Tiganii din fruntea Romaniei


Peste 90 la suta din conducerea Partidului Comunist din Romania, in perioada anilor 50-60 era formata din alogeni – unguri, evrei, tigani.

Ion Iliescu – mama sa originala, Maria Cioaba, l-a parasit de mic, a fost crescut de o romanca din Rozavlea. Maria Cioaba a fost bucatareasa lui Ana Pauker, iar Ion Iliescu prin mama-sa este var de-al doilea cu fostul Imparat al tiganilor Cioaba al III lea.

Adrian Nastase – fost ministru de externe, fost premier, bunica sa din Tartasesti este tuciurie – in fapt jumatate din comuna este tiganeasca.

Florin Georgescu, fost ministru de finante.

Vacaroiu – fost premier, tigan din Ismail, sudul Basarabiei, actualmente in Ucraina.

Adrian Severin, fost ministru de externe – tigan evreu.

Andrei Plesu – fost ministru al Culturii, al Externelor, consilier prezidential – tigan evreu din Braila.

Marian Vanghelie, sef PSD Bucuresti – tigan evreu.

Petre Roman, premier, ministru de externe – evreu tiganizat.

Madalin Voicu parlamentar PSD.

Mihail Popescu, fost sef de Stat Major, general PSD, tigan evreu.

Nita, Voicu, fost sef al Politiei – tigan.

Adrian Sarbu, fost sef de cabinet al lui Petre Roman – sef al PRO TV, tigan evreu.

Dan Ioan Popescu – fost ministru al Industriilor, PSD, PC tigan.

Berceanu, ministru al Industriilor, ministru al Transporturilor, tigan evreu.

Dan Voiculescu, Crscent, Grivco, Antene, parlamentar – tigan.

Mircea Dinescu, fost sef al Uniunii Scriitorilor, multimilionar, tigan.

Sorin Ovidiu Vintu, tigan, mama florareasa, tatal necunoscut.

Dinu Patriciu (numele real Dan Costache) – tigan cu nume de impumut.

si tot asa…

Politica Partidului Comunist de promovare a tiganilor si a minoritatilor in general are o explicatie: manualul NKVD/KGB utilizat de partidele comuniste din blocul sovietic, anexe ale Moscovei.

Intre instructiunile acestei carti de capatai a bolsevicilor se gasesc explicatii amanuntite cu privire la modalitatile de control a “bastinasilor” din tarile ocupate de sovietici. Utilizarea minoritatilor, motivate de ura pe majoritate, reprezinta o metodologie standard. Peste 90 la suta din conducerea Partidului Comunist din Romania, in perioada anilor 50-60 era formata din alogeni – unguri, evrei, tigani.

http://www.onlinesport.ro/forum/archive/index.php/t-149309.html “Alexandru Iliescu, baiatul cel mai mare al lui Vasili (…) s-a casatorit in 1929 cu Maricica, o tiganca bulgaroaica, din neamul caldararilor, analfabeta care vorbea prost romaneste, si care este adevarata mama a lui Ilici. Maricica era fata lelei Stoica, tiganca din Oltenita venita  din Bulgaria, ce locuia pe o strada paralela cu I. H. Radulescu. Nu se stie cine a fost tatal ei.

In 1940, Alexandru lliescu s-a casatorit cu Marita, tiganca din Maramures sora buna a mamei lui Ion Cioaba din Sibiu, bulibasa tiganilor, cu care a avut doi baieti, fratii vitregi ai lui Ilici (Mircea si Crisan – veri primari ai lui Cioaba). Unul a fost atasat militar al Romaniei la Moscova, iar celalalt director adjunct la IRSOP

