Despre Credibilitate, Incredere, Solidarizare. Si din nou despre Moderarea si Rostul Grupului Green/FB


Grupul Green, in 4luni a ajuns la 4000membrii. facebook.com/Green.Romania Protestele nu vor opri taierea padurilor sau colonizarea economica, probleme serioase necesita o abordare mai adinca, mai radicala, incercam o miscare grassroot fara conducere stabilita, care asteapta cit mai multi lideri de opinie sa gindeasca colectiv o Alternativa Reala, sa reprezinte societatea civila – Oamenii Normali contra ”Politicienilor”. Totul depinde de solidarizare, aducati-va prietenii aici, credibilitatea grupului = insumarea credibilitatii a cit mai multi membrii activi, care au inteligenta si mai ales caracter. Iar cei multi care nu au timp, disponibilitate sa fie activi, sint si mai importanti pt ca .. ei sint cei mai multi.

Acest grup este dorit ca o miscare ”de la firul ierbii” fara conducere stabilita initial. Cit mai multi oameni cu inteligenta, bun simt si caracter ar trebui sa contribuie colectiv la directia grupului, la organizarea grupului, la marirea grupului. Cu cit vor fi mai multi oameni de valoare ca lideri de opinie cu atit grupul va avea o legitimitate mai mare, va reprezenta mai bine adevarata societate civila, cu atit va avea mai multa credibilitate.

In ziua de azi adevarul este un lucru rar. Aproape oricine poate sa spuna lucruri ”adevarate”, si Basescu e foarte convingator la televizor, si Vadim in zilele lui bune (fara doze mari de Rudotel) poate sa para foarte credibil, si Dan Diaconescu va mai pacali pe foarte multi din pacate. Important este cine sustine aceste adevaruri!! Doar daca vom fi cit mai multi oameni nu numai inteligenti dar si credibili la un loc, doar atunci cei multi bolnavi de neincredere, pacaliti de atitea ori prin mari manipulari, vor putea avea incredere in ”adevarurile” spuse aici in spatiul virtual si aceasta iluzie virtuala poate sa devina realitate. Desigur ideile bune au o valoare intrinseca dar credibilitatea depinde de insumarea credibilitatilor unor oameni care NU SINT politicieni ASA cum au fost 20 de ani si mai sint si acum, bravii nostrii parlamentari si guvernanti.

Daca sint mai multe grupuri care cresc in acest fel organic si credibil este foarte bine, dar in final grupurile care depasesc un nivel privat, vor fi cele care vor avea un rol si colaborarea dintre aceste grupuri va putea misca ceva. Altfel oricine poate sa MIMEZE orice, cu citeva sute de oameni care fac ”demagogie profesionala”. Nu e nimic mai important decit solidarizarea cit mai larga a oamenilor normali impotriva Politicienilor actuali, impotriva  excrocilor tradatori de neam, ma refer la fosta aristocratie rosie devenita clasa oligarhilor + baronilor + baietilor destepti + oportunistilor + mafiotilor + smecherilor.

Din nou despre Moderarea Grupului: Profit de ocazie, va rog inca o data – responsabilitate in postari. Rog pe toti care posteaza, fara non stiri, fara spamare, fara inflatie de pareri, fara tot felul de Diluante! Va rog sa va ginditi ca poate sute de oameni ‘asculta’, ceea ce se spuneti ar trebui sa fie semnificativ pentru toti acesti oameni. Daca fiecare si-ar da cu parerea numa sa se afle in treaba, fara sa aiba o contributie reala la conversatie, am ajunge la varza si .. asta nu se va intimpla in acest grup. Fiecare parere ar fi bine sa fie insotita de un link, de o informatie, de un argument semnificativ, inteligent. Daca vreodata sint mici neintelegeri intre persoane, mi se pare normal ca anumite discutii sa se faca privat, prin mesaje, chat, telefon, sa nu se incarce inutil pagina grupului. Pagina este citita poate de sute de persoane, fiecare comment genereaza mii de mailuri, care incarca casutele postale, aici in public sa spunem doar ceea ce este semnificativ, argumentat, fara socializari frivole, fara chat in public. 

Sintem un grup de optimisti, nu ne plac afirmatii despre ‘lasitatea romanilor’ de exemplu. Aici in acest grup CONSTRUIM o altfel de majoritate. In acest grup ne vom selecta sa fim altfel decit asa zisa majoritate pasiva, fatalista. Dorim sa reflectam societatea civila, dar cei care cred ca NU se poate, care sint de obicei veriga slaba, NU au ce cauta in grup. Dorim sa fie un grup de atitudine si nu de vaicareala. Totul depinde de cresterea grupului dar in nici un caz nu va creste grupul cu oameni care nu cred in nimic si nu pot face nimic, sau oameni care cred ca nu trebuie schimbat nimic esential si nu vor sa se faca nimic in acest sens. Aceasta moderare se va face serios, altfel grupul risca sa devina varza, tiganie si pierdere de vreme, la fel ca atit de multe alte incercari. Deci atentie la ”prosti” si mai ales la cei ce ”fac pe prostii”!!

Si din nou despre Rostul Grupului: Orice miscare spontana daca e de amploare are in spate multa organizare, pentru asta sint relevante textele Otpor.                                                        viitorulesteverde.wordpress.com/2011/04/30/canvas-green-revolution-how-to-turn-a-cynical-passive-and-fearful-public-into-activists-organizing-anger-turning-passive-victims-into-daring-heroes-collective-leadership-no-speechesviitorulesteverde.wordpress.com/2011/03/24/otpor-ghid-al-nesupunerii-civile-si-al-revolutiilor-pasnice  Important este ca dupa faza de la firul ierbii, sa apara o structurare care sa poate reprezenta real si pe termen lung, pe cei care au actionat spontan, desigur acestia nu pot sa stea ”o viata in strada”.                                                    viitorulesteverde.wordpress.com/2011/04/20/despre-antreprenori-politiciformarea-unui-nou-partid Schimbari structurale se pot face prin forme de democratie participativa care sa inlocuiasca democratia reprezentativa cit mai mult. Acesta este rostul ”distributismului”, sa distribuie puterea cit mai larg, sa construiasca comunitati economice/sociale in care participarea sa fie cit mai larga, participarea la decizii sa fie cit mai continua. Nu avem nevoie de alte revolte furate, de alte deturnari si manipulari, nici de tradari gen Menem, Iliescu, revenind de unde am plecat, sau din lac in putz. Problemele structurale sa le regindim radical, daca nu stim ce vrem sa schimbam structural, si cum, revoltele vor fi inutile, in cel mai bun caz vor duce doar la un reflux temporar al ”problemelor sistemice globale”. Sa gasim solutii prin inteligenta colectiva si onesta. viitorulesteverde.wordpress.com/2011/03/15/falimentul-capitalismului-statul-monstruos-big-business-solutiaviitorulesteverde.wordpress.com/2011/05/13/capitalismul-cu-constiinta-vs-neo-liberalism-democratia-participativa-vs-globalism-ovidiu-hurduzeu Pentru toate astea trebuie multe capete luminate si sprijin din partea ‘celor multi si pasivi’.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in AIS, Green Party and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s