5] Schimbări reale în societate se pot face doar prin pași succesivi pe 3 nivele care se condiționeaza reciproc: informări, proteste/acțiuni civice și implicare în politic. Orice abordare unilaterala doar pe unul din aceste nivele este greșită, amăgire.


1.10.14 – Noi, membri ai grupului informal a3f, Flavian Grădianu, Marius Rusu, Ioan Andoni, Daniela Șerban, Ioan Igescu, Victor Apostu, Ioan Gurgu, Valea Bogdan, Alexandru Ionut Clapa, Dorin Mario, Cristiana Dumitrescu, Emil Marian, Alex Imreh, am votat individual și susținem această poziție publică –

Schimbări reale în societate, se pot face doar prin pași succesivi pe 3 nivele, care se condiționeaza reciproc: informări, proteste/acțiuni civice și implicare în politic. Orice abordare unilaterala doar pe unul din aceste nivele este greșită, este amăgire. Soluții la toate problemele mari nu pot sa vină nici  așteptând omul nou, nici făcând doar proteste civice. La fel, cine crede că soluțiile pot sa vină doar din politic fără o bază în societatea civilă, greșește la fel de amarnic. Prin informări se poate ajunge la responsabilizare, fiecare individ poate întelege că poate face ceva mic dar concret, real. Informările și responsabilizările pot duce apoi la acțiuni civice, la proteste, dar în final totul se decide acolo unde se iau deciziile, în consilii locale, în guvern, în Parlament. Un nou fel de politică se poate face doar pe baza unei societați civile puternice, presiunile societații civile nu se pot finaliza, nu au greutate, fără alternative politice reale.

Dorin Mario spune – Adevarata revolutie incepe cu reconstientizarea sensului real al acestor 2 cuvinte: POLITICA= ‘de, pentru, sau în legătură cu cetățenii’ si DEMOCRATIE= ‘puterea poporului’. Atata vreme cat cuvintele astea 2 nu reintra in vocabularul populatiei scârbite de politichie, a cit mai multe grupuri si organizatii civice, voi ‘populatia administrata’ va complaceti in ‘sclavie’. Cei ce au schimbat sensul cuvintelor, care l-au monopolizat si v-au prostit ca politica ar fi ceva toxic, va vor tine in sclavie.
Politica nu inseamna neaparat o ideologie. Politica este doar o unealta, singura intr-o democratie, prin care vocea voastra poate fi auzita si luata in seama. Orice altceva este doar o iluzie, este ca si cand ati folosi, pentru a manca, in locul unei linguri o ‘holograma a unei linguri’. Veti ramane vesnic flamanzi.
REFUZ sa-mi fie rusine sa spun ca fac POLITICA, refuz sa mai pierd vremea cu ‘APOLITICII’ atunci cand este vorba de cum traim si de cine ne ‘guverneaza’, atunci cand e vorba de democratie si de drepturile cetatenilor.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in a3f, AIS and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s