Top 10 țări energie solara. Energiile regenerabile versus energiile murdare, în antifază cu exploatările gazelor de șist.


panourifotovoltaicetransilvania.wordpress.com >> Oferim soluții tehnice, import Germania, montaj instalații solare, întocmire documentații, obținere Certificate Verzi, atât pentru persoane juridice cât și pentru persoane fizice! Prețul pe kw instalat, cu toate serviciile de mai sus, este de la 2000 Euro plus Tva pâna la 1600 Euro inlcusiv Tva, în funcție de calitatea componentelor, de mărimea contractului și de avansul dat la semnarea contractului. Putem importa panouri solare de la producătorii de mai jos, pentru a satisface orice cerere, la nivelul de calitate impus de piața germană. Termenul de livrare este de o saptămînă de la plata avansului.  Axitec, Bosch, Panasonic, Kyocera, InnoTech, QCells, Luxor, NexPower, SunTech, Yingli.


8 iunie 2013 – hitechpedia.ro – top 10 tari :

1. Germania – puterea instalatiilor solare a crescut cu 7,6 gigawati in 2012, ajungand la un total de 32,3 gigawati conform ecofriend.com. Autoritatile germane vor ca pina in 2050 TOATA energia electrica sa fie produsa numai din surse regenerabile. In acest moment preturile de energie electrica din Germania sunt CELE MAI MICI DIN LUME si tara ofera cele mai bune facilitati economice pentru a se trece la energii regenerabile.

2. Italia – la sfarsitul lui 2012 5.5% din energia folosita de italieni era obtinuta prin instalatii solare, o crestere de 72% in 2012. S-au simplificat procedurile administrative, astfel instalatiile solare au depasit capacitatea fermelor eoliene.

3. Japonia – dupa dezastrul nuclear din 2011 de la Fukushima, guvernul japonez a creat reglementari avantajoase care vor permite trecerea la energii regenerabile.

4. USA – are o capacitate fotovoltaica instalata de 8,237 megawati. In California exista cea mai mare retea de parcuri solare din lume.

5. Spania – e tara europeana cu cele mai multe zile cu soare. Foloseste tehnologii avansate si exporta in Germania 80% din productia sa de energie electrica solara.

6. China – e cel mai mare consumator de energie din lume. Anul acesta autoritatile chineze vor sa DUBLEZE capacitatea solara instalata pina la 20 gigawati. China a fost anul trecut si cel mai mare furnizor din lume de componente pentru instalatii fotovoltaice.

7. Franta – a inregistrat anul trecut o crestere record a productiei de energie solara +66,7%. Cresterea s-a facut in mare parte prin sisteme fotovoltaice integrate in constructii. Nu toate instalatiile solare sunt conectate la reteaua de curent nationala.

8. Cehia – a depasit 2 gigawati capacitate fotovoltaica, tot prin subventii si prin reglementari simplificate de avantajare a noilor instalatii solare.

9. Belgia -14% din gospodariile belgiene sunt alimentate de instalatii fotovoltaice. Belgia are o capacitate fotovoltaica totala de 2600 megawati. 

10. Australia – are o capacitate fotovoltaica instalata de peste 2 gigawati, cu o crestere dramatica datorita reglementarilor energetice. Recent partidele care au impus taxa de carbon au pierdut alegerile, va cadea si taxa care dezavantaja energiile fosile.

Europolitics.ro-November 8, 2013 Legea din Germania obliga gospodariile sa se situeze pe locul doi intr-un top european al tarilor cu cel mai mare pret la energia electrica. Nivelul este mai mare cu 30% fata de cel al altor tari europene. Numai danezii platesc mai mult, iar costurile energiei electrice rezidentiale sunt cu 300% mai mari decat in SUA. Aproape 7,8% din electricitatea Germaniei vine din energia eoliana, 4,5% din energia solara, 7% din biomasa si 4% din energia hidro. Guvernul planuieste sa mareasca cantitatea de energie regenerabila la 35% pana in 2020 si la 80% pana in 2050. Intrucat energia din biomasa si din hidro nu vor creste, aceasta expansiune va veni din energia solara si cea eoliana.

