4 Oameni.


La 18 ani organiza prima grevă a elevilor din Brașov și striga cât îl țineau plămânii: ‘Școala ne vrea biblioteci bipede!’. Câțiva ani mai târziu, a salvat spitalul orașului de la închidere, a schimbat doi șefi de poliție corupți și a gonit o firmă care ridica ilegal mașinile din oraș. Nu Erwini-au trebuit decât o grevă a foamei, peste 20 de proteste și blocarea DN1 cu ajutorul câtorva sute de oameni. Zilele trecute s-a pus în fața unui convoi de camioane care transporta lemn tăiat din comunitatea lui.  Am fost la Codlea și am scris despre viața lui Erwin Albu și isprava cu blocatul camioanelor : experimentalist.ro . La 23 de ani, a fost ales consilier local, cel mai tânăr edil din istoria orașului. După toate experiențele pe care le-a avut în Consiliul Local, a ajuns la concluzia că nimic nu se poate rezolva fără bătăi cu pumnul în masă. La ultimele alegeri locale, în 2012 a candidat ca independent la primărie și i-au lipsit 461 de voturi ca să fie ales primar. romaniacurata.ro/omul-care-s-a-pus-in-fata-camioanelor


www.academiacatavencu.info/interviu/nicusor-dan-daca-as-fi-oprescu-as-innebuni-pe-loc.html Nicusor Dan: Dacă facem un pas în spate şi analizăm, constatăm că trăim într-un stat mafiot. Dacă Primăria era în slujba cetăţeanului şi nu a grupurilor de interese, ar fi organizat un mare concurs de urbanism pentru noul PUG. Aşa, a ales să lucreze cu ‘ai noştri’. Premierul reformist Ponta e viteaz când se luptă cu programa şcolară, nu e la fel de viteaz când se luptă cu mafia imobiliară a baronilor săi. Reţineţi o cifră. Primăria a atribuit nicusor-dancontracte pentru borduri şi trotuare de 400 de milioane de euro pentru patru ani. Cât linia de metrou Drumul Taberei a Universităţii. Dublu cât trebuie pentru finalizarea centurii pe patru benzi. Cu o parte din acesti 400 de milioane de euro, Oprescu a făcut trotuar din gresie albă într-un oraş murdar, care în plus, s-a spart într-o singură iarnă. Din 1.400 de funcţionari, Primăria Generală nu are niciunul care să se ocupe de patrimoniul istoric. Pentru statui are un departament cu peste 20 de persoane. Cu banii pe care îi cheltuieşte în fiecare an cu statuile, Primăria poate organiza mari concursuri internaţionale de sculptură, din care să rezulte lucrări reprezentative, care să atragă turişti. Ce se întâmplă este provincialism amestecat cu corupţie. ‘Lucrăm cu ai noştri’. Dacă aş fi persoana Oprescu, aş înnebuni pe loc. Aş realiza că mi-am irosit viaţa furişându-mă, gândind una şi spunând alta, vrând să par altceva decât sunt. Dacă aş fi primar general, aş face administraţie publică. Aş scoate la lumină contracte, plăţi, lista imobilelor, chirii. Aş organiza licitaţii adevărate, care să deschidă o piaţă locală. Aş atrage investitori, ca să dăm o şansă tinerilor care pleacă. Aş investi în tot ce ţine de confortul locuitorilor, de la pieţe, terenuri de sport şi locuri pentru copii, până la timpul pe care îl petreci aşteptând autobuzul. Nimic extraordinar. Tot ce au făcut oraşele occidentale deja, pentru că bugetele sunt comparabile.  www.b365.ro/nicusor-dan-cu-300-000-euro-as-fi-ajuns-primar-general In 2012 Nicusor Dan a candidat ca independent la Primaria Bucurestiului si a luat 9%. ‘Dacă în loc de 45.000 de euro am fi avut 300.000 de euro şi în loc de şase luni aveam un an, sunt convins că aş fi ajuns primar general al Capitalei’, a declarat Nicuşor Dan.


www.cotidianul.ro/prefer-sa-mor-cu-fruntea-sus-decat-cu-capul-in-noroiul-chevron Vasile Lăiu – protopop de Bârlad: Nu pot simţi altfel în momentul în care credincioşii pe care mi i-a dat Dumnezeu îşi apără viaţa şi sănătatea. Eu nu pot să stau în spate, să mă ascund după cortină. Nu pot juca teatru. Dacă mi-am asumat o misiune trebuie să o duc până la capăt, cu toate riscurile. Am fost acuzat, blamat că mă implic într-o problemă care Laiunu mă priveşte. Dumnezeu ne va judeca pe fiecare – şi mai ales pe noi, preoţii – şi pentru lucrurile bune pe care le puteam face şi nu le-am făcut. Am fost întrebat: „Părinte, nu ţi-e teamă?”. De ce să îmi fie teamă? Eu ştiu un singur lucru: omul se naşte o singură dată şi moare o singură dată, dar acum depinde cum mori. Prefer să mor cu fruntea sus decât cu capul în noroiul Chevron-ului. Nu ne vom opri până când oamenii puşi de noi în funcţii nu ne vor auzi şi respecta vrerea şi vocile. Masele îşi aleg conducătorii, şi nu invers. Eu cel puţin mă simt mândru şi stau cu fruntea sus în faţa credincioşilor mei. Le spun tuturor: deocamdată, soluţia este să ieşim în stradă ori de câte ori e nevoie, şi de 10 ori pe zi dacă trebuie, ca să ducem la capăt ceea ce ne-am propus. (deocamdata ..) www.b-o.ro/8_000_de_oameni_in_strada_la_Barlad In data de 28 Februarie 2013 GISCB a organizat la Bârlad un marş împotriva extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică, 8 000 de oameni au iesit în stradă!


comunitatedurabila.ro/willy-schuster-politica-agrara-de-acum-e-pentru-marile-ferme-industriale-si-pentru-landgrabberi.html Willy Schuster : Am locuit în Germania după Revoluție. Așa am ajuns să participăm ca și translatori la niște cursuri de agricultură bio în Elveția. Și acolo erau chiar gospodării faine, de mărimi destul de mici în comparație cu gospodăriile europene. Ăia au devenit idolii mei, modelul meu. Biocoop, magazinul nostru de desfacere, e o cooperativa înființată pe baza legii 1/2005 și deciziile se iau, cum să zic…este omul și votul. Practic, menirea cooperativei este ca tăranii, care nu au personalitate juridică, să poată să valorifice produsul lor, că e Willycooperativă de valorificare. Capitalismul o venit cu o mare lăcomie, cu încurajarea individualismului, a concurenței. Comunismul o distrus prin faptul că o compromis numele de cooperativă. Acum oamenii mediocri s-or înmulțit, or împânzit toate domeniile din România, mediocritatea și incompetența sunt ridicate la scară de virtute, de șefie. Landgrabbing-ul, spolierea de pământ si specula de terenuri sunt cauză a faptului că nu se lucrează pământurile, că nu mai este suveranitate alimentară. Politica agricolă actuala este pentru marile ferme industriale si pentru hoții de pământ. În primul rând, trebuie scăzută fiscalitatea. Noi, deși avem cei mai mulți țărani din Europa, in loc sa avem un ministru care sa țina cu micii producători, avem Monsanto la minister. Ce schizofrenie, ce dovadă de nepatriotism, de nevalori, de nesimțire, când tu așa vădit lucrezi pentru unu sau doi mari jecmănitori, în loc să zici, mă, poporul m-a pus aicea să fac politica poporului, nu a unora. Eu aș face politica țăranului român, în primul rând, că el e majoritatea, că el mă alege. Am auzit recent la radio taxa care se aplică la mâncare la noi. La americani, tot ce ține de mâncare e no taxes, fără taxe. În Europa, sunt vreo doua-trei state care merg pe taxare zero, apoi sunt altele care merg cu taxarea până la 5%. Noi suntem cu cel mai mare TVA. Asta aș face, zero taxare la țăran. Țăranul livrează bunuri publice, externalități pozitive, cum le mai zic ăștia, un peisaj super fain, un peisaj cultural, turistic, o apă și un aer curat, și câte și mai câte livrează țăranul poporului român. Ei zic că acum e piața liberă, da’ nu e, se intervine foarte puternic. Citeam într-un sondaj că în Anglia foarte mulți dintre consumatori, 15-20% din consumatori, au ajuns să cumpere direct de la producători. Și este o mare mișcare în Anglia, de la oraș merg la sat să cumpere. La țăran îi trebe legi care să-i recunoască statutul.

www.facebook.com/a3f.ro

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in a3f and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s