Syriza – grecii ne arata ca se poate construi o alternativa reala


Toate structurile rezultate din fosta aristocratie rosie fesenista si noii baieti destepti oportunisti nu au facut decit sa deturneze doctrine, stinga dreapta fluturate sint doar minciuni fabuloase, in esenta toate aceste partide sint de ultra-dreapta, fasciste pt ca servesc TOATE doar interesele unor oligarhii care fac tradare de tara sistematica mina in mina cu oligarhiile de afara. Asa ca orice om cu scaun la cap, indiferent ca are ”o structura liberala” sau ”un temperament anarhist” nu poate fi decit ”la stinga” fata de aceste interese ale plutocratiei, ale mafiocratiei.

Sa nu uitam ca USL-ul care in iarna nu stia cum sa profite de protestele Save RM, acum da aceleasi comenzi politice la Jandarmerie, abuzurile jandarmeriei inca sint si mai mari decit cele comandate in urma cu putin timp de pdl, cind usl protesta pe strada ”cot la cot” cu adevaratii protestatari.

Aceasta este esenta: interesele mafiei din tara care monopolizeaza afacerile la nivel mediu vor fi intotdeuna in sinergie cu interesele marilor corporatii si marilor interese financiare de afara care vor monopoliza toate marile afaceri si toate marile resurse. Indiferent ca la putere este usl sau pdl, intotdeuna vor fi avantajate firme ca RMGC, Smithfield, Monsanto, Chevron, oligarhiile din tara nu pot fi decit mina in mina cu oligarhiile de afara, daca spune cineva de la usl acum altceva nu face decit sa minta cu nerusinare pina pun mina zdravan pe ciolan.

Cei care lupta contra RMGC, contra Chevron, contra Smithfield si Monsanto dupa parerea mea trebuie sa inteleaga ca lupta cu un fascism corporatist, interesele acestor mari corporatii sint natural aparate de oligarhiile locale, care fiind tot mai izolate vor tinde spre totalitarism, spre represiune si control total. Toti activistii anti RMGC, anti Chevron, anti Monsanto, anti Acta, anti Coruptie/mafie (ex Nicusor Dan), etc ar trebui sa inteleaga, ca trebuie sa se uneasca, cu cit vor fi mai multi si mai bine organizati cu atit vor putea fi mai eficienti in toate aceste cauze care sint strins legate. Toti acesti activisti in esenta sint de o parte a baricadei, de partea cealalta sint mafiile usl+pdl+toate anexele lor, mafiile care apara interesele unei minoritati de 5% plus un electorat clientelar de maxim 10+10%.

Toate marile probleme au o singura solutie, trebuie luat taurul de coarne, jocul se cheama ‘totul sau nimic’. S-a putut in Argentina si Islanda, Polonia si Ungaria ne arata ca se poate. Totul are de a face cu atitudinea oamenilor, grecii ne arata calea, ne arata ca se poate, Syriza (www.myfoxorlando.com/greek-support-for-anti-bailout-syriza-party-grows) are sanse sa devina CEL mai mare partid din Grecia asta dupa ce anul trecut era un ”obscur” partid marginalizat. Articole se gasesc nenumarate, sa nu uitam grecii au iesit in strada cu sutele de mii, caderea fostelor mari partide este un rezultat al acestei atitudini, al fenomenului ”Syntagma”; viitorulesteverde.wordpress.com/ilie-serbanescu-badpolitics-despre-fmi-votul-greciei .

grreporter.info/syriza_state_must_play_crucial_role_key_sectors <From a small opposition party you are now the second largest party and it seems that after a month, you could be the first political force and the government of Greece.> Partide mici care anul trecut nu aveau nici o sansa anul acesta vor domina Parlamentul, grecii voteaza pt schimbari radicale. Nu avem de ales, in masura in care ne putem organiza tot mai multi trebuie trecut de la proteste electronice la proteste reale in strada si apoi la noi structuri din ce in ce mai mari, trebuie trecut de la proteste si lobby la structurarea in alternative reale la actuala clasa politica. Om fi noi mai dezbinati si mai tantalai acum dar in 4 ani se poate face orice.

