Gabi Vacuţă – Arheoceramik. Cucuteni 5000. Cocosul de Hurez.


www.targuldelasat.ro/cococi-ionel > Ceramică neolitica de Vadastra lucrata cu ajutorul tehnicii arhaice, decorate manual cu simboluri existente pe obiecte descoperite in sit. (site cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013) – Cumpararea obiectelor din catalog se poate face doar contactand mesterul care le-a realizat. Va sugeram sa cumparati mai multe obiecte de la acelasi mestesugar, astfel incat costul de transport sa reprezinte mai putin din totalul comenzii dumneavoastra.

www.artizanescu.ro/ceramica-de-cucuteni_pagina >  ARTIZANESCU.RO este un magazin online de traditii romanesti, proprietate a S.C. Mateescu Edit S.R.L. (Editura MATEESCU), unde iubitorii culturii populare de la noi pot gasi obiecte lucrate manual, facute cu migala si pricepere de catre mesteri de pe tot cuprinsul tarii.

Prin demersul nostru incercam sa aducem in casele oamenilor de aici, dar mai ales celor plecati peste mari si tari, la munca sau stabiliti in strainatate, un colt, cat de mic, din Patria lor, in speranta ca dorul de glia strabuna le va fi alinat.

In perioada 27-29 iunie 2014, în Parcul Copou din Iaşi, a avut loc cea de-a XXXII-a ediţie a Târgului naţional de ceramică „CUCUTENI 5000” 

Povestea Târgului de ceramica “COCOSUL DE HUREZ” începe în vara anului 1971 pe malul batrânului Alutus, atunci când organizatorii Festivalului de folclor “Cântecele Oltului” au avut harul să adauge la această sărbatoare a cântecului, jocului şi portului popular, sărbătoarea lutului, a lutului care prinde viaţă în mâinile fermecate ale meşterilor olari. Începând cu 1974 (a IV-a editie), Târgul este aşezat în vatra lui firească, la Horezu, locul unde se desfăşoară – Parcul de la stejarii seculari – oferind fiecărui participant spaţii pentru a-şi expune lucrările. Prin invitarea la târg a olarilor din celelalte centre românesti, maghiare si săseşti, se realizează o foarte buna viziune de ansamblu a olaritului contemporan.

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 9 – 20 iulie, 2012, atelierul de creaţie populară Arta olăritului – Ceramica de Cucuteni, ediţia a II-a, sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman.

www.facebook.com/ceramica-gabi-vacuta

About Alex Imreh

0742669918
This entry was posted in Old Europe, Old Europe Art and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment