Noua ”luptă de clasă” – un ”razboi” pentru a înlocui actuala clasă politică, pentru a face în final reforme structurale.


Toata lumea vede coruptia sinistra din clasa politica care a condus Romania in ultimii 27 de ani, dupa 89. Aceasta clasa politica provine din FSN, care provine din PCR. La vechea aristocratie rosie s-au adaugat noii arivisti manelisti si toti impreuna au facut sistematic trădare de țară, prin ei Romania a devenit o colonie economica la cheremul marilor interese străine, venite și din Vest și din Est.

Protestele de strada, social media, cei care au participat la campaniile Save Rosia Montana, am spus tot timpul ”toate partidele sunt aceeasi mizerie”. PSD a fost FSN1, PDL a fost FSN2, PNL=FSN3, UDMR=FSN4, hidra a generat apoi noi facaturi gen PMP, ALDE, deturnand toate culoarele ideologice, distrugand prin deturnare si partide ca PNT.

Toata initiativele celor care au vrut sa lupte cu acest sistem au fost deturnate din fasa, trebuie sa intelegem cu luciditate natura acestui razboi, resursele care pot penetra orice grup de oameni de buna credinta, pentru a face deturnare. Naivitatea / amatorismul sunt principalul dusman al grupurilor de inițiativă, cei care fac pe prostii au ca principal aliat pe cei care sunt naivi din acest punct de vedere, care nu inteleg cu cine se lupta, ce mecanisme vor reactiona la orice initiativa care ar ameninta sistemul. Inainte de a se ajunge la deturnare, grupurile de initiativa vor ajunge la discutii sterile, certuri ideologice, la paralizie si cadere in desuet, grupurile de initiativa de obicei cad in ridicol, sunt compromise prin amatorism înainte de a fi deturnate.

Multi activisti civici au avut nevoie de ani de zile de proteste ca sa inteleaga ca lupta pentru cauzele lor poate fi transata doar acolo unde se iau deciziile, in Parlament / Guvern / Administratie, ca nu e suficient sa facem proteste civice, ca trebuie sa ne implicam în noi partide pentru a înlocui complet actuala clasa politica. Lupta pentru cauze ca Save Rosia Montana a dus la lupta contra coruptiei. Dar sa lupti contra coruptiei ca scop principal, este ca si cum ai trata simptomele fara sa tratezi cauza bolii, ca si cum ai trata cancerul cu analgezice. Cei care lupta contra coruptiei fara a propune solutii structurale, nu fac decât sa reia ciclul. Oameni de buna credinta dacă fac noi partide anti-coruptie care ajung la guvernare, daca nu ajung sa facă reforme economice structurale, vor intra intr-un nou ciclu vicios, noile partide vor fi corupte de marile interese economice.

ghilotina-gilette

Un partid care vrea sa inlocuiasca actuala clasa poltica poate primi ca membrii, poate sustine ca si candidati, oameni care au fost membrii ai actualelor partide parlamentare (PSD, PDL, PNL, UDMR, PMP, ALDE, etc)?? Poate sustine ca si candidati, personalitati ”marcante” care au avut functii venind din partea acestor partide, dar care ”săracii nu au putut face treaba” din cauza sistemului? Raspunsul meu este un NU categoric, mai ales in faza de pornire. La inceputul unei noi structurari ”anti-sistem” e necesar un iacobinism, o selectie radicala.

Cei care au facut deja compromisul de a se inscrie intr-un partid ca PSD, indiferent de intentiile lor bune, au fost naivi crezand ca vor putea schimba astfel de partide din interior, daca nu au inteles ca aceste partide nu se pot reforma din interior, (mai ales intr-un timp scurt de cativa ani). Cine a fost deja in astfel de partide chiar daca a avut cele mai bune intentii, a fost naiv politic. Mai mult daca a ajuns sa aiba functii, a facut cu siguranta compromisuri mai mari sau mai mici, ca atare riscul sa faca colaborationism cu sistemul este inscris in modul sau de gandire, sau mai rau in ADN-ul sau moral. Unii care au avut ocazia sa arunce priviri din interior la modul de promovare din actualele partide parlamentare, spun ca poti avea o functie in aceste partide doar daca accepti ”propuneri de afaceri” de la cei vechi, daca ajungi sa fii legat de cei vechi prin coruptie. Cei care au trait din santaj vor promova in functii doar pe cei care accepta coruptia ca mod de viata, pentru a-i putea apoi santaja/controla in caz ca acestia vor incerca la un moment dat sa schimbe sistemul din interior.

La vremuri noi oameni noi. De ce sa pornim cu oameni care au fost deja in partide ca PSD, PNL, exista atat de multi oameni competenti, tineri, care nu au facut parte din sistem sub nici o forma. Mai ales in faza de structurare de la inceput, trebuie sa fie acceptati ca membrii de partid, ca si caini de paza, doar oameni care nu au facut nici un compromis.

Mai mult un partid nou care vrea sa schimbe clasa poltica actuala pentru a face apoi reforme structurale, trebuie sa fie pregatit sa mearga in opozitie totala cu vechile partide 8 ani. Daca din start se accepta o posibila colaborare cu vechile partide, perceptia publica va fi ca se porneste o noua facatura, care nu va fi in stare sa o rupa cu trecutul. Radicalismul acesta nu e un fanatism, un astfel de radicalism este absolut necesar la pornire si pentru a da incredere ca noul partid va fi intr-adevar altceva, pentru a se crea perceptia publica ca noul partid nu va fi un nou grup de arivisti care va ajunge rapid la colaborationism cu sistemul. Fara un astfel de radicalism nu exista nici o sansa de schimbare radicala, un nou partid fara un astfel de radicalism nu are nici o sansa de crestere.

Un nou partid pentru a schimba radical ”sistemul”, trebuie sa isi propuna din start ca va ramane in opozitie pana va putea ajunge la suficiente locuri in Parlament pentru a prelua Guvernarea. Cei care pornesc la un astfel de drum, trebuie sa accepte în mod realist, ca la primele alegeri vor face un procentaj mic pe baza caruia pot creste in urmatorii ani, ca doar asa pot ajunge in urmatorii 4 ani la un procentaj de peste 10-20%, pentru a avea o sansa peste 8 ani se fie partid de guvernamant. Fara o majoritate parlamentara sau chiar constitutionala, nu se vor putea face reforme structurale, orice partid mic fara o astfel de majoritate in Parlament, va fi corupt daca va accepta colaborationism cu vechile partide.

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in a3f, Ce e de facut? and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Noua ”luptă de clasă” – un ”razboi” pentru a înlocui actuala clasă politică, pentru a face în final reforme structurale.

  1. Pingback: Noua ”luptă de clasă” – un ”razboi” pentru a înlocui actuala clasă politică, pentru a face în final reforme structurale. | Radu Mihail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s