Cinepa, cea mai profitabila cultura posibila = plasticuri biodegradabile, tesaturi ultrarezistente, hirtie, combustibili, medicamente – marea manipulare DuPont


Aveţi aici un superb documentar despre această plantă atît de nedreptătiţă, care chiar a realizat miracole. vimeo.com/20843386

Cînepă, o plantă cu foarte foarte multe întrebuinţări, foarte cultivată în România pînă relativ recent, şi-a atras una dintre cele mai abile campanii de dezinformare. De ce şi cui foloseşte asta vedeţi în articolul următor!

Industria cînepei ar putea pune capăt crizei economice
canabissemine-de-canepa
Ştiaţi că planta denumită cînepă are peste 25.000 de utilizări? De la alimente, vopsele şi combustibili, şi pînă la îmbrăcăminte şi materialele de construcţii, cînepa e folosită peste tot. Urme de cînepă se găsesc chiar şi în pliculeţele de ceai Lipton. Şi chiar şi la o parte din maşinile fabricate azi, se găseşte tot cînepă. Cea mai veche dovadă despre utilizarea ei o reprezintă o bucată de ţesătură de cînepă, descoperită în Mesopotamia, şi datînd de peste 10.000 de ani. Cea mai veche hîrtie provine din China, în urma cu două milenii, şi este făcută din fibră de cînepă. Chiar şi faraonii au utilizat cînepa în construcţia marilor piramide.
Cînepa a devenit atît de importantă în Anglia secolului al 16-lea, încît regele Henry al VIII-lea a aprobat o lege în anul 1553 prin care îi amenda pe fermierii care nu creşteau pe pămînturile lor cel puţin un sfert de acru de cînepă pentru fiecare 60 de acri deţinuţi.  În America, au existat perioade în care puteai chiar plăti impozite în natură, în cînepă. În anul 1850, în SUA existau mai mult de 8.000 de ferme de cînepă.
La fiecare 3,6 secunde cîte un om moare de foame. Seminţele de cînepă sunt cele mai hrănitoare şi o soluţie economică pentru a pune capăt foametei de la nivel mondial. Cu o concentraţie de 80% de “grăsimi bune” de care corpurile noastre au nevoie pentru menţinerea unei sănătăţi acceptabile, precum şi proteinele şi aminoacizii deţinuţi, cînepa reprezintă un echilibru perfect necesar alimentaţiei umane.
Primul motor diesel a fost proiectat să folosească uleiuri vegetale, dintre care s-a folosit şi uleiul de cînepă. În anii 1930, Henry Ford  a produs un automobil care era compus 70% din material plastic realizat din cînepă. Picturile marilor artişti Rembrandt, van Gogh sau Gainsborough au fost realizate pe pînze din cînepă, folosindu-se acuarele extrase tot din aceeaşi plantă.
Peste 50% din pesticidele folosite în lume sînt utilizate în cultivarea bumbacului. Dar cînepa este un material de 8 ori mai puternică decît bumbacul! Cînepa poate creşte într-o 100 de zile,  fără folosirea erbicidelor şi pesticidelor, astfel ajutînd la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, din cînepă s-ar putea fabrica hîrtie de ziare sau de cărţi, mult mai rezistentă decît cea produsă din lemnul copacilor, ajutînd astfel şi prezervarea pădurilor ce produc oxigenul atît de necesar vieţii.
Şi totuşi, de ce cînepa este atît de marginalizată în zilele de astăzi? Doar pentru că din ea se produce şi marijuana? Canabisul e periculos, dar nu pentru corpul uman, ci pentru marile companii.
Marijuana e periculoasă, e adevărat, dar nu pentru corpul sau mintea umană, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool şi de tutun. Afaceri uriaşe, în care se învîrt dolari şi putere, au ascuns adevărul de ochii publicului.
Dacă s-ar afla faptul că acest canabis ar putea fi folosit în produse comerciale, acest lucru ar crea o adevarată bombă atomică la scară industrială! Întreprinzătorii n-au fost învăţaţi niciodată despre potenţialul extraordinar al canabisului, pentru că cei foarte bogaţi au conspirat pentru a oferi dezinformări asupra publicului cu privire la această plantă care, dacă ar fi folosita în mod corespunzător, ar ruina marile companii din domeniile mai sus menţionate.
De unde provine cuvîntul “marijuana”? El a fost folosit pentru prima dată la mijlocul anilor 1930. Dar iată care sunt faptele înregistrate de-a lungul timpului despre cînepă:
– toate manualele şcolare din SUA au fost tiparite pe hîrtie realizată din cînepă pînă în anii 1880;
– în SUA, din 1631 şi pînă la începutul anilor 1800 era legal să-ţi plăteşti impozitele sub forma de cînepă;
– refuzul de a creşte cînepă în America, în secolele 17 si 18, era ilegal. De exemplu, în Virginia, pentru o perioada de timp, puteai ajunge în inchisoare dacă refuzai să creşti cînepă;
– George Washington, Thomas Jefferson şi alţi preşedinţi ai SUA, de la începutul istoriei statului american, au crescut cînepă;
80% din toate textilele, confecţiile, etc. erau realizate din cînepă, pînă cînd în anii 1820 s-a introdus cultivarea bumbacului;
– primele biblii, hărţi, Declaraţia de Independenţă a SUA, toate au fost scrise pe hîrtie realizată din cînepă;
– in anul 1916, guvernul SUA a previzionat faptul că pînă în anii 1940, toate ziarele vor fi tipărite pe hîrtie de cînepă şi astfel nu va mai fi nevoie ca arborii să fie tăiaţi. Studiile arătau că 1 acru de cînepă echivalează cu 4,3 acri de arbori;
– vopsele şi emailuri de calitate au fost realizate din sămînţă de cînepă pînă în 1937 (în SUA);
– primul model de maşină “T” pentru Henry Ford mergea pe gazolină extrasă din cînepă, maşina însăşi fiind realizată din cînepă. Maşina avea tăblii de plastic obţinut din cînepă, care erau de 10 ori mai rezistente faţă de oţel;
– revista “Mechanical Engineering Magazine” (februarie 1938) a publicat un articol intitulat “Cea mai profitabilă cultură ce poate fi crescută”, arătînd că aceasta nu poate fi decît cînepa;
– cultivarea şi producţia cînepei nu face rău mediului înconjurător. Agenţia Americană de Dezvoltare (USDA) a confirmat acest lucru arătînd că această plantă produce de la 4 pînă la 7 ori mai puţină poluare decît ceilalţi înlocuitori organici ai acestei plante.

