (se umezeşte faţa, după care se “lipeşte” de ea un strat fin de pudră de bicarbonat), între 2 şi 5 minute, este salutară. Bicarbonatul purifică, tratează coşurile, mâncărimile şi regenerează pielea. Nu în ultimul rând, baia cu bicarbo­nat pe care o faceţi foloseşte şi căzii, pe care o curăţă delicat, fiind suficient să o clătiţi după aceea.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Bio and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Minunile bicarbonatului

 1. Alex Imreh says:

  Anca Bodocan:
  bicarbonat! E cel mai ieftin si mai ales indicat detergent pentru hainele copiilor!Inlatura chiar si petele,scutind mamele de detergenti chimici,absolut toxici pentru pielea celor mici.Bineinteles,se poate adauga in masina de spalat pentru hainele intregii familii,insa e pretios pentru copii!
  amidonul! In Romania nu se gaseste amidonul pentru baie(folosit chiar si in occident ca singurul detergent neutru pentru pielea nou-nascutilor)insa se gaseste amidonul alimentar care se poate folosi cu acelasi rezultat pentru baita celor mici.Ce amidon?De porumb,de cereale,oricare…e solutia cea mai ieftina si cea mai indicata pentru nou-nascuti.In strainatate gasiti amidonul pentru igiena deja ambalat si prelucrat pentru baie.Amidonul se foloseste la copii si pentru iritatiile pielii,lasand pielea fina si curata!

 2. munteanul says:

  Bun articol, dacă eşti de acord, îl preiau şi eu.
  Ştiam despre unele utilizari sle bicarbonatului, dar nu ştiam că are atât de multe.

 3. ion iordache says:

  …si nu numai ;este stiut de cei cu disfunctii ale ficatului ,ca-n anume conjucturi , aceasta conduce si la insuficienta …biliara ,drept urmare ,fara s-ti doresti ,ori faci indigestie ;ori ,,creste ” aciditatea gastrica !
  Situatii in care ,ingerarea unei solutii in care ,in prealabil a fost dizolvat (intre un varf de cutit pana la o lingurita de bicarbonat ) restabileste stare …normala !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s