5 zile prin Maramures si Bucovina – enduro touring&supermoto


vimeo >> Bucovina la Inaltime – Monumente UNESCO

s1s2

maps.google/day1 Macadam si o pata de enduro pe Valea Vaserului. Surpriza zilei – trecerea de la Viseul de Jos la Bogdan Voda. Day2 plimbare pe jos prin paduri, pe dealurile Maramuresului, multumesc Aurel Tiplea pentru ospitalitate. Sper sa revin la Dragomiresti, sa fac poze la case muzeu si sa urc pe Tibles. 

Cluj-Napoca, Romania to Dragomirești, Romania - Google Maps (1)

maps.google/day3 Drumul spart de care se plinge toata lumea, singura legatura dintre Maramures si Bucovina prin Pasul Prislop, o fost o plimbare de dimineata placuta, Suzy inghite orice. Macadam bun de la Carlibaba pina la Izvoarele Sucevei, o vale bogata si asfalt bun de la Moldova Sulita spre Fundu Moldovei. Traseu enduro de la Moldova Sulita spre Brodina. Apoi Putna, Arbore si Voronet. Cazare la un batrinel cu gospodarie ingrijita, casa ‘retro’, 30lei camera, in Voronet.

Dragomirești, Romania to Voronet Monastery - Google Maps

maps.google/day4 De la Manastirea Humorului spre Poiana Micului – Bucovina in toata splendoarea ei, la fel de la Manastirea Moldovita in sus. Trecere enduro spre Sucevita, urcare grea pina la coama, traseu lung pe poteca prin padure pe coama, palpitatii multeSmile .. Sucevita – manastirea care mi-a placut cel mai mult. De la Sucevita pina la Pojorita, mai ales prima parte, cel mai frumos traseu de supermoto. Surpriza zilei, asfalt impecabil pina la virful Rarau. Am innoptat la manastirea Rarau. Transrarăul este şoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta. Drumul, extrem de spectaculos, care poate fi comparat cu Transfăgărăşanul şi cu Transalpina a fost deschis în urmă cu câteva zile. Filmare aeriană >> Giumalăul străjuieşte drumul pe dreapta, pe stânga admiraţi culmile ascuţite ale martorilor calcaroşi Adam şi Eva, Pietrele Doamnei pe fundalul întreg al splendidei panorame.

Voronet Monastery to DJ175A - Google Maps

maps.google/day5 Drumuri forestiere si enduro de la Cosna pina la Lunca Ilvei. Un inginer silvicol si citiva tarani mi-au zis ca nu pot sa trec, era sa ma intorc la capat de vale, dar pina la urma am trecut peste coama, fudul si fara incidente. Valea Ilvei lunga si surprinzator de frumoasa, mi-a placut mai mult decit Valea Izei din Maramures. Inca o trecere cu macadam de la Ilva Mica la Strimba/Josenii Bargaului. Trecere prin Bistrita, asfalt superb de la Sarata spre Reghin. O ultima mica endureala de la Tenciu spre Sangeorzu Nou, un snack cu panorama dupa care cavalcada de inchidere. Asfalt bun nou pe linga calea ferata pina la Mociu, de ce sa platesti sa te dai pe circuit supermoto cind exista asa ceva? Cu Suzy am depasit big bikes, 4 cehi pe macadam aproape de granita cu Ucraina, am depasit toate masinile pe ‘traseele de supermoto’ si am fost pe carari unde jeepurile nu pot merge. 

DN17B to Cluj-Napoca, Romania - Google Maps

Bagaje – 5 tricouri si ceva merinde in rucsac .. Consum 3.5% la drum intins, peste 4% pe traseu mixt cu enduro.

Stare Drumuri Ro

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Go. Bookmark the permalink.

5 Responses to 5 zile prin Maramures si Bucovina – enduro touring&supermoto

  1. Adrian Mitis says:

    Frumoasa surpriza, Alex, pentru tine, care a-i trait-o, dar si pentru mine, care am citit-o. Desigur, avantaj “traitul”. Expeditia ta imi aminteste de un fost camarad de munte, Alex. Stoenescu, care are si un muzeu in garaj cu imagini din locurile pe unde a fost, cel mai mult cu… motoreta Mobra. O ascundea sub o prelata si crengi, apoi urca cu rucsac si cort pentru o tura de doua zile, cu dormiit in creasta, revenea la “bidiviu” si pornea mai departe. Tine-o tot asa. Solutia cu motocicleta care “bate” la consum, anduranta, penetrabilitate un 4×4 e convingatoare.

  2. Pingback: Cele mai frumoase trasee de motocicletă din Maramureș - Blog de calatorii si turism - DOI TURISTI

  3. Pingback: Cele mai frumoase trasee de motocicletă din Maramureș – Blog de turism si calatorie

  4. Pingback: Cele mai frumoase trasee de motocicletă din Maramureș – Doituristi.ro

  5. Super articol cu o documentatie pe intelesul tuturor. Multumim pentru informatii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s