Mihai Răzvan Ungureanu, un produs tipic al rețelei Soros. Bani murdari creează rețele paralele în politică și în opoziția civică.


Elogiile lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru Nicolae Ceauşescu Între 1985 şi 1989, Mihai Răzvan Ungureanu a fost membru supleant al Comitetului Central (CC) al UTC.

Nu mai votati tradatori ! Nu mai votati anti-romani ! In calitatea sa de ministru de externe a afisat langa biroul sau portretul Anei Pauker. Cu toate ca i s-a cerut indepartarea acelui portrert Mihai Razvan Ungureanu a refuzat acea cerere venita din partea celor de la AAAPE. Amintirea celor torturati si ucisi cu sange rece la ordinele Anei Pauker nu face pentru Mihai Razvan Ungureanu nici cat o ceapa degerata. Şocant tupeul pe care poate să îl aibă cineva ca să afişeze cu ostentaţie într-o instituţie publică din România, portretul unuia din principalii vinovaţi de genocidul comunist!

Oficial, Soros a infiintat la Bucuresti, in 1990, fundatia care ii purta numele: “Fundatia Soros”. Ulterior, numele a fost schimbat: “Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD). A fost printre primele ONG-uri infiintate in Romania. In realitate, era vorba de o adevarata retea: “Soros Open Network Romania” – Reteau Deschisa Soros din Romania. In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc. Personalitatile de varf ale retelei “Soros Open Network Romania”: Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Parvulescu, Razvan Ungureanu, Adrian Cioroianu etc.

In cadrul retelei “Soros Open Network Romania” sunt grupate ONG-uri cunoscute, si unele mai putin cunoscute. Dintre cele mai putin afisate (pana acum) in public: “Uniunea pentru Reconstructia Romaniei”, “Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, “Centrul pentru Dezvoltare Economica”, Fundatia “Concept” etc. Cele mai importante sunt: “Fundatia pentru o societate deschisa” – FSD, fosta pana in 1997, “Asociatia Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa”, care reprezinta punctul central al “piramidei” celorlalte “ONG”-uri. Care se mai autodefinesc si drept “societatea civila“. FSD asigura finantarea celorlalte ONG-uri, care insa – intre timp – si-au creat si surse proprii de subventionare. Mai ales dupa 2000. Apartenenta la FSD a creat membrilor sai multiple oportunitati.

Razvan Ungureanu este un bun exemplu in acest sens. Pana in 1997, Razvan Ungureanu – a lucrat pentru FSD. Aceasta i-a permis sa beneficieze de burse si stagii de pregatire. Astfel, in ’90-’91, Ungureanu a primit o bursa pentru masterat la “St. Cross College” al lui “University of Oxford”, masterat luat in 1993. Acest lucru i-a ingaduit ulterior lui Ungureanu sa devina membru al prestigioasei “European Association for Jewish Studies” de la Oxford. In 1998, Ungureanu a devenit “Senior Fellow” la “Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies” din cadrul lui “St. Cross College” (Oxford), cel mai cunoscut centru cu acest profil din lume. Primind “Premiul Posen”, Ungureanu a beneficiat si de o bursa de doi ani (1996/1997 si 1997/1998), la cunoscuta “Universitate Ebrica” din Ierusalim. In 2000, Ungureanu a sustinut cursuri ca “Senior Reader” la “NATO School” din Oberammergau (Germania), iar in 2003 Ungureanu este “senior Reader” la “George C. Marshall Center for Security Studies” de la Garmisch-Partenkirchen (Germania). Din martie 2005, Mihai Ungureanu este profesor asociat si la “Universitatea Nationala de Aparare”. La 2 mai 2005, intampinandu-l la Ierusalim pe Mihai Ungureanu, Silvan Shalom, ministrul de Externe al Israelului, spunea: “Bine ai venit, prietene Ungureanu, expert in iudaism si prieten al Israelului!” Mihai Razvan Ungureanu este doar un exemplu pentru oportunitatile oferite de FSD si George Soros tinerilor romani. Acelasi lucru se poate spune despre multi altii dintre cei citati mai sus.

Cele mai cunoscute ONG-uri din cadrul lui “Soros Open Network Romania” (SON) sunt: ASOCIATIA PRO DEMOCRATIA” (APD). Infiintata in august 1990, de Adrian Moruzi, la Brasov. A fost finantata, mai intai, de “National Democratic Institute”, dupa care a intrat in piramida SON. Are 30 de filiale in intreaga tara si peste 1000 de membri. Specializare: supravegherea alegerilor, numaratoarea paralela a voturilor etc. Organizeaza in fiecare an “Universitatea de vara de la Balvanyos” (Covasna), alaturi de “Liga Pro-Europa”, si “Uniunea Tineretului Maghiar” precum si de FIDESZ. “Pro-Democratia” este finantata pe langa SON (mai exact de FSD) si de: “National Democratic Institute”, “Freedom House“, “USAID” (United States Agency for International Development) si “Westminster Foudation for Democracy”. Din 1999, “Pro-Democratia” il are in frunte pe Cristian Parvulescu, care a analizat finantarea partidelor in ultima campanie electorala. Rezultatul: nici un partid nu a respectat legea la acest capitol! “SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA” (SAR). Societate recent infiintata, condusa de Alina Mungiu. La ultimele alegeri a venit cu ideea aliantei “DA” – dintre Partidul Democrat si Partidul National Liberal – care le-a si castigat. Finantarea vine de la “Open Society Institute”, precum si de la “Banca Mondiala”, “Freedom House” (James Woolsey), si “Marshall Fund”. “ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI IN ROMANIA-COMITETUL HELSINKI” (APADOR-CH). Condusa la inceput de Renate Weber, apoi din 1996 de Monica Macovei. Trebuie precizat ca “APADOR-CH” este, probabil singurul ONG apolitic din Romania, care corespunde criteriilor pretinse acestor oranizatii non-guvernamentale. GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL” (GDS). Infiintat cu mult zgomot in 1990, la “Hotelul Intercontinental”, GDS-ul s-a dovedit ulterior a fi principala pepiniera a FSD. GDS-ul numara azi: Gabriela Adamesteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu etc.

George Soros prin ONG-urile si organizatiile sale dubioase, raspandite in toata Europa de Est, are si in Romania un ‘joc complex’. Miliardarul american de origine maghiara George Soros este actionar indirect al Rosia Montana Gold Corporation – RMGC, el detinand parti sociale la compania Newmont care este, la randul ei partener al firmei romano-canadiane care vrea sa exploateze aurul din localitatea din Apuseni. In acelasi timp reteaua Soros finanteaza unele ONG-uri cu activitate impotriva proiectului RMGC. Militanta anticrestina pentru o “Romanie murdara“, Tatiana Alina Mungiu Pipidi, contestatoare vehementa a proiectului Rosia Montana, a primit numai dintr-un singur fond de “premiere” administrat si de fundatia miliardarului George Soros, suma de 345.000 USD. Mircea Toma si ai lui au primit doar vreo 120.000 USD din acest fond. Cristian Pirvulescu cu Pro Democratia si APADOR CH, organizatii si anticrestine si “ecologiste”, au primit mai multe sute de mii de dolari pentru diverse proiecte fanteziste. Militia Spirituala, organizatie extremista de stanga, declarat anticrestina, agitatoare in Piata Universitatii si infiltrata in organul guvernamental “post-anticomunist” IICCMER al lui Marius Oprea si Vladimir Tismaneanu, a primit, si ea, 105.000 USD de la “Soros Fund”. Mai exista si o lista de burse, cu dedicatie pentru minoritari “secui” si “romi”, mai putin consistenta. Adunarile le puteti face singuri aici, la CEETrust.org – Grant-uri Romania. Evident, aceasta este numai una dintre surse. Cei numiti mai sus au zeci de alte surse similare de finantare, gen Rockefeller Brothers Fund.

