cauzele coruptiei


nu-au-votat

Protestele ar trebui sa fie si impotriva Big Finance/Business  care colonizeaza Romania in urma tradarii de tara, a vanzarii de tara facuta de mafiocratie. Ei sunt cauzele coruptiei, as spune mai mult decat partenerii lor politicienii corupti, care sunt doar instrumentele acestor forte, companiile multinationale sunt mai puternice decat statele natioanale. Vreti tara fara coruptie? Eliminati cauzele coruptiei! Vreti sa aiba putere societatea civila? Dati putere clasei mijlocii, sa fie favorizate firmele romanesti mici si nu multinationalele care ne colonizeaza!
Piperea: “E evident pentru toti oamenii onesti si rezonabili ca provincia Romania este un rai al corporatiilor. Pe plan economic, 82% din PIB-ul Romaniei este “produsa” de corporatii multinationale. Corporatiile multinationale nu concureaza nici intre ele, intrucat, mai rau ca in China “comunista”, si-au impartit sectoarele economiei, in asa fel incat sa nu se calce pe bataturi. Scepticii sa se uite la modul in care este impartita distributia de energie electrica sau de gaze, la productia de ciment si la sistemul oligopolist bancar. Vor vedea ca aceasta impartire a pietei este o impartire a prazii.
In anul 2015, multinationalele au facut in Romania 250 mld lei cifra de afaceri. Cu toate acestea, impozitul pe profit platit de acestea a fost de 3 mld lei. Poate ne explica dl Isarescu acest paradox aritmetic : cum e posibil ca 16% din ceea ce ramane dupa ce sunt eliminate toate cheltuielile deductibile legale aferente acestei cifre de afaceri de 250 mld lei sa ramana de plata doar 3 mld.”
N.Dan a pierdut 3 ani dupa primele alegeri locale, atunci in 2012 era cel mai bun moment sa isi porneasca partidul. Save Rosia Montana are o mare responsabilitate pt ca a blocat acest proces, dupa protestele din 2013, pt ca au vrut sa ramana civici, apolitici. Pe zona complementara USR, la fel se pierde enorm cu facaturi si tzepe infiltrate, acum ar fi o mare ocazie care se pierde, acum dupa ce a ratat ANR/MM la alegeri.
Daca ar fi acum alegeri, PSD le-ar pierde dar nu are cine sa le castige. Nu exista nimeni sa capitalizeze, sa preia energiile celor 600mii oameni care au protestat. Nu exista leadership inteligent nici pe stanga nici pe dreapta. Toata lumea pierde viitorul pt ca se judeca superficial, tehnocratic sau ideologic si nu economic, pt ca se ataca nominal coruptia dar nu si cauzele coruptiei, USR nu propune nici un fel de reforme structurale ecomice.
Toate aceste greseli, acesta lipsa de leadership ne costa pe noi, costa tara care e jefuita si colonizata, oamenii care sunt dusi spre un nou totalitarism. De multi ani nu mai exista piata libera, mediu economic favorabil firmelor mici, companiilor romanesti. Urmeaza sa ne pierdem libertatile civice individuale, rand pe rand. Mussolini a dat definitia fascismului = imbinarea dintre Big Business si Big State!

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in a3f, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s