Danemarca produce intre 20% si 30% din energia sa electrica prin instalatii eoliane si solare si spera sa produca jumatate din energia sa electrica prin aceste tehnolgii pana in 2020. Danemarca insa, nu va putea sa foloseasca aceasta energie doar pentru consumul intern, asa ca va exporta surplusul de energie in Norvegia si in Suedia. Dar chiar si cu subventiile acordate de guvern pentru energia eoliana, consumatorii din Danemarca platesc cel mai mare pret din Europa pentru energia electrica.

In 2011, Marea Britanie producea cu turbinele sale eoliene 21% din capacitate. La fel ca si in cazul Germaniei, Marea Britanie a trebuit sa exporte surplusul sau in Franta. La fel ca Germania, guvernul britanic s-a apucat sa inchida o serie de centrale mari si vechi care functioneaza pe baza de carbune care, in mod normal, ar produce de doua ori aceeasi cantitate de electricitate pe care o produc cele 3000 de turbine eoliene. Energia regenerabila nu este stabila, iar intreruperile de curent frustreaza cumparatorul. Acest lucru nu ar fi tocmai o problema daca ar exista un back-up de energie hidro, sau bazata pe carbune sau energie nucleara pentru a satisface cumparatorul.

DECEMBER 18, 2013- europolitics.ro Industria grea a Germaniei ar putea sa se trezeasca cu o sanctiune de miliarde de euro din partea Uniunii Europene din cauza subventiilor pe care statul le acorda marilor jucatori care activeaza in domeniul energiei verzi. Amenda ar putea sa puna in pericol viitorul verde al Europei.

Politicienii, oamenii de afaceri si consumatorii obisnuiti din Uniunea Europeana au blamat subventiile la energia verde ca au ridicat pretul la combustibil. Astazi, se asteapta ca cei de la Comisia Europeana sa anunte o investigatie privind modul cum Germania acorda aceste subventii in tentativa tarii de a trece de la o energie bazata pe combustibilul fosil si nuclear la energie regenerabila. Aproximativ 2300 de consumatori germani, printre care BASF si ThyssenKrup, au fost scutiti de la o taxa pe energia verde pe care consumatorii obisnuiti o achita. Comisia Europeana, bratul executiv al Uniunii, examineaza daca aceste scutiri, in valoare de 5 miliarde de euro pe an, ar trebui totusi achitate de acesti consumatori.

România a fost lider între pieţele emergente ale Europei în 2012 în ceea ce priveşte puterea eoliană nou instalată situându-se pe locul 5 în Europa , după Germania (2415 MW), Marea Britanie (1897 MW), Italia (1973 MW) şi Spania (1122 MW), se arata in raportul “Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România” -2013 , realizat de TPA Horwath România şi Schoenherr şi Asociaţii SCA. In 2012 în România au fost instalaţi 923 MW, ceea ce reprezintă o creştere de 94% a capacităţii eoliene totale din ţara noastră. Capacitatea cumulată de energie eoliană a României a atins 1905 MW la sfârşitul lui 2012, depăşind estimările ANRE precum şi planul naţional de acţiune pentru energia regenerabilă (PNAER).

26 Feb. 2013 – manager.ro Romania ocupa locul 13 in topul Ernst & Young care masoara atractivitatea pentru investitori a proiectelor de energie regenerabila din 40 de tari, pastrandu-si pozitia detinuta in anul anterior. Raportul Renewable Energy Country Attractiveness Indices, aferent perioadei decembrie 2012 – februarie 2013, plaseaza Romania inaintea unor tari ca Polonia, Turcia, Spania si Austria. Astfel, Romania se situeaza in topul energiei eoliene pe locul 10 – la fel ca si in editia anterioara a raportului din noiembrie 2012 – dupa mari puteri economice ca Germania, China, Statele Unite, Marea Britanie si Franta.

