Vanghelie controleaza de 6 ani, o baza de date secreta mamut, informatiile fiind folosite in scop de santaj


Exploziv: VANGHELIE, „NAȘUL” LUI VOICU-PENALUL, CONTROLEAZA, DE 6 ANI, O BAZA SECRETA DE DATE MAMUT, despre magistrați, politicieni, afaceriști, generali din Armata, SRI, SIE, informațiile fiind folosite in scop de șantaj!

Cabinetul Nastase a dat o adevarata lovitura pe piata informatiilor cand a semnat actul de nastere al Sistemului Informatic Integrat (SII), o baza de date mamut, care centraliza informatiile detinute de toate institutiile publice si controleaza, pe deplin, celelalte servicii secrete ale Romaniei. Practic, date si informatii despre persoane fizice sau juridice stocate de ani intregi au fost adunate la un loc; ce putere detin gestionarii acestor informatii nu e greu de inteles. Problema e cu atit mai delicata cu cat e vorba despre o baza de date in care sunt stocate date despre fiecare ofiter al SRI, SIE, MApN, STS, SPP, Ministerul de Interne… Recent, Exploziv-NEWS a descoperit si cine este personajul care controleaza, la propriu, si cu o “numire” ce dateza tot de pe vremea guvernarii PSD (in baza carei legi, nu stim!) aceasta “institutie” supersecreta, iar surpriza este una de-a dreptul exploziva: numele lui este: Marean Vanghelie! Noua intrebari, fara raspuns pentru publicul larg, dar care pot pune procurorii DIICOT pe o noua pista a caracatitei Vanghelie-Voicu: 1. Cine a initiat proiectul de lege privind Sistemul Informatic Integrat (SII)? De ce n-a fost trecut prin Parlament si s-a preferat o Hotarare de Guvern AMBIGUA? 2. Ce institutii ale statului “participa” la SII, in dubla calitate de furnizor si beneficiar al informatiilor, si ce fel de informatii sunt introduse in baza centrala de date, atata vreme cat nici SRI si nici alt serviciu secret official al Romaniei habar nu are ca e ultra-controlat de o structura in care “Cabinetul 1” este Marean Vanghelie, iar “Cabinetul 2” este Catalin Voicu? 3. De ce in sistem sunt replicate (in spiritul sfidarii legilor special privind Siguranta Nationala a Romaniei) si bazele de date ale SRI, SIE, SPP, STS, MApN si MI? 4. Cine – in afara de tandemul Voicu-Vanghelie – mai face parte din Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat? 5. Ce fel de date si informatii au fost stocate in legatura cu persoanele fizice? Dar in legatura cu persoanele juridice? 6. Informatiile din sistem pot fi “vandute” contra cost? 7. Dupa ce criterii a fost ales personalul (administratori de sistem, administratori de securitate, ultimii numiti chiar in textul de lege “ofiteri de securitate ai sistemului”)? 8. Cine sint beneficiarii informatiilor secrete? Exista persoane care au acces la toate nivelurile de secretizare (presedinte, premier, ministri etc.)? 9. Cui se subordoneaza, pana la urma, SII?

Un proiect de lege atit de important nu a trecut prin parlament, la data emiterii ei – si e lesne de inteles de ce! El a fost promovat direct prin Hotarare de Guvern – semnata de Adrian Nastase si contrasemnata de seful SRI de la acea vreme, Radu Timofte, si de catre fostii ministrii Dan Nica, Ioan Rus si Mihai Tanasescu – in baza unei decizii luate anterior de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Din cele sase pagini ale hotaririi de guvern nu se intelege rostul acestei baze de date mamut, ce fel de informatii au fost stocate despre persoanele fizice, cine sunt gestionarii sau beneficiarii ei, cui se subordoneaza acestia si cine ii controleaza. Nici semnatarii hotaririi de guvern nu sint mai expliciti. “Nasii” bazei de date fie au refuzat sa ne ofere detalii despre aceasta noua-veche structura informationala, fie ne-au asigurat ca infiintarea SII este perfect legala, respecta drepturile omului, legislatia europeana si nu va intra cu bocancii in viata privata a romanilor. Aparitia SII s-a facut, pe sest, in pragul anului electoral 2005 si nu poate decit sa ridice mari semne de intrebare. Informatiile despre persoane fizice s-au limitat la datele clasice de stare civila ori “autoritatile” au fost interesate de preferintele personale sau politice ale romanilor? Cine garanteaza ca datele colectate si centralizate nu reprezinta o imixtiune in viata privata a fiecaruia? Vanghelie (pe care il “gasim” in acte ca boss al Serviciului)? Hotararea de Guvern nu ofera nici o garantie in acest sens. Cui se subordoneaza SSI nu scrie nicaieri, dar cine-l controleaza si cine sint beneficiarii informatiilor de top secret, tocmai ce-am aflat. Oricum, Hotarirea fostului Executiv submineaza total puterea legislativa din Romania, parlamentul fiind – din nou – pus la colt intr-o chestiune extrem de importanta: cea a gestionarii si utilizarii unei “structuri informationale specializate”, cum e numita chiar in H.G.-ul in cauza.

Se pare ca proaspatul client la puscarie, senatorul Catalin Voicu, este mai mult decat protejatul lui Vanghelie si al turmelor de interlopi ce misuna prin Romania, iar personajul si-a adus si el o particica de creier in structura de politie politica numita SII. La baza, Voicu a fost transmisionist, apoi de la Armata s-a deplasat usurel spre alte traiectorii mai interesante, cuplat la mansa cu Mitica Iliescu, un utecist militar devenit bodyguardul lui Ion Iliescu in timpul asa-zisei revoluţii. Adus de Mitica in garda lui Iliescu, fosta Unitate Speciala de Paza si Protocol (USPP), Voicu este decorat si inaintat in grad de Tatuca Iliescu, apoi paraseste serviciul odata cu schimbarea de regim si alaturi de Mitica infiinţeaza in 1998 firma SC Agenţia Nationala de Paza, Protecţie, Investigaţii si Protocol SRL. In 1999 si 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar din 2001 a fost reactivat in cadrul SPP ca ofiţer activ, fiind ridicat in 2003 la rangul de general SPP, la vârsta de 38 de ani, sub semnatura lui Ion Iliescu si la propunerea lui Mitica Vinicius Iliescu. Voicu ajunge apoi consilier de securitate al lui Iliescu, in mandatul 2000-2004, reprezentant in CSAT al SPP-ului, apoi ajunge deputat, pe listele PSD Bacau, condus de Viorel Hrebenciuc, in perioada 2004-2008, iar acum este – INCA! -vicepresedinte al Comisiei de Aparare a Senatului României.

Simona Ela Fica www.exploziv-news.ro

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Mafia and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s