Rostul si Moderarea Grupului Green / Facebook


Texte, idei, informatii de la care pornim, la care ne referim: http://ViitorulEsteVerde.wordpress.com/category/green/

Pagina de prezentare, promovare a grupului Green: www.facebook.com/Green.Romania 

Green este un grup de atitudine civica fara nici o afiliere la nici un partid. Considerati va rog gestul de adaugare la grup, ca o invitatie la discutii. Nu vrem sa facem socializare, dorim in masura in care va implicati, sa fie Green mai mult decit un grup de atitudine civica. In acest grup ne putem solidariza pt a gindi macar, pt a ataca problemele la radacina, protestele nu sint de ajuns. Incercam o miscare grassroot macar la nivel de lideri de opinie care isi aduc prietenii la aceste discutii, in afara si contra falsei dihotomii usl/pdl. Ambele variante care ne sint oferite, reprezinta impreuna doar o minoritate de profitori si tradatori de tara. E nevoie de o alternativa reala, toate partidele din Parlament sint compromise. Aduceti-va prietenii, nu va ia decit citeva minute, grupul este ceea ce se vede, fara agenda ascunsa, fara nimeni in spate, voi sinteti Green!!

Daca la un moment dat nu veti avea disponibilitate, timp, puteti iesi cu un singur click, pina atunci wyswyg, grupul este ceea ce se vede. Ca sa puteti citi DOAR ceea ce va intereseaza si PENTRU A NU INCARCA MAILUL DVS, CU PREA MULTE MAILURI DE LA ACEST GRUP – VA ROG LA EDIT SETTINGS, MODIFICATI NIVELUL DE NOTIFICARI. In dreapta sus, click pe Edit Settings; in fereastra care se deschide, click pe ‘Notify me when:’ apoi alegeti nivelul dorit. Ultima linie, cea mai de jos, e nivelul minim, cu numar minim de notificari/mailuri de la acest grup. Daca faceti acolo click pe ‘Only posts I am subscribed to’, veti primi notificari mail, doar de la subiectele la care ati participat direct. Ar mai fi o metoda de a nu primi mailuri nedorite, sa treceti la junk sursa, astfel toate mailurile de pe grup vor ajunge direct in folderul junk si veti putea urmari ce se intimpla in grup, prin acces direct doar cind doriti, fara sa va mai incarcati cutia postala.

Cind zicem Green ne gindim la protejarea naturii, la o viata sanatoasa, la Greenpeace, green energies… Idei simple, de bun simt, de la care am pornit. Daca e sa mergem la radacinile raului, sa nu tratam simptome, sa nu fim doar cei ce string gunoaie dupa altii, atunci se poate merge adinc, fiecare va merge mai mult sau mai putin departe pe aceasta cale in functie de perceptii si atitudine.

Citeva idei de baza care au fost discutate pina acum:

1) Sustinem si extindem logic Pct.8 de la Timisoara – nu acceptam membrii fanatici PSD/PDL/PC, securisti, traseisti. Nu dorim in grup pe nimeni asociat cu sov, voiculescu, patriciu, verestoy, nu dorim sa ”colaboram” cu persoane importante, sponsori, oligarhi, politicieni ”consacrati”.

2) Sintem contra cangrenei care transforma Romania intr-un stat mafiot. Contra mafiei lemnului, mafiei Rosia Montana, mafia Big Pharma, mafia din mass media, mafia din justitie, samd. http://viitorulesteverde.wordpress.com/category/mafia/

3) Green=ecologism millitant. “Socialismul a esuat fiindca nu a permis preturilor sa spuna adevarul despre economie. Capitalismul va esua daca nu va lasa preturile sa spuna adevarul despre degradarea mediului inconjurator.” (Eric Zancey)

4) Raminem in afara si contra sistemului actual politic, care este o increngatura de interese meschine, tradatoare de tara, impotriva mafiei politice, impotriva unor partide ca PSD/PDL/PC, impotriva unor oligarhi care controleaza pnl,udmr. Toate aceste forte politice consideram ca reprezinta doar ‘fosta aristocratie rosie’- actualii ‘baietzi destepti’, care au infiltrat si confiscat toate ideologiile, care nu au reprezentat niciodata poporul si majoritatea firmelor private romanesti, acele firme care nu fac afaceri cu bugetele de stat.

5) Sintem contra OMG, contra big pharma – problema vaccinurilor, desigur cu nuantari si precizari de rigoare.

6) Sintem pentru apararea satului romanesc, pentru o agricultura sustenabila.

7) Propunem un nationalism modern, verde, exprimat si in acest articol: http://viitorulesteverde.wordpress.com/2011/02/27/pledoarie-pentru-nationalismul-verde-ovidiu-hurduzeu/. Romania ca stat in care se face o politica nationala inteligenta este singura entitate care mai poate sa apere cetatenii de abuzurile multinationalelor care au putere politica si economica mai mari decit Romania si se comporta ca atare.

Alte formulari mai bune sint binevenite, alte idei urmeaza sa fie lamurite.

In acest grup vrem sa ne stringem persoane care gindesc intr-un anume fel, care au puterea sa mai spere, care vor sa faca ceva pentru o alternativa reala. Nu este vorba nici de cenzura, nici de libertatea cuvintului in sens anarhic, e vorba de o selectie a persoanelor, de o moderare a discutiilor. Se va face MODERARE in acest sens la modul foarte serios!! Va rog sa postati cu responsabilitate, sa dam greutate grupului, sa nu diluam intentii serioase si idei serioase prin tot felul de postari frivole, de spamare gen ”hop si eu”, prin misticisme new age, youtube cu melodii dragutzele, prin reluarea penibila, insistenta, a unor stiri secundare, genul de stiri care de atitea ori s-au dovedit a nu fi decit manipulari ordinare. Cei care au intr-adevar ceva de spus sa spuna fiecare idee odata si bine, cine are cap stie sa se exprime clar, cine are cap poate sa inteleaga, sa nu ne pierdem in non-probleme, in false probleme, in frivolitati. Avem nevoie de lideri de opinie, de oameni inteligenti, de credibilitate. Cei ce fac pe prostii sau chiar sint, se vor cerne, vrem sa abordam SERIOS probleme serioase.

Anestezierea României

www.adevarul.ro

Astăzi, manipularea se face prin inflaţie de non-ştiri.

http://www.badpolitics.ro/romania-comunista-spirala-tacerii-si-mamaliga-care-n-a-explodat/

Ce inseamna “Spirala tacerii”?

Fiecare are opinia lui, dar temandu-se de izolare, n-o va exprima decat sustinuti de altii. Oamenii isi folosesc simturile pentru a determina daca exista altii cu aceeasi opinie. Sursa de informare asupra distribuirii opiniilor o constituie mass-media( 85% dintre romani se informeaza de la TV).

Media foloseste acelasi discurs, ca si cum ar fi o singura voce si deformeaza realitatea perceputa de indivizi. Simtindu-se IZOLATI, FARA SPRIJIN, oamenii nu vor mai comunica, convinsi ca nu mai e nimeni care gandeste ca ei, chiar daca, in realitate, OPINIA LOR ESTE MAJORITARA, DOMINANTA.

Aceste grupuri de oameni, cu aceleasi idei, se vor retrage din viata publica, isi vor pierde increderea in ei si vor renunta la a mai impartasi respectivele ganduri altcuiva. Astfel, pozitia acestora in societate se darama, convinsi ca majoritatea gandeste opus lor si ei reprezinta o minoritate. Dupa scurt timp, ei vor renunta complet sa mai emita idei, si prin tacere isi vor alimenta practic propria distrugere spirituala. Aceasta este pe scurt, procesul numit “Spirala tacerii”.

http://razvan.exarhu.ro/cocalariatul/ …aria mărului putred in 3 variante: 1- pesimistul depresiv, care se plânge de lipsa de atractivitate a proiectului şi se îndoieste de capacitatea grupului de a duce acţiunea la bun sfârşit; 2-infectul, care demontează toate ideile celorlalţi fără a oferi nimic, dar insistând să fie ascultat ca un expert ce este; 3-pierde-vară, care spune că nu-l interesează nimic şi că oricum nu contează.

… concluzia înfiorătoare a studiului este că evoluţia unui grup poate fi prevăzută în comportamentul celui mai slab membru al său. Nu contează vârful de excelenţă şi nici nivelul mediu. Aşa se înţelege mai bine de ce un om care a plecat de acasă zâmbind, îmbrăcat frumos şi cu gânduri senine, devine o fiară după trei intersecţii, preluând fără control tot ceea ce nu face parte din setul lui de valori.

Dacă te uiţi cu atenţie în jur, e uşor de sesizat modelul experimentului de care am vorbit. Mulţi oameni de calitate care se lasă conduşi sau dominaţi, care îi ascultă şi respectă inexplicabil pe cocalari. ..mesajul autorilor este: scapă de mărul putred.

Puric a indraznit sa spuna „Să te ferească Dumnezeu de Biserica sforăitoare“. Mi-am adus aminte de aceasta afirmatie cind mi-a scris cineva, citez – „Iubesc inteligenta. Dar o miscare de soiul asta, care vrea sa mearga in politica, trebuie sa se fereasca de intelectuali care isi iubesc ideile. Acestia sunt buni ca sa iti polenizeze nucleul, nu sa aiba raspundere executiva.” Eu as extrapola putin, am vazut des cum idealurile iubite patimas fara ratiune ne pot dezbina. Va fi o problema de fond sa construim o miscare pe baza de oameni care isi iubesc ideile si idealurile. Dar Doamne fereste sa construim pe baza de politicieni cinici care nu cred in nimic.

Last but not least, citeva carti – http://cid-5e2880b3971806f6.office.live.com/browse.aspx/Green?uc=3&wa=wsignin1.0&sa=236156945

About Alex Imreh

0742669918
This entry was posted in *****, Green Party and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment