Los Indignados vor a treia cale! 15-M-Democracia Real Ya


www.facebook.com/pages/Los-Indignados-15-M-Movement A group to support the protest of “Los Indignados” started at Puerta del Sol – Madrid on 15 May 2011. The 2011 May Spanish protests, also referred to as the 15-M Movement, (15-05-11), Spanish revolution or Indignados (Spanish for outraged) are a series of demonstrations in Spain whose origin can be traced to social networks and the ¡Democracia Real Ya! (True Democracy Right Now!) civilian digital platform, along with 200 other small associations. – Vive la Revolucion.

www.facebook.com/democraciarealya 391,762 people like this. EXIGIMOS DEMOCRACIA REAL YA. No somos mercancía en manos de políticos y banqueros. Acusamos a los poderes políticos y económicos de nuestra precaria situación y exigimos un cambio de rumbo. Unidos, podemos. Website – http://democraciarealya.es/

www.facebook.com/Green.Romania – 30311Welcome

http://viitorulesteverde.wordpress.com/category/viva-la-revolucion/


octavianracu.wordpress.com/moarte-lumii-traiasca-revolutia-conservatoare Vreau să-ţi dau o veste proastă tinere. Viaţa ta este un mare căcat. Nu pentru că nu ai avea un mercedes, un iphone şi o casă cu piscină aşa cum vezi în filmele care se produc intenționat pentru a hrăni creierul tău cu iluzii deșarte. Lipsa acestora este un nimic pe lângă faptul că viaţa ta este un adevărat coşmar, un spectacol, alcătuit din iluzii, dorinţe neîmplinite, false iubiri şi false patimi. Eşti străin de tine, de trăirile tale, nu mai vorbim de înstrăinarea de cei din jur şi celor din jurul tău faţă de tine. Iar cel mai rău este faptul că îţi este frică să ieşi din această lume.
În fiecare zi încerci să te convingi că totul este normal selectând insistent mass-media care ţi-ar spulbera starea de nesiguranţă, îndoielile tale cu ajutorul unor informaţii care sunt, de fapt, de prisos. Îţi creiezi idoli politici care îţi vor aduce „schimbarea” ştiind prea bine că nici o schimbare nu va veni, te închini la ei pentru că această închinare îţi alungă starea de frică şi incertitudine.

Preferi să minţi şi să fii minţit, pentru că în caz în care nu îţi vei administra doza zilnică de minciună, te-i fi simţit neajutorat, demoralizat, distrus. Încerci să te convingi mereu că sursa de informare pe care o consulţi este „cea mai obiectivă”, „cea mai echidistantă” ştiind prea bine că nu este aşa. Îţi este frică să recunoşti că eşti dependent de falsa realitate pe care ei te-au „ajutat” să ţi-o construieşti, eşti un sclav, un piesă a unei maşinării, nimic mai mult. Îţi este teamă de un viitor încert şi această frică te transformă într-un mieluşel ascultător. Nu te-ai întrebat niciodată de unde este această frică? În cazul în care te-ai întrebat, te felicit, este primul tău pas de ieşire din MATRIX.

Realitatea este că toate alegerile tale sunt nişte iluzii. Totul este ales înaintea ta, în locul tău. Tot ce îmbraci, mănânci, priveşti la televizor, partidul pe care îl votezi nu sunt alese de tine, ci de cineva acolo sus, creind iluzia că tu decizi ceva. Nu, nu vorbesc de Dumnezeu. Dumnezeu este prea sus ca tu să îţi aminteşti de el. Vorbesc de vârful piramidei, adevăraţii tăi stăpâni, oamenii care joacă cu oamenii ca şi cu pionii pe tabla de şah. Ei îţi crează visele, ei îţi crează idei politice, ei îţi crează idoli în care tu crezi hipnotizat. Pentru ei nu este o problemă dacă într-o bună zi te vei dezamăgi în elita politică impusă de ei. Odată ce te vei dezămăgi, vor veni alte figuri „salvatoare”, pe care tu le vei primi cu braţele deschise. Se vor schimba păpuşile, iar păpuşarii vor rămâne aceeaşi. Va mai rămâne încă un lucru neschimbat, starea ta de zombi care rătăceşte cu mintea stinsă prin canalele tv sau web site-uri tâmpite. Ei îţi vorbesc şi îţi dau libertatea, o „libertate” pe care au inventat-o ei pentru tine. Eşti „liber” să alegi doar „libertatea” pe care îţi oferă ei.

inliniedreapta.net/dereferinta/spirala-tacerii-si-banalizarea-crimei-olavo-de-carvalho/


www.cotidianul.ro/144956-Colapsul-economic-al-Argentinei; stirileprotv.ro/stiri/revista-presei/inceputul-sfarsitului-blestemul-se-implineste-in-grecia-vinde-tot.html > Grecia, o papusa manuita de un papusar”. Ca sa faca rost de bani, vinde porturi si cazinouri. Autoritatile elene nu mai au voie nici sa incaseze taxele sau impozitele, banii fiind colectati de straini. Ca o masura disperata, Grecia spera sa obtina din vanzarea unor companii de stat aproape 50 de miliarde de euro pana in 2015. Pentru anul acesta grecii vor vinde porturi, aeroporturi, si chiar un cazino, sperand sa stranga peste 15 miliarde de euro. youtube>Confesiunile unui fost asasin economic (1 din 4) ; Nu Ignora Acest Documentar: Sclavia Moderna (trebuie vazut si dat mai departe) 

Los-indignados-1Los-indignados3http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/prognoza-razboiul-mondial-al-alimentelor-va-incepe-anul-acesta “Ce nu se vede la ştiri este ce se întâmplă în Spania şi asta e de fapt marea ştire. Tinerii s-au deşteptat. Ştiu cum merge treaba. Ei sunt oamenii care sunt în fruntea tuturor acestor revoluţii. Ştiu că să voteze pentru unul dintre marile partide din Spania înseamnă în mare acelaşi lucru. E ca şi cum ar vota pentru clanul mafiot Gambino sau pentru clanul mafiot Bonanno. Şi ei vor o a treia cale. Şi o preiau de unde au lăsat-o egiptenii. Ies pe străzi şi nu se mai duc acasă, pentru că iată, când pierzi totul nu mai ai ce să pierzi”, mai spune Celente. “Ei sunt oameni tineri, după cum am mai spus, cu diplome universitare inutile, sunt conectaţi la internet, este jurnalismul 2.0, îi fac pe toţi ceilalţi să li se alăture, pentru că ştiu că dacă nu se luptă cu maşinăria, maşinăria îi va toca.

www.huffingtonpost.com/2011/05/21/spain-protests-joblessness_n_865058.html > The protesters have called on Spaniards not to vote for the two main parties, the Socialists or the center-right opposition Popular Party. While most protesters are young, organizing themselves through Twitter and social media, middle-aged and older people joined the crowds on Friday, frustrated with stagnation. – 45 percent of 18- to 25-year-olds are unemployed.

www.hotnews.ro/radiografia-protestelor-din-spania-cine-sunt-los-indignados-urmaresc.htm Miscarea sociala nu a fost initiata de niciun partid politic sau de sindicate, ci s-a nascut prin intermediul retelelor sociale, in special Facebook si Twitter. Miscarea are drept sursa de inspiratie un manifest de 30 de pagini intitulat “Indignati-va”, scris de un intelectual francez in virsta de peste 90 de ani, Stephane Hessel.  Inedita, spontana, colorata si pacifista, miscarea in numele “dreptului de a se indigna”, denunta dominatia exclusiva a marilor partide asupra vietii politice spaniole, injustitia sociala, coruptia politicienilor. In lipsa unui lider, a unei ierarhii si a unui program, miscareaLos Indignados” bajbaie deocamdata, cautandu-si un fagas. Toata ziua de duminica, mii de oameni au dezbatut la Puerta del Sol ce forma trebuie sa ia protestul. “Credem ca trebuie sa ramanem pana ce ne vom organiza bine”, a anuntat unul dintre vorbitori la microfon, inainte de a se vota prelungirea sederii. Problema mare este ca aceasta miscare nu are nicio cale in politica formala. Nu exista niciun partid care sa vorbeasca in mod legitim in numele lor… niciun partid verde, ca si in alte tari europene, care sa-i sustina, a declarat David Bach, profesor de Strategie in Mediul Economic si la “IE Business School” din Madrid, citat de Reuters.

www.razbointrucuvant.ro/primavara-europeana-los-indignados-indignatii-din-spania-model-contagios-de-revolta-anti-austeritate-sau-foc-de-paie Şi în Cehia, la Praga, s-a desfăşurat un protest de amploare, cehii fiind de asemenea nemulţumiţi de politicile de austeritate ale guvernului lor de centru-dreapta, ce vizează reforme în sistemele de pensii, de sănătate, social şi fiscal, reforme pe care popu­laţia le consideră „reforme înşe­lătoare”, îndreptate „împotriva po­pulaţiei”. „Nu sunt reforme, ci furt în plină zi”, susţin protestatarii cehi, care au cerut Guvernului „să dea bani pentru sănătate, nu pentru bănci”. www.eesc.europa.eu/blog The syndrome of the #Spanishrevolution has now spread across Europe with many citiestaking up their own protests and tagged #europeanrevolution, Athens being an example of this where just last night 30,000 protestors aggregated in Syntagma Square. “Los Indignados” started off through the Internet and not linked to any specific organisation.  In what I believe is pretty much a first in Europe (at least reported on European media), thousands of people, particularly young people, mobilised through the social media, venting their dissatisfaction towards politician and the current state of affairs in Spain.  They are not against a specific party, they do not favour a specific political view, they are just dissatisfied with what is happening in their country.  Real democracy is what they call it.  It is amazing to see this happening, this is truly another dimension of democracy.   It is the real expression of the state of mind many people are in particularly in Spain. 


iasromania.wordpress.com Politicienii sunt niste ticalosi! Nu te reprezinta si nu te-au reprezentat niciodata. Ei au nevoie doar de votul tau pentru ca furtul lor sa fie legalizat iar cand te revolti impotriva nedreptatii, apeleaza la forta pentru a se impune cu brutalitate, numind revolta oamenilor adusi de ei in pragul disperarii – haos si dezordine. Haosul, dezordinea este de fapt doar cauza directa a coruptiei lor, a lacomiei lor si a lipsei de justitie sociala. Haosul inseamna somaj, lipsa de locuinte pentru tineri, educatie proasta, spitale inchise, puscarii pline, batrani care nu isi pot plati facturile.

Ei nu sunt egalii tai. Cand capitalismul devine falimentar din cauza lacomiei unei clase restranse, a unei minoritati, ei iti demonstreaza sofistic ca tu nu muncesti suficient. Cand criza economica se adanceste si mizeria sociala devine generalizata, ei doteaza politia cu echipamente de reprimare a revoltelor. Asta este moralitatea lor, asta este dreptatea lor!

In Spania, initiata de catre cetateni, miscarea  “¡Democracia Real YA!” (Democratia Reala Acum!), a reusit sa inspire sute de mii de oameni care au iesit in strada, incepand cu data de 15 mai. Protestatarii vor sa atraga atentia ca somajul, ajuns la 50% in randul tinerilor, lipsa perspectivelor si taierile salariale sunt cauzate nu atat de criza economica cat de lacomia clasei politice care urmareste doar sa se imbogateasca. Protestatarii solicita eliminarea privilegiilor clasei politice. Protestele s-au raspandit rapid si in Italia si Grecia.

Redau mai jos manifestul miscarii “Democratia Reala Acum!”