http://newsclick.in/international/greece-syriza-communist-party-and-desperate-need-united-front <<Both of the twin ruling parties have supported and imposed this memorandum, and as a result their votes have crashed from 33% to 19% for ND and 43% to 13% for PASOK, effectively wiping out the entire post-WWII order of two-party trickery.>> De retinut 2 pasaje. 1) << these masses handed their votes to SYRIZA, and secondarily to the KKE, with the mandate for them to take power, reject the memorandum, reject austerity, restore their livelihoods and do so by turning the tables on the Greek plutocracy, those who actually still have their bucket loads of cash despite the “crisis”, while telling the German-French plutocracy to shove off. Yet it is in such a context that the Greek left now seems unable to form a united front for the salvation of the people. The responsibility for this lies mostly, if not entirely, with the spectacular sectarianism of the KKE, which has point blank refused to join a united front with SYRIZA. More than that – criminally – the KKE has refused to even talk about it.>> si 2) << Another 6% voted for the Democratic Left, a right-wing split from SYRIZA that wants to soften the austerity package but believes total rejection will get Greece kicked out of the EU (which they see as a fate worse than death). >> ceea ce ar explica atitudinea mai pragmatica a celor de la Syriza care au nevoie de cei de la Democrtic Left (6%) cel putin pt ca nu pot colabora nici cu extrema dreapta (nazistii) nici cu extrema stinga (kke-stalinistii). Dupa prima faza de vot spre ”extreme” grecii par sa confirme tendinta dar in acelasi timp aleg o varianta mai pragmatica, masuri pas cu pas, nu un faliment automat si o iesire instantanee din ue.

Eu cred ca Siryza va face o politica inteligenta si realista. Grecii per total nu sint inca pregatiti sa iasa din euro, cele doua mari partide mizeaza pe aceasta ”sperietoare”, propaganda cu care ataca este falimentul, ”pierderile catastrofale” ce ar rezulta din iesire, rezultatele din forecast arata trendurile. Syriza incearca sa contrabalanseze aceasta propaganda pt a cistiga in ochii acelor greci care sint ”speriati de sperietori” pt a trece de la imaginea de partid turbat nerealist la o imagine de partid care este in stare sa conduca un guvern in mod pragmatic pas cu pas. Syriza a cistigat electoratul radical acum trebuie sa cistige acceptare in zona de mijloc, in zona gri a electoratului. Trebuie sa tina cont si de puterea de manipulare a mass media, sa infrunte pragmatic un sistem care cuprinde partide, UE, mass media aservita si o mare parte din populatie care e undeva la mijloc. recordedfuture.com/2012/05/23/greece-syriza-and-the-euro-zone-crisis

Noi trebuie sa luam exemplu de la greci, ei ne arata ca SE POATE! Peste citeva saptamani e posibil sa vedem la ei ceva de genul urmator: un ”usl” la 20%, un ”pdl” la 10% si restul ocupat de PARTIDE NOI care in urma cu un an pareau sa nu aiba nici o sansa. Syriza care s-a pozitionat net contra colonizarii prin indatorare FMI, deja a luat 17% si la repetarea alegerilor trendul se va accentua, ar fi posibil sa ia peste 25%. Asa ar trebui sa arate si la noi Parlamentul dupa alegeri, un astfel de vot ar exprima realitatea, usl si pdl impreuna, nu reprezinta decit o minoritate de 30% in total. Atit ca romanii nu stiu sa se organizeze ca sa apara noi partide, care sa reprezinte cu adevarat marea majoritate a populatiei, care nu este acum reprezentata. Pe descrierea grupului green am trecut ca green nu mai este de demult un grup ”ecologist”. Pt a rezolva probleme ecologice trebuie schimbari de sistem, trebuie o alternativa reala, de aceea promovam structurarea societatii civile in acest sens.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in AIS, Green Party, Revolucion and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s