Runda #5 – Fie ploaie fie vânt, nu ne pierdem din avânt. Hienele din spatele afacerii. Probabilitatea ca legea să treacă a crescut.


Hienele din spatele proiectului Rosia Montana!?! No comment. Detalii incredibile despre proiectul tun de la Roșia Montană. Video – Eurodeputatul Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana in cadrul dezbaterilor petitiilor Fundatiei Culturale Rosia Montana si Ad Astra in Comisia pentru Petitii a Parlamentului European. pdf. <Adica un eurodeputat PSD contra proiectului RMGC?>

#<Neamtu și Cernea noua dreapta și noua stanga? Nashule te faci de râs!> #Prof. univ. Afrodita Iorgulescu  O prezentare şi o susţinere cu argumente a intereselor naţionale în această problemă: Cu lupa pe problema gazelor de șist. #Europa vrea o nouă colectivizare în România Şansa micilor fermieri este să se asocieze şi să-şi pună terenurile, utilajele agricole şi alte active în comun, conform Politicii Agricole Comune pentru următorii şapte ani.

bucuresti-1

bucuresti-21

Mihai Gotiu: Ministrul Daniel Barbu și-a luat roșii în freză la Cluj. Ploaia nu i-a oprit pe protestatarii din București, Sibiu și din alte orașe: au ieșit din nou cu zecile de mii în stradă. VEZI FOTO ȘI VIDEO (Cluj, București, Sibiu, Paris, Berlin & more). BONUS: cum i-au scăpat jandarmii pe parlamentarii din Comisia Specială de furia miilor de moți din Câmpeni. Video – Coloana la Baba Novac ziua 29 ploaie si 15 grade.

Tudor Chirilă nu doar că a participat la protest la Cluj, (după cum anunțase), dar a și dedicat o piesă special pentru Roșia Montană la concertul Vama, din Piața Unirii, care s-a desfășurat ulterior. Și a i-a învățat și pe liceenii prezenți refrenul ”Uniți, salvă, Roșia Montană!”.

Mihnea Protesteaza Pt RosiaMontana Doamnelor si domnilor, primul nebun in stat, Traian Basescu!… “Cianura este distrusa de razele soarelui, de ultraviolete.” Da’ prostia ta, Traiane, aia oare cu ce-o putem distruge?…

Revendica’ti Cartierul – SOLIDARITATE: Cei care au aprins torte aseara sunt acum la politie. Propun una din urmatoarele: in caz de iau amenda le vom gasi un avocat care sa o conteste, daca nu merge contestata atunci sa facem o cheta cu totii sa o platim (la cati suntem si 50 de bani ajunge). Iar data viitoare sa venim mai multi cu torte (eu unul sigur vin) sa vedem ce se va intampla. Dupa cum ati vazut jandarmii nu au ezitat sa devina agresivi si violenti (au dat si cu spray cu piper) astfel incat recomand cand aprinzi o torta sau esti intr-o zona de “conflict” sa ai mereu ceva la tine cu care sa iti acoperi fata. Florin Lazarapucati-va de artificii si torte si o sa scapati de parintii cu copii. Ori marea majoritate a nucleului “dur” (vin la fiecare manifestatie) sunt parinti cu copii. Si ute asa se duce pe la naiba protestul care ma reprezinta. Daca va apucati de astea, eu o sa chem jandarmul sa va scoata de acolo. Apoi nu o sa mai vin la proteste. De ce vreti voi sa fiti cei ce provoaca?

531978_277047119087076_711078124_n1381773_277047482420373_173444662_n

Protestatarii au încercat ocuparea pașnică a Gării Brașov pentru câteva momente, dar Jandarmeria a împiedicat acest lucru. Manifestarea a continuat pașnic, la fel cum se desfășoară, de altfel, protestele care au ca scop salvarea Roșiei Montane și înlăturarea corupției. 28 sept 2013 – Intalnire intre protestatari si parlamentari Brasoveni

