Simona FICA: “Rosia Montana: SPAGA‚ CONTRA URANIU!”


www.romanianvip.com/2010/05/simona-fica-rosia-montana 

Motivul pentru care Berceanu si Videanu au facut deja jocurile Gold Corporation si ale lui Mark Rich la Rosia Montana (si pentru care Radu Berceanu a primit, ca de obicei, o suma impresionanta de euro, drept spaga) ne-a fost recent dezvaluit de o echipa de ofiteri activi din SRI, care atrag atentia asupra faptului ca miza NU este aurul. “La Rosia Montana sunt sute de mii de tone de URANIU pur”. De 20 de ani, minereul radioactiv este traficat de aici, in cantitati mici, iar zbaterea celor doi ministeriabili pentru ca GC sa puna gheara pe zacamintele de la Rosia Montana ar avea ca punct final legalizarea contrabandei cu uraniu, sub umbrela exploatarii aurului. Mentionam ca in anii 2008-2009 mai multi membrii ai gruparii teroriste Farc din Columbia, arestati de catre autoritatile SUA, au declarat ca au cumparat, din exploatarea de la Rosia Montana, prin interpusi, in fapt o retea de traficanti controlata, asa cum afirma Serviciile Secrete Romane, de catre Radu Berceanu, o mare cantitate de uraniu pur.

Din verificarile efectuate in legatura cu zacamintul de uraniu din zona statiunii Rosia Montana, judetul Alba, au rezultat urmatoarele aspecte de interes operativ:

1. Calitatea zacamintului era deosebita, aceasta fiind considerata resursa cu cea mai mare concentratie de uraniu din lume. Statul roman, prin Minvest S.A. (societate controlata, de asemenea, de catre Berceanu), a concesionat, in 1997, firmei canadiene Gabriel Resources Ltd. terenul pe care urmeaza sa fie amplasata viitoarea exploatare de aur si argint de la Rosia Montana, contra sumei de 3 milioane de dolari. Concesionarea a fost facuta in urma unui studiu efectuat de canadieni, care, dupa ce au scanat zona prin satelit si cu sonde moderne, au facut urmatoarea afirmatie: “Undeva, chiar sub casele oamenilor, zace o comoara compusa din vreo 300 tone de uraniu”. In “subsolul” afacerii cu firma canadiana, transformata intre timp in Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), la capitolul secret este inserata o prevedere, din care rezulta ca tot ce se va gasi vreodata in cursul exploatarii in afara de aur – respectiv uraniu, strontiu, cycloniu, rosianidiu, metale ce nu sint in tabloul lui Mendeleev – se va regasi in proprietatea RMGC-ului.

2. Pina in prezent, nimeni nu a descris corect tipul zacamintului aurifer de la Rosia Montana si acest lucru este foarte important pentru a intelege ceea ce se pune la cale: zacamintul de la RM poate fi descris, in esenta, ca un zacamint dispers cu grad scazut de mineralizare, combinat cu eflorescente de tip filon, cu concentratie mare de minereu, aceste filoane fiind dezvoltate pe distante mari si care mai au o caracteristica – in zonele de contact incrucisate, avind concentratii imense de minereu, asa-numitele viltori contin de la 20 la 400 kg metal, cu peste 60 % aur. Asadar, zacamintul de la RM contine 500 tone de aur dispers, dar, probabil, de 7-8 ori mai mult aur in filoane si viltori. Concluzie: exploatarea nu necesita mina tip cariera, ea se poate face traditional, in galerie. Faptul ca se insista pe o metoda distructiva arata ca se urmareste epuizarea totala a zacamintului si aceasta pare a fi o comanda politica, probabil externa. O alta caracteristica a zacamintului este stratificarea geologica: sub stratul aurifer se afla o prelungire geologica a zonei Baita, cu continut de substante radioactive, neexploatabila economic, dar cu mare risc pentru mediu. La o ploaie torentiala, uraniul poate fi purtat sute de km, iar orase precum Turda si Arad ar avea sursele de apa contaminate radioactiv. Ceea ce se pregateste la RM seamana izbitor cu jaful din anii ’50 de la Baita Plai, cind zacamintul cu cea mai mare concentratie de uraniu din lume a luat drumul Moscovei. Toate acestea sunt cunoscute de catre Adrian Videanu si Radu Berceanu, din acest motiv ei incercind sa urgenteze exploatarea intensiva a uriasului zacamant”,  iata ce se arata intr-un fragment al unui raport al SRI referitor la tema uraniului de la Rosia Montana.

NOTA REDACTIEI: Radu Berceanu, dupa ce a provocat daune uriase economiei nationale, este, asadar, pregatit sa fure si aurul si argintul de la Rosia Montana si sa legalizeze traficul cu cantitati uriase de uraniu. Conform surselor noastre, compania canadiana Gold Corporation, prin intermediul lui Radu Berceanu, a negociat, la inceputul acestei veri, emiterea dreptului de exploatare a zacamintelelor aurifere ale Romaniei si intelegerea a “costat” 100 de milioane de euro. Circa 80% din valoarea banilor a fost livrata deja in anumite conturi secrete in strainatate, apartinind lui Adrian Videanu si Radu Berceanu. Ar mai fi de livrat ultima transa, avindu-l ca beneficiar tot pe ministrul Transporturilor. Intelegerea a stabilit si o renta viagera pentru Berceanu, in cuantum de 1% anual din profitul adus de exploatare. Un procent cu o valoare substantiala, avind in vedere posibilitatile afacerii, care urmareste extragerea si prelucrarea a 800 de tone de aur si circa 2.000 de tone de argint. Dupa intelegere, Gold Corporation a inceput o ampla campanie de imagine, care prezinta avantajele exploatarii zacamintelor pretioase din zona Rosia Montana. Clipurile publicitare, a caror difuzare e platita cu bani grei in toata mass-media, au scopul de a pregati opinia publica pentru acceptarea deciziei de exploatare, fara a mentiona, bineinteles, dezavantajele metodei de exploatare propuse de canadieni, cum ar fi otravirea terenului si a riurilor din zona cu compusii chimici derivati din exploatarea zacamintelor printr-un proces tehnologic pe baza de cianuri. Acum, greii Gold Corporation se tem de faptul ca Berceanu va fi inlaturat din PDL (ceea ce devine tot mai evident!), iar ei vor ramine cu praful de pe toba si banii cheltuiti. In aceste conditii, ii forteaza puternic mina acestuia spre a-si onora promisiunea pentru care a fost recompensat in avans. Din informatiile noastre, Radu Berceanu, artizanul intelegerii, da din colt in colt, nestiind cum sa procedeze. Promisa Hotarire de Guvern, prin care el ar fi trebuit sa le deschida usa celor de la Gold Corporation, nu poate fi emisa de guvernul Boc, cel din urma refuzand presiunile lui Bercovici. Returnarea banilor nu este o solutie, pentru ca afaceristii canadieni ameninta ca vor face publica povestea in cazul in care Berceanu nu onoreaza promisiunea.

Simona FICA
23 aprilie 2010

Sursa: www.exploziv-news.ro/abc/447-roia-montan-pag-contra-uraniu.html

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Mafia and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s