Cluj 8.09.13 – Din 10.000 de piepturi: NU SÎNTEM O NAȚIE DE SCLAVI!


Sursa: orlandobalas.wordpress.com

Nu știu ce au prezentat și dacă au prezentat ceva televiziunile din mitingurile și marșurile de solidaritate cu Roșia Montană care au avut loc duminică în toată țara și în toată lumea. Pot spune ce am văzut eu la Cluj, unde am fost să le transmit roșienilor că și bihorenii sînt alături de ei în lupta lor cu corupția și vînzarea de țară.

67

La Cluj, apelul de solidarizare a scos în stradă un număr dublu de participanți față de 1 septembrie. Pe 8 septembrie, peste 10.000 de oameni au participat la marșul care a parcurs străzile din centru, pe un traseu sinuos, din Piața Unirii pînă în Piața Păcii, prin Piața Mihai Viteazu, prin fața Teatrului Național, bulevardul Eroilor etc. În Piața Unirii au vorbit mai mulți roșieni, întîi Eugen David, capul rezistenței împotriva proiectuluui de ștergere de pe hartă a Roșiei Montane, îndemnînd lumea la rezistență. Apoi alți și alți roșieni și vorbitori. Țăranul Vasile Szabo din Roșia spune: ne comportăm de parcă am fi ultima generație de oameni din aceste locuri, vindem totul, ca și cum după noi nu ar mai fi copii și nepoți care să aibă nevoie de o țară.

Apoi marșul, strada plină, din trotuar în trotuar, pe kilometric întregi. Mii de oameni fluturînd sute, poate mii de steaguri și pancarte improvizate, scandînd lozincile cunoscute: Uniți salvăm Roșia Montană! Nu corporația face legislația! Roșia Montană nu va dispărea! Vrem natură, nu cianură! Și mai ales Nu vrem să fim  o nație de sclavi, care apoi s-a lămurit, precum aurul curat, la NU SÎNTEM O NAȚIE DE SCLAVi!

Mitingul s-a încheiat în Piața Păcii, ocupată de manifestanți, care au rămas pînă noaptea tîrziu cîntînd cu vocea și la instrumente de percuție, pe ritmul scandărilor care s-au auzit în ultimele zile pe străzile din marile orașe, dar nu și la televiziune: Uniți salvăm Roșia Montană! Nu sîntem o nație de sclavi!

45

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Septembrie 2013. Bookmark the permalink.

1 Response to Cluj 8.09.13 – Din 10.000 de piepturi: NU SÎNTEM O NAȚIE DE SCLAVI!

  1. luciastroila says:

    Peste tot ies din ce in ce mai multi oameni in strada si totusi, media e aproape inexistenta. La televiziunile noastre se instiga la violente contra cainilor vagabonzi si vocea tinerilor din strada e ignorata in continuare. \e mai mult decat revoltator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s