Dar cine este George Soros si pentru cine lucreaza el, de fapt? Ne putem intreba cum un fost colaborator al SS-ului si Gestapo-ului in Ungaria horthysta – evreu pe deasupra, cel mai probabil preluat apoi de NKVD dupa modelul Dionis Patapievici, a ajuns miliardar in “lumea capitalului”? Prin afaceri gen Rosia Montan se pot produce sume colosale. Chiar fara sa fie proiectul dus la capat, s-au facut bani multi din speculatii bursiere. Cind ai oameni din retea atit la putere cit si in opozitia civila, e suficient sa ai informatii din interior despre actiuni pro sau contra proiectului, pentru a face multi bani la bursa, fara sa se faca nici o exploatare cu cianuri.

Dar dincolo de bani scopurile sunt ’politice’, puterea e principala tinta!! Tineri inteligenti si oportunisti, sunt lansati prin retea si ajung politicieni importanti, MRU conduce partidul ‘Forta Civica’ si a fost prim ministru. In acelasi timp, unii ‘lideri ai opozitiei civice’ finantate prin aceeasi retea, functioneaza ca supape controlate. Defapt exista mai multe retele paralele create de aceiaşi bani murdari. Bani Soros&Rockfeller&co, creeaza retele paralele 1]in structurile de putere, 2]in opozitia civica declarata apolitica si in 3]structurari politice ale ‘opozitiei’ – lansind facaturi penibile gen Cernea/Craciun sau sustinand persoane mai ‘serioase’ gen Monica Macovei. 

Problema e mai grava daca oameni care au credibilitate maxim, care intruchipeaza speranta societatii civile, ajung sa fie influentati si controlati prin reteaua Soros. Evident membrii ong-urilor care beneficiaza de fonduri Soros nu si-au vindut sufletul, problema se reduce doar la anumite virfuri care coordoneaza lucrurile si care ajung sa deturneze energiile curate. Nicusor Dan a fost selectat, lansat, flancat sistematic ani de zile, de Mircea Toma, Mircea Kivu, Alina Mungiu Pipidi, samd … In ce masura aceste persoane pot fi LA FEL ca MRU, e greu de stiut, de dovedit acum, ramine de vazut in viitor. Daca Nicusor Dan pare sa fie in continuare impecabil ca si caracter si doar putin naiv, poate ‘un autist politic’, altii au dat deja semnale ca ar putea avea mai putin caracter. Drumul spre iad e pavat cu intentii curate. Daca Nicusor Dan va face un nou partid, ramine de vazut in ce masura acest partid va fi influentat de oameni ca Mircea Toma & Alina Mungiu Pipidi. Ramine de vazut in ce masura acest nou partid va fi controlat de oameni ca Mircea Kivu, care a fost seful de campanie al lui Nicusor Dan, cind a candidat in 2012 la Primaria Bucurestiului. Mircea Kivu a fost in acelasi timp poate cel mai mare beneficiar al fondurilor Soros: Mircea Kivu este Vicepresedinte FDSC <   www.fdsc.ro/consiliul-director; se pot vedea granturile Soros cautind aici > www.ceetrust.org/grants-database > CTRL-F ‘FDSC’ >>> 28.300usd + 389.500usd + 150.000usd + 120.000usd + 307.000usd + 120.000usd = total 1.114.800usd !!!

About Alex Imreh

0742669918
This entry was posted in 2014, Manipulari, diversiuni, Rosia Montana and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Mihai Răzvan Ungureanu, un produs tipic al rețelei Soros. Bani murdari creează rețele paralele în politică și în opoziția civică.

  1. Pingback: Relax, Clujul nu e un nou Kiev, Ardealul nu va fi o nouă Croatie | Alex Imreh

Leave a comment