problema buricului


În toate picturile Adam si Eva au buric. Gândiți-vă un pic la asta, nu vă grabiți.

problema-buricului

Dacă ziceți ca v-ați gândit bine, sa lăsăm introducerea, pretextul, să trecem vă rog la ceea ce vreau sa zic eu azi 10 Dec 2016, în contextul  zilei de maine. Întreb: e normal să se lupte între ele partide noi care se jură anti-sistem, în loc să lupte împreuna contra partidelor FSN? Daca ar fi atât USR cât și ANR cu adevărat ”salvatoarele neamului”, nu ar trebui să lupte împreună contra actualelor partide parlamentare?

Creaționiștii au dat sentinte infailibile peste o mie de ani, în tot acest timp picturile sacre contraziceau dogma. Povestea asta arată niste hibe din gândirea colectivă, din care ar trebui să tragem învățăminte. Noi marea majoritate, continuăm să ne spargem în cioburi pe nenumărate probleme țn genul ”problemei buricului”, în timp ce o mica minoritate, în simbioză cu alte minorități, continuă sa ne jefuiască, să ne batjocoreasca, să distrugă totul și să ne ducă spre un nou totalitarism. Parafrazănd zicala populara eu zic ca inima bate mintea.

Cei care au valori conservatoare, dacă nu sunt și pragmatici, nu fac decât sa saboteze ”cauza nationala”. La fel nenumarate mici partide stângiste, ecologiste din Europa au ajuns sa servească globaliștii în final. Cei care au valori extremiste fie de stănga sau de dreapta, prin generozitatea sau vitejia afișată, nu fac decât să acopere complexe de oameni ratați, care nu putut să se realizeze în viață și vin sa se vitejească, săse vrea lideri ai societății. Tot ce este strident pentru mine pute. Cine suna prea tare din goarna, doar se lupta sa umple un vid, cum spunea mama mea – spicul plin lasă capul in jos.

Fiecare persoana e normal să aiba valori pe care să le pună pe primul loc, ca ancora pentru a supraviețui. Dar pentru supraviețuirea colectivă, modul ăsta de a gândi cred ca e greșit, ceea ce e corect dpdv individual nu e corect ca soluție în societate. Cei care ne sparg în cioburi pe probleme ideologice au o mare responsabilitate. Pentru a ajunge să rezolve problemele care le sunt cele mai apropiate de credințe, ar trebui sa îsi dea seama că întâi trebuie sa preia puterea politica, pentru a face reforme structurale, nu se poate face ”salvarea neamului” altfel. Sistemul se poate perpetua doar prin divide et impera.O majoritate parlamentară sau constituțională nu se va putea face niciodată avănd ca tema principala, ca și consens social – ”problema buricului”!

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in 2016, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to problema buricului

  1. Brokk says:

    Domnule, plecați dela o premisă interesantă dar greșită. Picturile amintite nu sunt instantanee Kodak din momentul Creației, sunt niște opere făcute la sute/mii de ani de moment din imagianție. Cum ați dori să fie altfel?

  2. Alex Imreh says:

    Problema teologica e veche, am dat si un link, aici repet linkul http://www.zianet.com/maxey/reflx233.htm. Dar cum am spus explicit, problema teologica e doar un pretext, subiectul e altul.

  3. Black Spider says:

    I consider your stuff the ‘jackpot.’ It all makes sense now.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s