Conspiraţia DuPont împotriva cînepei. În anul 1937, marea corporaţie petrochimică DuPont şi-a patentat procesul fabricării plasticului din petrol şi carbune. Raportul anual al companiei le-a recomandat acţionarilor săi să investească în noua sa divizie petrochimică. Produse sintetice ca materialele plastice, celofanul, celuloza, metanolul, nylonul etc., puteau fi realizate din petrol. Industria naturală a cînepei ar fi ruinat afacerile DuPont cu peste 80%. Cine credeţi că era un investitor important al companiei DuPont? Andrew Mellon (1855-1937), care a devenit Ministrul Finanţelor pe timpul preşedinţiei lui Hoover. Mellon l-a numit pe Harry J. Anslinger, nepotul său, la conducerea Biroului Federal de Narcotice şi Droguri Periculoase. Intenţia era foarte clară: cînepa trebuia să fie declarată ilegală, întrucît ameninţa afacerile de miliarde de dolari. Aceşti oameni au introdus un cuvînt mexican obscur “marihuana” pe care l-au “împins” în conştiinţa Americii.

Manipularea mass-mediei în privinţa cînepei. La sfîrşitul anilor ’20 şi în anii ’30, în ziarele americane a început o campanie care scotea în evidenţă lucrurile groaznice privind marijuana. Pericolul marijuanei era prezentat în ştirile de primă pagină. Cititorii au fost învăţaţi că marijuana era responsabilă pentru toate: de la accidentele de maşină pînă la pierderea moralităţii. Filme ca “Reefer Madness” (“Nebunia marijuanei”) (1936), “Marihuana: Assassin of Youth” (“Marijuana, asasinul tinerilor”) (1935) si “Marihuana: The Devil’s Weed” (“Marijuana, iarba diavolului”) (1936) erau pelicule propagandistice, create de aceşti industrialişti pentru a înlătura un duşman. Scopul lor era acela de a cîştiga simpatia publicului, astfel încît să poată fi adoptate legile anti-marijuana. În anii 1930, oamenii erau foarte naivi, chiar la limita ignoranţei. Masele erau ca oile, aşteptînd să fie conduse de către cei puţini. Toate ştirile prezentate în ziare, sau la radio, erau considerate a fi adevărate.
Pe 14 aprilie 1937, legea interzicerii marijuanei a fost introdusa în House Ways and Means Committee (comitet parlamentar din cadrul Congresului SUA), singurul comitet care poate introduce un proiect de lege în camera legislativă, fără a fi dezbătut de alte comitete. Preşedintele acestui comitet era Robert Doughton, care era un apropiat al companiei DuPont. El s-a asigurat că legea va trece prin Congres. Dr. James Woodward, doctor ş avocat, a depus măturie, mult mai tarziu, din partea Asociaţei Medicale Americane, că motivul pentru care aceasta asociaţe nu a denunţa legea interzicerii marijuanei mai devreme, a fost faptul că ea tocmai descoperise că marijuana era de fapt cînepa.
În septembrie 1937 cînepa a devenit ilegală. Cea mai folositoare recoltă din lume a fost identificată cu un drog, iar de atunci, planeta noastră suferă. Congresul american a interzis cînepa pentru că i s-a spus ca ea este cel mai mare drog cauzator de violenţă. Anslinger, şeful Comisiei de droguri, a promovat ideea că marijuana îi face pe consumatori să se comporte extrem de violent. În anii ’50, sub ameninţarea comunistă din SUA, acelaşi Anslinger a afirmat exact contrariul: marijuana linişteşte atît de mult, încît soldaţii americani nu vor mai lupta deloc. Care e adevărul?
Cînepa, plantă minune. Cînepa are o fibră de calitate mult superioară celei produse din lemn. Mult mai puţine chimicale sînt necesare pentru a fabrica hîrtia din cînepă, decît hîrtia produsă din lemn. Unui copac îi ia zeci de ani de zile pentru a ajunge la maturitate, pe cînd cînepei îi este destul un singur sezon.
Iata cîteva din întrebuinţările pe care cînepa le-ar putea aduce omenirii:
1) Toate materialele din plastic ar trebui realizate din ulei de sămînţă de cînepă. Materialele plastice din cînepă sînt biodegradabile. De-a lungul vieţii lor, ele se descompun şi nu fac rău mediului înconjurător. În schimb, materialele plastice făcute din petrol ruinează natura; ele nu sînt biodegradabile şi fac mare rău planetei. Materialele plastice făcute din cînepă nu vor distruge ape curgătoare aşa cum au făcut DuPont sau alte corporaţii.
2) Din cînepă se pot face medicamente. Sa nu uităm că în trecut, Asociaţia Medicală Americană sprijinea tratamentele pe baza de canabis, care sunt mult mai naturale şi mai puţin nocive pentru organismul uman, decît medicamentele care se bazează pe compuşi petrochimici. Cînepa ajută la lărgirea arterelor, astfel încît sîngele să poată circula mai bine. De asemenea, cînepa conţine THC, un agent activ, care ajută în bolile de astm şi glaucom.
3) Cînepa poate ajuta la combaterea foametei în lume. O mulţime de produse alimentare pot fi realizate din cînepă. Seminţele de cînepă conţin proteine naturale în cantităţi mari. De asemenea, ele conţin doi acizi graşi esenţiali care ajută curăţarea trupului de colesterol. Aceşti acizi graşi nu pot fi găsiţi în altă parte în natură.
4) Din cînepă se pot face haine durabile. Hainele realizate din cînepă sînt extrem de durabile de-a lungul timpului. Dar în anumite state din SUA, ca de exemplu în Kentucky, s-a ajuns la măsuri extreme, ca de exemplu, purtarea hainelor făcute din cînepă fiind considerată o infracţiune. Vă imaginaţi să fiţi arestat pe stradă pentru că purtaţi blugi din cînepă?
Spuneti NU manipulării marilor companii! Lumea e nebună…dar asta nu înseamnă ca voi trebuie să vă alăturaţi nebuniei. Adunaţi-vă şi împrăştiaţi vestea. Spuneţi oamenilor, inclusiv copiilor voştri, adevărul. Folosiţi produsele din cînepă. Eliminaţi cuvîntul “marijuana” şi gîndiţi-vă la povestea care a fost creată. Luptaţi împotriva propagandei care a fost realizată doar pentru a-i favoriza pe cei bogaţi. Cînepa trebuie să fie utilizată căci avem nevoie de o energie curată pentru a ne salva planeta.
Spălarea creierelor de către marii producători din industria petrochimică, a tutunului şi a băuturilor alcoolice continuă. Reclamele de la TV spun că “dacă cumpăraţi marijuana, contribuiţi la asasinate şi la razboaiele dintre bande”. Ultimele reclame de la TV spun chiar că “dacă cumpăraţi marijuana, sprijiniti terorismul!” Incredibil! O plantă atît de minunată, cum este cînepa, a devenit între timp una de factură “teroristă”. Atît de departe a ajuns manipularea. Dar nu uitaţi cîteva cifre foarte elocvente: 1/2  milioane de decese anual în lume se produc din cauza fumatului! 1/2 milioane de decese anual în lume se produc din cauza alcoolului! Dar nimeni n-a murit pînă acum din cauza canabisului! Industria petrochimică a distrus natura, şi nu folosirea cînepei. Care sînt adevarăţii ucigaşi? Nu cumva alcoolul, ţigările, petrolul, chimicalele?
Prejudecata că marijuana ar crea o stare apropiată stării de beţie este una falsă. E adevărat că marijuana te face să simţi că timpul se scurge mai încet, şi astfel poţi deveni mai sensibil. Dar astfel, poţi aprecia mai mult artele şi poţi deveni mai aproape de natură, starea acesta fiind total opusă stării de beţie. Deci, din contra, devii mai conştient. În concluzie, motivul pentru care cultivarea cînepei este considerată a fi ilegală şi dăunătoare, este faptul că…miliardarii  planetei doresc să rămînă în continuare miliardari, in detrimentul beneficiilor evidente care s-ar putea obţine din cînepă!
Traducere după http://www.world-mysteries.com/marijuana1.htm