„Sabotaj” eco la Oradea: Acțiunea Laviniei Șandru din Parcul Traian  Duminică, 29 septembrie, după aproape o lună de ieșiri în stradă și două proteste mobile, ecologiștii de la Oradea adunați în Piața Unirii au renunțat la marș. Motivul (invocat) a fost că, în același timp cu mitingul de la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, în Parcul Traian era în desfășurare un al doilea protest ecologist (foto). După cum vorbeau ecologiștii din centru, acest protest de la Prefectură a fost organizat de Lavinia Șandru, prinicpala organizatoare a EcoFest, eveniment cinematografic găzduit de comuna Sânmartin în care locuiește șeful Realitatea TV, Cozmin Gușă. Acest deatliu nu e gratuit, căci protestul cu pricina a beneficiat de o mega-mediatizare, evenimentul fiind transmis în direct, parțial, de postul central de știri.
Cert este că cei din Piața Unirii s-au supărat tare de tot pe „colegii” lor din Parcul Traian, deci au preferat să nu mai facă marșul planificat, deși ar fi urmat să își unească forțele cu ceilalți la Muzeul Memorial „Ady Endre”. Dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, însă informația despre renunțarea la marș nu a mai ajuns la cei din Parcul Traian. Acolo unde peste 100 de persoane s-au adunat „spontan” pentru a manifesta. Dar numai împotriva exploatării gazelor de șist, nu și anti-Roșia Montană Gold Corporation.
Mai mult, mitingul din fața Prefecturii a fost și ușor politizat, căci mai mulți membri ai PDL Bihor au fost văzuți acolo: șefa femeilor democrat-liberale, Adelina Coste, consilierul local orădean Cristian Pușcaș, consilierul județean Mihai Toderici, veteranul Mircea Bradu și, în mod evident, primarul de Sânmartin, Lucian Popuș. Relateaza si Calin CorpasProteste in paralel. Din ciclul “mai bine puţini şi curaţi, decât mai multe… Realităţi!”

Paul Adam Duminică 29.sept.2013 un grup de aproximativ 75.000 de persoane din Bistrița NU s-au manifestat împotriva cianurilor considerând că distanța e suficient de mare de ei ca să nu-i afecteze. Pentru cititorii noștri am intervievat mai multe persoane dintre nemanifestanți ca să le aflăm opinia. Cei mai mulți dintre Bistrițeni s-au declarat neinteresați față de acest proiect având în vedere că zona este prea departe de ei pentru a prezenta interes. Reprezentantul nemanifestanților care privesc televizorul a declarat că chestiunea a fost deja dezbătută pe mainstream și specialiștii au declarat în repetate rânduri că cianurile nu prezintă nici un pericol și investitorul și-a dat cuvântul de onoare că va face curat după exploatare. Deasemenea au fost voci printre nemanifestanți care ne-au delcarat că știu exact problematica proiectului precum și aspectele ilegale ale acestuia dar că fiind vorba de niște jocuri politice deja făcute manifestarea nu mai prezintă interes. Nu mic a fost numărul de nemanifestanți care nu cunoșteau deloc subiectul nedezbătut dar au ales să se nemanifeste din solidaritate. Am părăsit împreună cu colegii zona de nemanifestare pentru a lua și pulsul părții opozante, pentru a reflecta realitatea cât mai echitabil.Cei 30 de manifestanții din stradă ne-au declarat că vor continua să se exprime indiferent de nemanifestarea celor de-acasă fiind o problemă care ne afectează pe toți în egală măsură. Deasemenea mulți dintre nemanifestanți au declarat pentru reporterii noștri că așteaptă cu ardoare ziua când cei 30 o să tacă, pentru că nu se mai poate adormi bine.

1277501_10201795689201195_1239360500_oploaie

‘Si de ploua si de-ngheata, noi vom fi mereu in piata!’ Lista completa a orașelor in care au fost proteste in 29.09.13 Minciuna atinge cote incredibile. Politicienii şi presa aservită continuă să lucreze pentru cianurişti. Probabilitatea ca legea să treacă nu a scăzut, dimpotrivă. Suntem sfidaţi în continuare, se încearcă în continuare discreditarea, dezbinarea, obosirea noastră. Dar noi avem un singur mesaj: NU CEDĂM, NU CAPITULĂM!

Arad – 29 septembrie, in fata Primariei, ora 17. Detalii AICI
Alba Iulia – 29 septembrie, Cinema Dacia, ora 17. Detalii AICI
Bacau – 29 septembrie, Piata Tricolorului, ora 17. Detalii AICI
Baia Mare – 29 septembrie, Statuia Ostatsului Roman, ora 16. Detalii AICI
Barlad – 29 septembrie, in fata Primariei, ora 18. Detalii AICI
Brasov – 29 septembrie, in fata Prefecturii, ora 17. Detalii AICI
Bucuresti – 29 septembrie, Parcul Titan, ora 16. Detalii AICI
Buzău – 29 septembrie, Parcul Crang – Balcescu – Piata Daciei, ora 17. Detalii AICI
Cluj – 29 septembrie, Piata Unirii, ora 17. Detalii AICI
Cimpeni – 29 septembrie, in fata Hanului Motilor, ora 17. Detalii AICI
Constanta – 29 septembrie, City Park Mall, ora 17. Detalii AICI
Deva – 29 septembrie,  Bd. 1 Decembrie (intre sensul giratoriu de la Casa de Cultura si cel de la Posta Veche), ora 17. Detalii AICI
Focsani – 29 septembrie, Piata Unirii, ora 18. Detalii AICI
Huedin – 29 septembrie, Parcul din fata Primariei, ora 17. Detalii AICI
Hunedoara – 29 septembrie, Casa de Cultura, ora 17. Detalii AICI
Mangalia – 29 septembrie, in Centru, ora 17. Detalii AICI
Miercurea Ciuc – 29 septembrie, Szabadsag ter/ Piata Libertatii , ora 17. Detalii AICI
Iasi – 29 septembrie, Piata Unirii, ora 17. Detalii AICI
Odorheiu Secuiesc – 29 septembrie, in Centru, ora 17. Detalii AICI
Oradea – 29 septembrie, Piata Unirii, ora 17. Detalii AICI
Ploiesti – 29 septembrie, in fata Primariei, ora 18. Detalii AICI
Piatra Neamt – 29 septembrie, in fata Teatrului Tineretului, ora 16. Detalii AICI
Ramnicu Valcea – 29 septembrie, La Ceas, ora 17. Detalii AICI
Rosia Montana – 29 septembrie, in fata Primariei Vechi, ora 17. Detalii AICI
Sfantu Gheorghe – 29 septembrie, Centru, ora 17. Detalii AICI
Sibiu – 29 septembrie, Farmacia 24, ora 17. Detalii AICI
Succeava – 29 septembrie, in fata Prefecturii, ora 17. Detalii AICI
Târgoviște – 29 septembrie, Piața Tricolorului, Prefectură, ora 17. Detalii AICI
Targu-Mures – 29 septembrie, la Ceasul cu Flori, ora 17. Detalii AICI
Timisoara – 29 septembrie, Piata Operei, ora 17. Detalii AICI

Aalborg – 29 septembrie, Aalborg Havnefront, Toldbodplads 1, ora 18. Detalii AICI
Amsterdam – 29 septembrie, De Dam, ora 16. Detalii AICI
Auckland – 29 septembrie, La Viaduct, ora 15. Detalii AICI
Berlin – 29 septembrie, Dorotheenstraße 62-66, ora 17. Detalii AICI
Brno – 29 septembrie, Moravské Náměstí, ora 17. Detalii AICI
Budapest – 29 septembrie, Deák tér, ora 17. Detalii AICI
Chicago  – 29 septembrie, Millennium Park, 201 E. Randolph Street, ora 17. DetaliiAICI
Cleveland –  29 septembrie, St. Hellen Church, ora 13. Detalii AICI
Copenhaga – 29 septembrie, Christiansborg Slotsplads, ora 16. Detalii AICI
Dublin – 29 septembrie, The Mound, ora 15. Detalii AICI
Edinburgh – 29 septembrie, The Spire, ora 17. Detalii AICI
Gothenburg – 29 septembrie, Kungsportsplatsen , ora 15. Detalii AICI
Hanovra – 29 septembrie, Kröpcke- Uhr, Georgstrasse 31, ora 16. Detalii AICI
Helsinki – 29 septembrie, Kolmen sepän patsas, Mannerheimintie 5, ora 17. DetaliiAICI
Karlsruhe – 29 septembrie, Karlsruhe Marktplatz, 76133, ora 15. Detalii AICI
Koln – 28 septembrie, Köln Domplatz, Römerbogen , ora 13. Detalii AICI
Los Angeles – 28 septembrie, Rustic Canyon Park, ora 11. Detalii AICI
Londra – 29 septembrie, National Gallery, Trafalgar Square, ora 14.30. Detalii AICI
Luxembourg – 29 septembrie, Place Guillaume 2, ora 18. Detalii AICI
Lyon – 29 septembrie, Place des Terreaux, ora 16. Detalii AICI
Madrid – 29 septembrie, In fata Ambasadei Romaniei din Madrid, Avenida de Alfonso XIII nr. 157, ora 16. Detalii AICI
Milano – 29 septembrie, Piazza del Doumo, ora 17. Detalii AICI
Montreal – 29 septembrie, 1010 Sherbrooke Ouest, ora 14. Detalii AICI
München – 29 septembrie, Marienplatz, ora 16. Detalii AICI
New Haven – 29 septembrie, Yale School of Forestry & Environmental Studies, 195 Prospect Street, ora 18. Detalii AICI
New York – 28 septembrie, Dag Hammarskjöld Plaza – 2nd Ave & 47th St, ora 9. Detalii AICI
Nicosia – 29 septembrie, Ledra Street, Lefkosia, ora 17. Detalii AICI
Paris – 29 septembrie, Place de la Republique, ora 15. Detalii AICI
Praga – 29 septembrie, Václavské náměstí, ora 17. Detalii AICI
Seattle – 29 septembrie, Gas Works Park, 2101 Northlake Way, ora 17. Detalii AICI
Stockholm – 29 septembrie, Östermalmsgatan 36, ora 15. Detalii AICI
Torino – 29 septembrie, San Salvario, Via Principe Tommaso, 26, ora 17. Detalii AICI
Toronto, Ontario – 29 septembrie, Christie Pits Park , ora 11. Detalii AICI
Washington DC – 29 septembrie, The White House, 1600 Pennsylvania Avenue NW, ora 15. Detalii AICI

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Revolucion, Septembrie 2013 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s