Suntem oameni obisnuiti. Suntem ca tine: oameni care se trezesc in fiecare dimineata sa studieze, sa munceasca sau sa isi gaseasca un loc de munca, oameni cu familii si prieteni. Oameni care muncesc din greu in fiecare zi pentru a darui un viitor mai bun celor din jurul nostru. Unii dintre noi se considera progresisti, altii conservatori. Unii dintre noi sunt credinciosi, altii nu. Unii dintre noi au ideologii clar definite, altii sunt apolitici dar toti suntem ingrijorati si mahniti in legatura cu perspectiva politica, economica si sociala pe care o vedem in jurul nostru: coruptia politicienilor, a oamenilor de afaceri, a bancherilor, care ne lasa neajutorati si redusi la tacere.

Aceasta situatie a devenit normala, o suferinta zilnica, fara sperante. Dar daca ne vom uni fortele putem schimba acest lucru. Este timpul sa schimbam lucrurile, este timpul sa construim impreuna o societate mai buna. Prin urmare, sustinem cu tarie:

–         Prioritatile oricarei societati avansate trebuie sa fie egalitatea, progresul, solidaritatea, libertatea culturala, sustenabilitatea si dezvoltarea, bunastarea si fericirea oamenilor.

–         Acestea sunt adevaruri inalienabile care ar trebui respectate in societatea noastra: dreptul la locuinta, la ocupare, cultura, sanatate, educatie, participare politica, dezvoltare personala neingradita si drepturi ale consumatorilor pentru o viata sanatoasa si fericita.

–         Conditia actuala a guvernului nostru si a sistemului economic nu ia in seama aceste drepturi si in multe feluri aceasta conditie este un obstacol in calea progresului uman.

–         Democratia apartine oamenilor (demos = popor, kratos = guvernare) ceea ce inseamna ca guvernarea este facuta de fiecare dintre noi. In orice caz, in Spania, cea mai mare parte a clasei politice nici macar nu ne asculta. Politicienii ar trebui sa transmita revendicarile noastre institutiilor, facilitand participarea politica a cetatenilor prin canalele directe care asigura cel mai mare beneficiu societatii largi si nu sa se imbogateasca si sa prospere pe cheltuiala noastra, punandu-se doar in slujba dictaturii marilor puteri economice printr-un bi-partidism rigid, al carui acronim este PP & PSOE (nb: acronimele a doua partide politice din Spania).

–         Setea de putere si acumularea puterii de doar cativa, creeaza inegalitate, tensiune si nedreptate care conduc la violenta, violenta pe care noi o respingem. Invechitul si nenaturalul model economic umple masinaria sociala intr-o spirala ce creste si se consuma pe sine, imbogatind pe cativa si saracind pe restul. Pana la colaps.

–         Vointa si scopul actualului sistem este acumularea banilor dar nu in vederea eficientei si bunastarii societatii. Iroseste resurse, distruge planeta, creeaza somaj si consumatori nefericiti.

–         Cetatenii sunt piesele unei masini proiectate sa imbogateasca o minoritate pe care nu o intereseaza nevoile noastre. Suntem anonimi dar fara noi nici unul dintre voi nu ar exista pentru ca noi punem lumea in miscare.

–         Daca noi, cei ce alcatuim societatea, invatam sa nu avem incredere in viitorul nostru datorita unei economii abstracte care niciodata nu returneaza beneficiile catre cei mai multi, atunci noi putem elimina acest abuz din cauza caruia suferim toti.

–         Avem nevoie de o revolutie morala. In loc sa plasam banii deasupra fiintelor umane ar trebui sa ii punem in serviciul nostru. Noi suntem oameni, nu produse. Nu sunt un produs a ceea ce cumpar, de ce cumpar si de la cine cumpar.

Din cauza celor expuse mai sus, sunt indignat. Cred ca pot aduce schimbare. Cred ca pot ajuta. Stiu ca impreuna putem. Cred ca pot ajuta. Stiu ca impreuna putem.

Sursa: http://www.democraciarealya.es/?page_id=814

www.facebook.com/pages/Europes-citizens-of-resistance/202448923133625?sk=info

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in *****, AIS, Green Party, Revolucion and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s