In privinta energiei solare, Romania se situeaza in a doua parte a clasamentului, pe locul 24, dar inaintea Poloniei si Bulgariei. Ernst & Young remarca, insa, ca aceasta piata este foarte activa in Romania, ceea ce indica proiectii de crestere substantiala in 2013 a puterii instalate de capacitati solare. Aceste proiectii sunt sustinute si de gradul avansat de dezvoltare a acestor proiecte, procesul mai simplu de autorizare decat la celelalte forme de energie regenerabila, durata de dezvoltare mai scurta, dar mai ales schema mult mai avantajoasa de sustinere a investitiilor in energie solara decat la celelalte forme de energie regenerabila. EDP Renovaveis, divizia de energie regenerabila a EDP, dezvolta deja in Romania proiecte de energie solara cu o putere combinata de 39MW, planificate sa fie finalizate in primul trimestru al lui 2013. Acestea sunt primele proiecte de energie solara ale grupului EDP. De asemenea, RCS & RDS a facut doua achizitii in domeniul energiei solare, capacitatea totala a proiectelor preluate fiind de 13,7 MW.

Efervescenta segmentului solar a fost totusi usor temperata de anumite discutii din piata despre modificarea schemei: “Din cauza discutiilor aparute in piata in legatura cu posibila modificare a schemei de sustinere a proiectelor de energie regenerabila, dezvoltarea proiectelor a fost intr-o anumita masura incetinita.” a explicat Florin Vasilica, Partener si lider al departamentului de Asistenta in tranzactii, Ernst & Young Romania. Cel mai recent raport, lansat astazi, indica presiunea publica din ce in ce mai mare asupra subventiilor care sustin dezvoltarea proiectelor de energie regenerabila. De asemenea, raportul Ernst & Young discuta proiectele de energie regenerabila in contextul avantului castigat de proiectele de exploatare a gazului de sist, pe care multi jucatori din sector le vad ca avand potentialul de a distrage atentia investitorilor de la energia regenerabila. (Desigur interdependenta e valabila si invers, o presiune publica in defavoarea exploatarii gazelor de sist va favoriza energiile regenerabile.)

24 Jan 2014 Industria de petrol și gaze s-a declarat nemulțumită de reglementările UE care restrictioneaza exploatarile gazelor de sist, facand presiuni prin International Association of Oil & Gas Producers, cea mai puternică organizație de lobby a industriei, din care fac parte și giganții Chevron și ExxonMobil.

10 Septembrie 2013 Premierul polonez Donald Tusk a declarat, marti, ca tara sa se va axa mai mult pe carbune si gaze de sist, in detrimentul energiei regenerabile.

Octombrie 24, 2013Guvernul francez exclude aprobarea exploatarii gazelor de sist si va investi in energie regenerabila, a declarat prim-ministrul francez, Jean-Marc Ayrault, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta spunand ca “asta cu gazele de sist nu mai traducem”. Premierul francez a raspuns astfel unei intrebari pe tema gazelor de sist care i-a fost adresata de jurnalisti francezi in conferinta de presa sustinuta, joi, impreuna cu Ponta.

“Pozitia Guvernului francez este extrem de clara. Presedintele Republicii si eu am declarat deja in numeroase ocazii (..) ca este clar exclusa exploatarea gazelor de sist in Franta, in prezent, si nu a fost data nicio autorizatie in acest sens”, a afirmat Ayrault. Ayrault a adaugat ca Guvernul de la Paris are o strategie de tranzitie energetica si ca gazele de sist nu intra in discutie pentru aceasta strategie. “Obiectivul nostru este sa reducem consumul de energie si in particular de energie bazata pe combustibili fosili”, a mai spus premierul francez, precizand ca Guvernul de la Paris va investi masiv in energia regenerabila.

Avand in vedere ca era vorba de ultimul raspuns din cadrul conferintei de presa, cei doi premieri s-au grabit sa plece, insa presa romana a solicitat traducerea raspunsului premierului francez. “Asta cu gazele de sist nu mai traducem, da?!”, a replicat, insa, la solicitare, razand, premierul Ponta.

PSVineri, 18.10.2013, CornuO centrala fotovoltaica va fi realizata in comuna prahoveana Cornu, din fonduri europene, iar proiectul are ca scop acoperirea consumului de energie electrica pentru toate institutiile si obiectivele publice din comuna, fiind realizat cu fonduri europene. Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS – CCE), axa prioritara 4 “Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice”, D.M.I 2 “Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi”, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Prahova. Valoarea totala a investiției este de 38.270.610 lei.

About Alex Imreh

0742669918
This entry was posted in Green Tech, Panouri Fotovoltaice and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment