16.11.14 – rEvoluția votului. Stupul s-a trezit, își caută regină. După 25 de ani de regim FSN, o nouă generație are o nouă șansă, care se poate împlini doar prin partide noi. În 2016!!


vox populi – ”Eu atâta ură pentru un om politic nu am văzut niciodată. Mă uit la mine, care am fost pasivă la astfel de lucruri și acum sunt încărcată emoțional! Pentru că mă intrigă mizeriaaaaaaaaaaaa, mitomania, grandomania. În final, nici unul nu e bun, dar dezgustul pentru ăsta e mai mare decat orice.”

Alex LIVADARULe este frică. Au reuşit să ţină în beznă numai pe o parte dintre noi. 25 de ani s-au căznit să ne înveţe că ei sunt puternici. Că banii sunt numai la ei. Că dacă vor ei, în mărinimia lor, îţi aduc asfaltul la poartă. Dacă nu vor, te lăsa în noroi. S-au luptat din toate puterile, pe toate fronturile, să ne spună că minciuna e adevăr. Că e bine să-ţi scoţi diploma la imprimantă şi să spui, impertinent, că ai terminat o şcoală. Că e OK să stai în maşini înalte, cu geamuri negre, deşi pe fluturaş ai salariu de bugetar. Că e corect să ai afaceri cu Primăria, cu ministerele. Că e firesc să îţi angajezi rubedeniile pe la instituţiile de stat. Că e onest să ai şi banii, şi firmele, şi lucrările. Şi tortul, şi cuţitul să-ţi tai feliile. Şi foarfeca în mână să tai panglica, şi contul în care să primeşti şpaga. Şi fanfară, şi artificiile ca să arăţi la televizor „prostule, ţi-am făcut un metru de stradă la care am să-i spun de azi, autostradă, până când ai să crezi că eşti în Germania”. Că e corect să fugi de Justiţie în Parlament. Că e sănătos să daţi bani preoţilor, ca ei, în sutane, să vă predice de sfinţi şi să vă pună icoane în Casa Domnului. Tu, un politician aşezat la masa bogaţilor, nici măcar în faţa morţii nu mă laşi să cred că îmi eşti egal. 25 de ani mi-aţi spus că e bine ca românii mei să-şi lase copiii şi părinţii acasă, să se ducă în pribegie. Şi că, astăzi, dreptul lor la vot e o lozincă.

Suntem 9 milioane care venim duminică să ne luăm ţara înapoi. Noi, generaţia cu cheia la gât, venim cu părinţii de mână să vă arătăm că puterea e la noi. Că voi sunteţi doar vremelnic angajaţi să ne administraţi banii. Că până acum ne-aţi furat, ne-aţi jefuit şi că nu mai credem în voi. Vă spunem că minciuna NU e adevăr dacă e rostită de o mie de ori. Că tupeul NU ţine loc de diplomă. Că sfidarea NU ţine loc de bună credinţă. Că NU ne este frică de voi. Voi sunteţi o mână, noi suntem o ţară. E un început în tot sfârşitul. Ţi-e frică, Boss?

Florin NEGRUŢIU Ştiu că am câştigat. Ceea ce vedem în aceste clipe în mediul online şi chiar şi la unele posturi de televiziune era de neimaginat în urmă cu doar o lună, chiar şi în urmă cu două săptămâni. Mii de români stau la cozi ca să voteze. Starea de lehamite, de scârbă faţă de vot, faţă acest drept democratic al tuturor, a fost cultivată cu sistem de partide şi de aparatul lor de propagandă, în timp ce ei „se alegeau” cu activul de partid. Românilor li s-a inoculat ideea că jocurile sunt făcute, că mai bine ar sta acasă, că oricum nu contează şi că toţi sunt la fel.

Orice vot liber produce în aceste clipe un atac de cord în inima coruptă a Sistemului. Orice român neadus de Partid la urne poate produce marea surpriză în această ţară care-şi pierduse speranţa. Orice tânăr, matur sau bătrân care votează necontrolat poate schimba România fundamental în bine.

Cluj

Prezenta la vot de peste 62%, cea mai mare de dupa scrutinul din 2000 e adevăratul pontaeveniment al alegerilor prezidențiale din 2014. Asa au crescut voturile lui Johanis în turul doi, cu 15% mai multe decât în primul tur. Votul a fost decis de cei care ”în mod normal” nu mergeau la vot. Faptul că strada a ajuns să conteze, că alegerile au fost decise de cei care pâna ieri nu votau cu nimeni din scârba față de toata clasa politica, asta e marele câștig, asta poate duce spre adevarate schimbari. E doar un inceput de rEvolutie, energie exista, mai trebuie organizare si directie. Trebuie mers mai departe, sa punem streangul pe gâtul întregii clase politice, toate aceste partide trebuie sa dispară, toata clasa politică actuala trebuie înlocuită. Podemos?

În societate există rău absolut sau bine absolut? Și mai ales de la răul al mai mare de azi se poate sări direct la bine? Un salt brusc ar fi o ‘revolutie’ dar rivolutiile nu sunt decât locul de joaca preferat al ălora cu șorțulețe, sunt făcute doar pentru a fi furate. Deci cum trecem de la răul de acum spre bine? Doar prin pași graduali se poate, un pas la nivel de constiinte, urmat de un pas la nivel de societate civilă, urmat de un pas la nivelul la care se iau deciziile în societate, adică la nivel politic si  apoi din nou înapoi la primul nivel, pas cu pas ca un mers pe 3 picioare, pe aceste 3 nivele care se intercondiționeaza reciproc. Dupa părerea mea oricine zice că putem progresa prin pași făcuți exclusiv DOAR pe unul din aceste nivele, greșește amarnic și fundamental.

Votarea de ieri / rEvolutia votului, au fost decise de noua generatie, nu de generatiile mai vechi, mai blazate. Aceasta noua generatie nu e nauca / neinformata ca cea din 89, cu atât mai putin inregimentata de actualele partide, dar nu e organizata / structurata. Ei au facut protestele istorice de la Cluj, votul lor a fost decisiv, pentru schimbare reala, nu pt Johanis. Energiile lor pozitive trebuie conduse nu trase in desuet, energiile noii generatii nu sunt manipulate cum spun unii, STUPUL s-a trezit. Ioan Emilian Istrate ”Dorinţa românilor de schimbare este MARE. Dacă nu ne vom mişca repede, interesul se va dilua şi nu vom rezolva nimic.” Acum pentru a nu avea o noua sansa ratata, o noua generatie ratata ca in 89, trebuie pornite partide noi complet rupte de actuala clasa politica. ACUM e momentul cel mai potrivit, altfel vom pierde momentul de grație, se pierd alegerile din  2016, se pierde înca un ciclu electoral. În 2020 s-ar putea ajunge la un nou regim totalitar daca nu se actioneaza  acum urgent, ocaziile ratate se răzbună.

Dupa 25 de ani aceasta noua generatie a strigat din nou Jos Comunismul. Multi zic ca e o aiureala, ca ce are votul de ieri cu comunismul care ”a murit in 89”. Acesti tineri, care in 89 erau in scutece, au inteles că actualele partide provin toate din FSN care provine din PCR, că actualii capitaliști de cumetrie doar continua bunele moravuri comuniste, relatiile nomenclaturii, ale fostei ”aristocrații roșii”, ca in 89 doar s-a vopsit cioara, ca acum suntem împinși spre un nou totalitarism. Aceasta nouă generatie ar putea duce la capăt ce s-a început în 89, DOAR DACA va exista organizare, structurare, doar dacă vor apare noi partide care să reprezinte cu adevarat poporul si nu profitorii, jefuitorii.

Multi ani, activiști izolați au făcut doar haiducie, acum începând cu sept-oct 2013, pornind de la cauza simbol Roșia Montana, avem o revolta, de mâine ar trebui să fim în stare să ducem un război adevarat împotriva întregii clase politice. Și prin război în nici un caz nu înteleg  violentă: ma refer la organizare, la eforturi sistematice, pragmatice, focusate, la ”lupte si campanii”, la strategie si tactica, la logistica si structurare. Lupta trebuie dusa de aici inainte ȘI acolo  unde se iau deciziile in societate, nu numai prin proteste civice apolitice, nu numai la nivel de rezistenta civica individuală. Candidati care provin din societatea civilă trebuie sa ducă din 2016! o lupta politica în consilii locale/prefecturi, în parlament și în final în guvern/la președenție. Nu e destul să protestam, nu  e destul să dăm voturi negative, nu e destul să cadă câte un șobolan de fațadă, actuala clasă politică trebuie înlocuită de o nouă clasă politică complet ruptă de partidele actuale, care să facă reforme structurale pentru a înlătura cauzele corupției, pentru a trata boala.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in 2014 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to 16.11.14 – rEvoluția votului. Stupul s-a trezit, își caută regină. După 25 de ani de regim FSN, o nouă generație are o nouă șansă, care se poate împlini doar prin partide noi. În 2016!!

  1. Bogaci lucia says:

    Ramine de vazut dupa ce va trece cel putin un AN, de la data de 16 nov.a.c.,daca tinara generatie(stupul) a votat correct sau nu! In orice caz politica Romaniei , mai ales cea economica, e dictata de UE si de ce nu de companiile multinationale, companii cre varsa sume uriase de bani in “Gaura neagra” din Cipru. Sa dea Domnul ca voi cei din stup sa aveti in viitor ceea ce v-ati dorit in clipa, cand liber v-ati exprimat votul duminica!

    In rest depinde numai de VOI!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s