Dar dacă marijuana a vindecat cancerul? Este interesantă de citit povestea unui tată ce şi-a vindecat copilul bolnav de cancer cu ulei de canabis: www.click.ro/pe_glob/mapamond/a-vindecat-copilul-cancer-marijuana

Observatie Carmen Babia: Ar trebui precizat ca specia de cinepa despre care vorbim aici NU ESTE MARIJUANA! Cinepa care se cultiva (verb la trecut, deja, din pacate…) in Romania este cannabis sativa, deosebita de cannabis indica (cea din care se obtine drogul). www.revista-ferma.ro/articole-tehnologii-agricole/canepa-cannabis-sativa-l.html Si ar fi bine daca lumea ar lua cunostinta de acest lucru; guvernele s-au bazat pe lipsa de informatie si pe… mersul oilor, d-asta au reusit atit de lesne sa interzica cultivarea cinepei.

  • Radu Iliescu Carmen are perfecta dreptate. Interdictia cultivarii canepii se datoreaza unei confuzii, din specia cultivata in Europa in mod obisnuit nu se poate extrage drogul. Cu toate astea, sa te fereasca Dumnezeu sa te parasca vreun vecin ca-ti hranesti gainile si porumbeii cu seminte de canepa, pentru ca imediat te calca mascatii (care se cred in Columbia, cred). Legea care reglementeaza cultivarea canepii este Legea nr. 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, la care se adauga Regulamentul de aplicare. Daca vrei sa-ti taca mintea, cultivi canepa cu o autorizaţie specială eliberată de DADR şi supervizată de departamentul de narcotice al Poliţiei. Legea nu distinge intre cele doua feluri de cinepa. Banuiesc ca interesele din spatele ei sunt mari. Sau pur si simplu cei care au facut-o sunt idioti. In caz de proces, singura solutie este o expertiza. Insa cel care decide este pana la urma judecatorul, neexistand in dreptul romanesc probe care sa nu poata fi ierarhizate si interpretate. In cazul de fata, o expertiza n-ar face decat sa confirme faptul ca nu poti obtine marijuana din canepa ordinara de pe la noi. Ceea ce ar contrazice textul legii, nu? Oricum, nu stiu nimic despre jurisprudenta in materie, insa parca nu cred c-au intrat in puscarie mosneguti si babute care cultivau canepa… Acuma, sincer, eu as cultiva si canapa, si in. Mi se par plante fabuloase, si cred ca in ziua in care hainele ieftine din petrol vor disparea, capacitatea de a folosi fibrele naturale (inclusiv lana care pana nu demult era lasata sa putrezeasca pe dealuri) va fi singura solutie ca sa nu umblam de-a dreptul in zdrente. Insa, pe moment, as cauta sa obtin autorizatie de la politie pentru canepa. Stiu, e ridicol, dar asa stau lucrurile.

PS Cele mai bune prosoape sint cele traditionale din cinepa si in, din nenumarate motive, diferenta intre aceste prosoape si cele obisnuite este ca de la cer la pamint. Eu nu as putea folosi altceva, am o colectie strinsa in ani de zile. Cele mai vechi sint din zestrea mamei mele, au nici nu stiu poate 50 de ani sau mai mult. Le spal de zece ori mai rar, prosoapele obisnuite sint mudare, miros dupa citeva folosiri. Inlatura stratul de piele, de celule moarte, pun singele in circulatie in piele, senzatia este mult mai buna, nu as putea folosi altceva.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in *****, Green Party, GreenFuture, Manipulari, diversiuni and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s