http://www.jurnalul.ro/stire-tigan-in-loc-de-rom/propunere-jurnalul-national-tigan-in-loc-de-rom-145427.html Dar cum s-a ajuns ca în loc de “ţigan” să fie folosit termenul “rom”? S-a întâmplat după decembrie ’89. Într-o postare pe site-ul personal, senatorul de Ilfov Iulian Urban povesteşte că 1993 a fost anul când în Consiliul Europei s-a votat pentru folosirea termenului de “romi” în loc de “ţigani”, România având atunci doar statutul de ţară invitată. “Pentru că de acolo s-a pornit cu toată această schimbare, nemaifiind folosită denumirea de «ţigan». Era delegaţia noastră acolo, ministru de Externe era domnul Meleşcanu şi în preşedintele de atunci al Adunării Parlamentare Europene, spaniolul Martinez, am avut un foarte mare prieten al României, care ne-a ajutat foarte mult să fim acceptaţi ca membri deplini. (…) Domnul Meleşcanu faţă de domnul Martinez a ridicat problema şi a spus că pentru noi este o situaţie foarte neplăcută, este un disconfort: rom – România. Ţineţi cont de faptul că în 1993 romii nu deveniseră sperietoarea Europei şi nu erau asociaţi cu naţiunea română! Reprezentanţii noştri la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au spus că, prin modificarea denumirii din «ţigan» în «rom» se va înţelege că România este de fapt ţara ţiganilor. La care Martinez s-a uitat la el şi a spus: «Care este problema? Abordarea dumneavoastră este intolerantă, xenofobă şi împotriva normelor europene. Romii sunt – ca şi românii, ca şi ungurii, ca şi spanio lii, ca şi francezii – o naţie din cele multe care formează Europa de azi. A vorbi peiorativ la adresa romilor este la fel de urât ca şi cum ai vorbi peiorativ la adresa propriei tale naţii». Acelaşi domn Martinez a declarat recent în presa spaniolă că este îngrozit de infracţiunile… românilor din Italia, şi întrebat de ce vorbeşte de români când este vorba de romi, a comentat «romi, români tot una este….»”, spune Urban.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Roms#Le_terme_Rom

http://ro.wikipedia.org/wiki/Romi#Origine

About Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
This entry was posted in Romania. Bookmark the permalink.

23 Responses to Tiganii din fruntea Romaniei

 1. dan says:

  Romanii neaosi isi merita soarta daca au lasat lucrurile sa se intample asa. Pe timpul lui ceausescu observam ca mai toti securistii, militienii mai importanti au ceva comun: o culoare intunecata a tenului si foarte corpolenti, Vedeam adesea cum la cozile interminabile la magazinele de carne se bagau, obraznic in fata celor care stateau de multe ore, tiganci basoalde, si facandu-se ca intreaba “ce se… da” – se “lipeau” definitiv in pofida reactiilor de respingere ale celor din rand. Cat mai trebuie sa indure romanii pentru a intelege ca scursurile astea trebuie eradicate in intregime ?

 2. clement says:

  In ’92, Pierre Moskovichi afirma pe TV5 ca unica solutie corecta in chestiunea comunitatii tiganilor, este crearea unei regiuni autonome pe teritoriul Romaniei, in Oltenia.
  Cu tristete si mirare constat ca lista dumneavostra este incompleta si oarecum, inexacta.
  Spre pilda, severin este doar evreu dar cazimir ionescu este si, si.
  Elena udrea este si dansa tiganca, dupa spusele lui madalin voicu si uitandu-ma la gingiutele si mersul duduiei, il cred.
  Dar radu f. ce este? Este mai mult feldman decat radu si de aici ni se trag necazurile.

 3. Nu sunt cetățeni români ?

  • momarlan says:

   sunt cetateni romani, dar se comporta antiomeneste, asa cum le dicteaza constiinta lor ancestrala, cu care au venit de aiurea..

 4. Andreea says:

  Groaznic.

 5. Pingback: Tiganii din fruntea Romaniei | Tigan, rom. tot OM

 6. Pingback: Tiganii din fruntea Romaniei | .::: CALIN ADRIAN :::.

 7. un prof. univ. băcăuan, Mihai Merfea, și-a dedicat întreaga viață studierii țigănimii deși era român. în scrierile sale, lista e mult mai lungă…

 8. Sebastian says:

  De unde aveti aceste informatii? As fi foarte curios sa le citesc de la sursa. Ma refer la originile acestor personaje.

 9. alunica says:

  cautati si despre Basescu, el este pe fata cu ei!

 10. ioan says:

  DACA O CULTURA AGRICOLA ESTE NAPADITA DE BURUENI ,CE SE INTIMPLA CU ACEA CULTURA ? CE MASURI I-A TARANUL ? TREBUIESC FOLOSITE ERBICIDE >succes <

 11. tigan borat says:

  toti balaurii trebuie decapitati….acum…

 12. Pingback: Lasă-ne, lasă-ne … | Născut pe lista neagră

 13. SORIN NIȚĂ says:

  LIPOVEAN

 14. SORIN NIȚĂ says:

  PETROV, LIPOVEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s